Пациентите за нас

  • Болницата е нова,с млад,усмихнат персонал,със специалисти и много специализанти ,препоръчвам,има обслужване на ниво

    Ani 26.04.2024, СиМ Бургас, Google
  • Най - модерната болница, с която град Бургас може да се похвали! Искам специално да благодаря на отделението по гръдна хирургия, начело Д-р Драгнев, д-р Митев, д-р Иванов и д-р Христова. Нямам думи, с които да опиша колко съм им благодарна за отношението им към мен,за успешната седем часова операция с робот Да Винчи и грижите, които положиха, за да се възстановя! Бъдете здрави и ви пожелавам още много професионални успехи!

    Mariam Atanasova 20.04.2024, СиМ Бургас, Google
  • Благодаря на лекарите от Болница Сърце и Мозък град Бургас, незнам какво щеше да стане с мен ако не бяха те. Думите ми няма да стигнат да изразя Благодарността си към целия екип на отделението по неврология, висок професионализъм, човешка загриженост и внимание, всички те наистина работят в името на живота.

    Dimitur Kaludov 20.04.2024, СиМ Бургас, Google
  • Гордея се със себе си, че се реших и не съжалявам за направеният избор и дадено доверие на д-р Самарджиев! Постъпих в отделението по съдова хирургия в Сърце и мозък, гр. Плевен ръководено от д-р Самърджиев на 15.04.2024 г. за операция на разширени вени чрез лазерна аблация. Изключително безболезнена, наистина не го очаквах! Нямам никакви забележки, а само добри впечатления от екипа на отделението! Като скачени съдове са- едни, през които получават енергия и знания от други съдове, и други през които предава полученото ново! Впечатлена съм от умелото ръководене на екипите - някак с лекота, с малко но точно и ясно казани думи на д-р Самърджиев! Педантичен, взискателен и изискващ! Млад лекар на точното място! Прекланям се пред бъдещето, което видях в очите му! Има надежда!

    Mihaila Blagoeva 18.04.2024, СиМ Плевен, Google
  • Много съм признателна на екипа на доц. Хазърбасанов. Изключителни лекари и Хора.Специални благодарности на д-р Ембие Азис, кардиолог и ЧОВЕК! Снежина Петрова, София, Лозенец. Хора, БЛАГОДАРЯ ВИ!

    Снежина Петричанска 17.04.2024, СиМ Бургас, Google
  • Много сме доволни от кардиология и изобщо от целият персонал на болницата.

    Anton Karakachanov 16.04.2024, СиМ Бургас, Google
  • Искам да изкажа сърдечните си благодарности на екипа от отделението по гастроентерология ,и специална благодарност за вниманието,грижите и правилната диагноза на д-р Симеонова! Светлана Терзи

    svetlana raicheva 14.04.2024, СиМ Бургас, Google
  • Наложи ми се да посетя болницата миналата неделя. От много усмихната и любезна служителка на регистратурата Ирен Янева получих съдействие и много подробна информация относно проблема за който бях в болницата. Благодаря от сърце на това мило и приятно момиче. Лично ме придружи до рентгена, съдейства ми и отговори на всичките ми въпроси. Надявам се да има повече такива компетентни, усмихнати и любезни служители като нея!

    Mariya Nikolova 14.04.2024, СиМ Бургас, Google
  • Изключително съм впечатлена и признателна от любезното,внимателно и професионално отношение на целият екип на кардиологията и по -специално на д-р Ембие Азис!Това е истински лекар,всеотдаен специалист 24ч в денонощието!Майка ми Радка Димова беше в отделението по кардиология седмица за лечение и е възхитена от вниманието,професионализма и топлото отношение на д-р Азис,от хигиената в отделението,от целия екип сестри, от техниката и оборудването на европейско ниво!Огромни благодарности на д-р Азис за професионализма,отдадеността и топлината!Поклон,д-р Азис!Вие сте прекрасен ЛЕКАР и човек с голямо сърце!Бъдете здрава,все така лъчезарна,всеотдайна и благословена!Нека има повече такива лекари като вас!

