ОРТОПЕДИ ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА СЕ ВКЛЮЧВАТ В КУРС ЗА ПРОБЛЕМНО ПЪРВИЧНО ЕНДОПРОТЕЗИРАНЕ НА КОЛЯННАТА СТАВА В ‘СЪРЦЕ И МОЗЪК’

 In Новини

Проявата е съвместна с Университетската клиника в Stolzalpe – една от най-големите ортопедични клиники в Австрия

Курс на тема „Проблемно първично ендопротезиране на колянната става“ събира тази седмица в Плевен ортопеди от цялата страна. Организатор на събитието е клиниката по ортопедия и травматология на високотехнологичната „Сърце и Мозък“, която е пионер у нас в това направление.

„Проявата е съвместна с Университетската клиника в Stolzalpe – една от най-големите ортопедични клиники в Австрия и център, в които се извършват значителна част от ревизионните операции на колянна патология с проблемно ендопротезиране. Гост – лектор и оператор на курса е д-р Оливър Джахани. В рамките на два дни е организирана програма с максимална ефективност – лекционна и дискусионна част, включили сме и две тематични планови операции“, информира проф. Аспарух Аспарухов, началник на ортопедичната клиника. Той коментира, че голяма част от случаите, тема на курса, са при възрастни пациенти, неглижирали проблема с години по различни причини, в това число и финансови. Забавянето на лечението обикновено води до тежки деформации и това налага впоследствие поставяне на допълнителни импланти към протезата, за да може да бъде компенсиран ортопедичния дефект.

Курсът за проблемното първично ендопротезиране на колянна става е част от политиката на Клиниката по ортопедия и травматология на болница ,Сърце и Мозък’ за непрекъснато обучение на медицинските специалисти и надграждане на знанията чрез въвеждане на най-добрите съвременни технологии.

Recent Posts