Управление

  • Тихомир Каменов
    Тихомир Каменов

    Основател на Българския Кардиологичен Институт и първи Председател на Съвета на директорите

    Юрист, специалист по международно публично и международно частно право, основател на водещите компании в здравеопазването от групата на Търговска Лига. Визионер и стратег на корпоративното развитие, фокусирано върху удовлетворението на пациентите, качеството на здравните грижи, медицинските иновации и образованието.

  • проф. Яна Симова, д.м.
    проф. Яна Симова, д.м.

    Изпълнителен директор на Българския Кардиологичен Институт

    Кардиолог, научен експерт, преподавател, водещ специалист по ехокардиография, ръководител на научна група за пост-COVID синдром; занимава се с цялостно изследване, диагностика и лечение на пациенти със синкоп (преходна загуба на съзнание), включително с телемедицина и телекардиология, стрес тестове на сърцето, анализ на функцията на съдовете. Председател на тематичен панел Кръвоносна система към Експертния съвет за медицински изделия на ЕМА (European Medicines Agency). Заема ръководни позиции в Европейската медицинска агенция (ЕМА), Европейското кардиологично дружество и Европейската асоциация по сърдечносъдово изобразяване. Отличена с многобройни награди за научни постижения, включително престижната награда за Високи научни постижения на Съюза на учените в България. Търсен лектор и преподавател, редактор на шест списания, с над 400 научни публикации.

  • Проф. Тони Веков, д.м.н.
    Проф. Тони Веков, д.м.н.

    Председател на Съвета на Директорите на Българския Кардиологичен Институт

    Декан на Факултета по фармация в МУ Плевен и професор по Обществено здраве и здравен мениджмънт и Здравна икономика. Успешно е защитил научна степен доктор на науките по социална медицина и организация на здравеопазването и фармацията. Има над 370 публикации в национални и международни издания, автор е на 22 учебника и 12 монографии, член на Европейската асоциация по обществено здраве. Има дългогодишен управленски опит в областта на здравното застраховане, болничната медицинска помощ и маркетинга на лекарствени продукти и услуги.

  • д-р Михаил Попмаринов
    д-р Михаил Попмаринов Управител