    Анатоли Виденов 13.04.2024, СиМ Бургас, Google
  • Здравейте, да кажа нещо и аз .... искам да изкажа голямата си благодарност и признателност към Д-р АЗИС (кардиология) ....това е лекар който е , изключително голям професионалист и ЧОВЕК който винаги и по всяко време би помогнал и помага...възхитени сме цялото ми семейство от отдадеността към всеки пациент.... едно мога да кажа за нея - ЧОВЕК. Дано има повече такива лекари като нея .

    Даниела Жекова 13.04.2024, СиМ Бургас, Google
  • Искам да споделя огромната си благодарност към доктор Азис и доктор Кръстева и целият екип на кардиологично отделение Страхотни лекари ,спасиха живота на съпруга ми ,а доктор Азис не се отдели от болничното му легло докато не го вдигна на крака.Отношението и към всички болни е с много грижа и внимание, прекрасен лекар!Нежна и красива с голямо сърце създадено да помага и спасява човешки животи!Пожелаваме ви на всички здраве и дълъг живот! Благодарим ви ❤️

    Милена Георгиева 11.04.2024, СиМ Бургас, Google
  • Здравейте , случвало ли Ви се е да се обадят от офиса на лекуващия Ви лекар в дома Ви след като сте изписани за да Ви питат "Как сте?" Два пъти!!! Това е различен подход към пациента.Нещо нечувано по тези географски ширини.Още нещо: "разходете се"из форумите на т.нар."държавни болници"и вижте на колко негативни мнения е отговорено?А сега влезте в сайта на Сьрце и мозък Бургас и вижте как на ВСЕКИ негативен пост е отговорено! Както вече казах - различен свят! На д-р Стателов и целия екип на урология-сьрдечно БЛАГОДАРЯ!

    chavdar dragiev 10.04.2024, СиМ Бургас, Google
  • Искам да изкажа своята огромна благодарност към д-р АЗИС от отделението по кардиология. Тя е изключително внимателна към пациентите и много отзивчива на въпросите на близките. За първи път ми се случва лекар да е 24 часа на разположение. Благодаря ви д-р Азия за отношението към баща ми.! Вие сте Човек с главно ^Ч^!

    Троянка Николова 07.04.2024, СиМ Бургас, Google
  • Честит празник!На Д-р Ембие Азис желаем здраве,успехи .Да бъде благословена!Тя е ОБРАЗЕЦ за професията .Благодарим й и я ОБИЧАМЕ!

    Galina Karamfilova 07.04.2024, СиМ Бургас, Google
  • Много модерен, специализиран и красив медицински център.

    factor fix 07.04.2024, СиМ Плевен, Google
  • Искрена благодарност към администрацията и управлението на МБАЛ "Сърце и мозък"- Бургас за чудесните условия, създадени за лечението на пациентите. Компетентност, обслужване, хигиена- на изключително високо ниво- адмирации! Най-сърдечни благодарности и към екипа в отделение Гръдна хирургия и специално на д-р Росица Димова за всеотдайността, вниманието, топлото човешко отношение,професионализъм! С уважение и признателност, Валентин Кунчев гр. Плевен

    Tanya Kuncheva 05.04.2024, СиМ Бургас, Google
  • Добър ден,,!Искам да изкажа искрени благодарности на д-р.Мирослав Зашев и целия екип от отделение обща хирургия.Щастлива съм,че попаднах на истински професионалисти и хора с големи Сърца!Благодаря Ви!

    Violeta Vasiludi 03.04.2024, СиМ Бургас, Google
  • Човек, колкото и добре да живее рано или късно попада в болница. Ето, че и аз като майка на четири деца и с ясната отговорност на родител на дете със Синдром на Даун, че трябва да съм до него цял живот тръгнах със свито сърце към МБАЛ "Мозъка и сърце" гр.Бургас. Не, не съм герой! Истинският герой е моят ангел спасител д-р Митев и целия екип на Гръдна хирургия, начело с д-р Драгнев! Посрещнаха ме на първо място ХОРА с големи сърца, невероятни професионалисти въпреки младежкия им вид 🙂 ! И това, че ежедневно се сблъскват с едни и същи болежки на пациенти не ги е направило безчовечни, да си кажеш ами да рутина, опит. С ръка на сърцето искам да благодаря на всички, които се грижиха за мен! На усмихнатите и дружелюбни санитари, тук ако се каже, че е чисто повече от хотел няма да излъжа! На сестринските грижи и прекрасната старша, които ако бях броила сигурно поне десет пъти на ден ме питаха "Как си?" и не само мен! И д-р МИТЕВ, който спаси мен и цялото ми семейство! Премахна цялата щитовидна жлеза и лимфен възел и беше до мен от постъпването в болницата до изписването. Не бях го виждала никога преди това, но още със запознаването ни усетих, че ще дишам пак, ще живея! Да, това е моят лекар! Да, и добрите примери трябва да се показват! Пожелавам здраве на всички! И благодаря на Людмила Загорчева, че ме насочи точно към тази болница и д-р Митев! Ще предам доброто нататък! Задължение за мен е от тук нататък да помагам на други хора, които имат нужда от оперативна намеса и да ги насочвам към точно този"отбор победители"!

    Галина Вълчанова 30.03.2024, СиМ Бургас, Google
  • Исказвам сърдечна благодарност на екипа от кардиохирургия спасиха човешки живот .Благодаря ви съпругът ми е спасен от вашите ръце и е още в вашето оделение .Да сте живи и здрави и да спасите много човешки животи.Благодаря ви от все сърце

    Selvie Huseinova 30.03.2024, СиМ Бургас, Google
  • Много съм благодарен на екипа на болница Сърце и мозък - отделение обща хирургия. Безупречни специалисти, от най- малкото звено до лекарите - регистратура, координатори, медицински сестри, санитари и всички останали. Благодаря от сърце !

    Ivan Kocherov 29.03.2024, СиМ Бургас, Google
  • Искам да изкажа специални благодарности на Д-Р ALAN MOHAMMAD . За невероятният си професионализъм и внимание което ни обърна.Ако така се отнасяха всички доктори с пациентите си никога нямаше да има недоволни пациенти. Просто това е Д-Р с голямо сърце и душа,и отново едно голямо БЛАГОДАРЯ докторе. Както и на доцент Харитонов.

    Mariyan Ivanov 29.03.2024, СиМ Плевен, Google
  • Искам да изкажа огромни благадарности на д-р Ембие Азис от отделението по кардиология в "Сърце и мозък" Бургас! Д-р Азис е отскоро там,но за краткото прекарано време благодарение на нея отделението е на много по- високо ниво. Майка ми беше в тежко състяние там,но с появата на д-р Азис тя вече е много по-добре.Д-р Азис е изключително добър човек,усмихнат,отзивчив,истински професионалист отдаден 24часа на работата си! Тя постоянно е сред пациентите и отделя изключително внимание на всеки.Можеш да вземеш информация лично от нея по всяко време,изключитено любезна е към близките.Благодаря ви д-р Азис, дай боже повече доктори като вас!

    Стоян Видев 27.03.2024, СиМ Бургас, Google
  • Выражаю безмерную благодарность врачам и медсестрам больницы Сердце и Мозг за пофессиональное и чуткое отношение к моему мужу, Вячеславу Лозовенко, который находился на лечении в этой больнице с 30.12.23. по 08.01.24 г. в отделении кардиологии. Мы беженцы из Украины, спасаясь от войны, оказались в Болгарии. Моему мужу 76 лет, его буквально вернули к жизни, благодаря правильно поставленному диагнозу и профессионально проведенному лечению. Прекрасные доктора, огромное спасибо вам! ( я сын, мама писала отзыв, я отправил. И от меня огромное спасибо докторам!)

    Oleg Lozovenko 26.03.2024, СиМ Бургас, Google
  • Искам да изкажа огромната си благодарност към доцент Харитонов и доктор Мохоммад и целия екип на Неврохирургия. Бях оперирана на 15.02.2024г.Всичко премина много добре,възсановявам се и се връщам към нормалния си живот.БЛАГОДАРЯ ВИ,бъдете здрави!УМБАЛ "Сърце и мозък"гр.Плевен продължавайте да помагате на хората!

    Севинч Чакър 24.03.2024, СиМ Плевен, Google
  • Огромни благодарности на доц.д-р Милко Мирчев и целия екип от отделението по гастроентерология на болница "Сърце и мозък", Бургас за високия професионализъм, точност и отношение към пациента. Перфектно обслужване! Бъдете здрави!

    Mariyana Hristova 23.03.2024, СиМ Бургас, Google
  • Здравейте,искам да изкажа искренни и дълбоки благодарности към д-р Русенова/хирургия/.Благодаря!Благодаря за грижата,ангажираността,всеотдайността и професионализма!Благодаря,че спасявате съпруга ми Таню Танев,БЛАГОДАРЯ!Все още не ви познавам лично,но въпреки това изключително се впечатлих,че отделихте от времето си да разговаряте линчо с мен преди и след интервенциите на съпруга ми/въпреки късните часове от денонощието/,Вие сте ИСТИНСКИ доктор,той е впечетлен от грижите и желанието да му помогнете!Не съм вярвала,че мога да усетя и видя такъв професионализъм,отношение и желание за взаимопомощ тук във Бургас и въобще във България!Благодаря и ПОКЛОН!Пожелавам Ви д-р Русенова ЗДРАВЕ и винаги бъдете такъв невероятен професионалист!Вие ще останете в сърцето на нашето семейство!♥️

    Теодора Танева 22.03.2024, СиМ Бургас, Gmail
  • Огромни благодарности на прекрасния екип в отделението по неврохирургия за грижите, които положиха за мен в едноседмичниня ми престой. Благодаря на докторите Пламен Симеонов и Станимир Иванов за грижите и добре свършената работа.Н е съм предполагал,че може да съществува такава болница в България.Благодаря Ви! Обичам Ви!

    Станислав Димитров 22.03.2024, СиМ Бургас, Google
  • Няма думи с които да изразя благодарността си към екипа на “Мама и аз” и най-вече към доц. Попов, за това че ме дариха с една дълго чакана среща- тази с моя син! Чувствах се обгрижена и спокойна през целия си престой в болницата. Условията са повече от чудесни! Отново бих избрала “Мама и аз”!

    Бетина Блажева 18.03.2024, МиА Плевен, Google
  • Благодаря на всички лекари,сестри и санитарки,които се грижиха за моето здраве от клиниката по лъчетерапия и радиохирургия при МБАЛ "СЪРЦЕ И МОЗЪК" - ПЛЕВЕН.На всички пожелавам здраве и да са все така отговорни и любезни.

    Todorka Radeva 15.03.2024, СиМ Плевен, Google
  • С тези редове искам да изкажа моите благодарности към лекарите сестрите и санитарите в неврологичното отделение на болица "сърце и мозък" град Бургас. Бях приет по спешност с диагноза мозъчен инсулт.Благодарение на големия професионализъм и адекватното лечение излизам от тук ,не като инвалид, а като здрав индивид.БЛАГОДАРЯ ВИ МНОГО МИЛИ ХОРА.

    Toma Mihaylov 13.03.2024, СиМ Бургас, Google
  • С дълбок поклон и уважение към тази болница. Не съм си представял че в нашата родина има толкова организирана структура за лечение. Мой близък роднина Г.П.Г.по препоръка на приятели го настанихме за лечение в гръдна хирургия с тежка диагноза. Не мога да опиша с думи прости отношението което получихме. Перфектна организация и адекватни действия от паркинга до леглото. Възхищавам се на отношението, професионализма и добротата на доктор НЕДЯЛКО ДРАГНЕВ завеждащ гръдна хирургия!!! Дълбок поклон за вашето СЪРЦЕ И МОЗЪК доктор Драгнев. Бъдете здрав. Благодаря Ви. П.П. За хората които се лутат Турция, Израел, Австрия и т.н препоръчвам първо консултиране на мнение в тази болница.

    Ilko Iliev 13.03.2024, СиМ Бургас, Google
  • Изключително сме доволни от база, условия , но най- вече от персонала в Педиатрия в Мама и аз! Прекрасни хора с подход и невероятен професионализъм! Благодарим с Моника за всички положени грижи 🤗

    Paola Zhelyazkova 12.03.2024, СиМ Плевен, Google
  • Днес бях изписана от гинекологичното отделение след четири дневен престой. Не бях особено тежък случай,бременна в малки седмици,с много силни болки в кръста.Още първия ден усетих видимо подобрение,а днес вече съм в пътища по-добре.Мога да кажа,че болницата е абсолютно по Европейски стандарт.Хигиената е на много високо ниво.Бях в самостоятелна стая,доста топла,с голяма баня и телевизор.Персоналът,без изключение,е много отзивчив и компетентен.Лекарите са внимателни,минават често по стаите,за да проверят как си,отговарят обстойно на въпроси.Въобще нямам забележки.Също като в болниците в чужбина,при настаняване носят комплимент от болницата-чехли,кърпа,мешка,тоалетни принадлежности и бонбони.В сряда ми се наложи по спешност,но друг път бих влязла напълно съзнателно.

    Cvetelina Ruseva 10.03.2024, МиА Плевен, Google
  • Нямам думи, с които да изкажа благодарността си към болницата и в частност отделение по гръдна хирургия, с ръководител др. Недялко Драгнев. Благодаря ви за грижите, които полагате за моя баща Георги Георгиев. Надминахте моите очаквания за професионализъм и хуманност вие и целият ви екип. Благодаря ви!

    Pavlina Peneva 09.03.2024, СиМ Бургас, Google
  • Искам да изкажа благодарност към екипа на болницата и специално към д-р Василев и всички лекари, сестри и санитарки от неврологичното отделение.

    Georgi Dimov 04.03.2024, СиМ Бургас, Google
  • Страхотна и модерна материална база. Много добро отношение от доктори, акушери и санитари. Специални благодарности на доц. Попов и екипа му от родилно отделение. Същото се отнася и за Неонатология и доктор Христов и неговия екип.

    Borislav Sotirov 29.02.2024, МиА Плевен, Google
  • Много съм благодарна на отделение децка пидиатрия гр плевен мама и аз на д-р Симов за вниманието което дадаха на моето дете и много добро отношение на сестри и сенетарки просто едно голямо БЛАГОДАРЯ и нека има повече такива болници като Сарце Мозак И такива добри хора

    Розалина Николова 27.02.2024, СиМ Плевен, Google
  • Благодаря!!! Изразявам благодарността си и уважението към екипа на отделението по Съдова хирургия, в което по спешност баща ми беше буквално изваден от Онзи свят с руптура на коремна аорта!!! Като човек с някакви познания по медицина, осъзнавам сложността на диагнозата, граничеща със смърт в 99 %, и съм затаила дъх с молба за здраве за баща ми и за всички лекари, сестри и друг персонал, които върнаха татко при мен! Впечатлена съм от възрастта на съдовите хирурзи и сложността на операцията, която направиха! Бог да даде здраве на Вас и на всички, които обгрижваха баща ми! Знания и умения явно имате! 🍀♥️🍀

    С. Т. 24.02.2024, СиМ Плевен, Facebook
  • Здравейте, Група! Аз съм Гергана от град Ихтиман и съм на 22-годишна възраст. На 19.02.2024г. се състоя моята операция на дискова херния в тази прекрасна болница в град Плевен. Постъпих със силно опъване в левия крак, изтръпване и силен дискомфорт в седнала позиция, който караше крака ми да пулсира. Наложи се да преустановя стажа, който бях започнала, както и да редуцирам посещението на занятията в университета. Животът ми с дискова херния се промени драстично и ежедневието ми се превърна в мъка. Искам да споделя с вас възхищението си от хирурзите, анестезиолозите, медицинските сестри, рехабилитаторите - изобщо целия екип на "Неврохирургия", до който се докоснах, екип, който спаси "моята младост". Отделям специални редове с благодарност за Alan Ibrahim Mohammad, който беше до мен преди, по време и след операцията, един от най-истинските и добри хора, които имам честта да познавам в живота си, благодаря за професионализма, отдадеността и топлината в душата Ви, която се усеща от всеки Ваш пациент и раздавате с огромното си сърце. Вие сте един голям човек и затова изключителен лекар. Благодаря, че ме изправихте на крака. Искрено благодаря за търпението, огромната помощ и на рехабилитатора Светльо, с който направих първите си крачки след операцията и вече без опъването, което усещах в продължение на четири години. Благодаря на анестезиолозите за упойката, която нямаше и един страничен ефект, от която упойка се страхувах страшно много, но излезе, че няма причина. Благодаря и на всички хора в тази група, които ми вдъхнаха увереност и споделиха с мен своя опит, успокоиха ме, дадоха ми сила и вяра - за мен вашето отзоваване и помощ значат много. В заключение бих искала да кажа, че за мен е изключителна гордост и огромна радост, че в моята Родина има такава болница с такива големи хора и професионалисти. Вие сте големи души. Моето "благодаря" е най-малкото, което мога да кажа или напиша, за да изразя своята възхита. Благодаря и желая здраве на всички ви!

    Гергана Чолакова 24.02.2024, СиМ Плевен, Facebook
  • Бяхме в Сърце и Мозък, два дни за изследвания. Мога с увереност да твърдя, че тази болница е на световно ниво. Перфектна организация на приема + торбичка с подарък : най-необхимото за престоя. Визитации и прегледи през цялото време от млади и любезни лекари и сестри. Чистотата и хигиената са безупречни! Храната е вкусна и прясна. Всички прегледи бяха с чисто нова техника от последно поколение. Не е хубаво да препоръчвам болница, но ако ви се наложи- това е мястото. Поздравления за управляващия екип!

    Yanislav Tankov 21.02.2024, СиМ Бургас, Google
  • Мои благодарности МБАЛ "СЕРДЦЕ и МОЗГ" и всему коллективу отделения ГРУДНОЙ ХИРУРГИИ! Мне предстояла плановая операция, что заставляло меня и переживать и нервничать. Еще на консультации перед операцией хирург Димо Митев и доктор отделения Юлиана Христова заверили меня в благополучном исходе, ответили на все интересующие меня вопросы. Юлиана помогала достигнуть полного понимания между мной и хирургом, досконально переводя все вопросы и ответы. Операция прошла успешно, ассистентом была та же доктор Христова. В реабилитации помогали все сотрудники отделения. Особо хочется отметить процедурную медсестру Любку Вълчеву за её заботу и внимание, оказанные мне. Прошу передать ей от меня благодарственный привет!) Спасибо врачам, которые вселили в меня уверенность в благополучном исходе операции , а доктору Митеву за блестяще проведенную операцию. Спасибо за их человечное отношение и высокий профессионализм! Так держать! Ваша благодарная пациентка ГАЛИНА.)

    Галина Чернышова 15.02.2024, СиМ Бургас, Google
  • По спешност се наложи да отида на преглед в болницата, бременна в 29г.с. Като не съм от града, бях насочена там, като нова и модерна болница. Въпреки късното ми посещение, без чакане веднага бях обстойно прегледана от д-р Атанасов, безкрайно любезно сестра ме качи и настани в стаята, обясни ми че има ли възможност да са сами пациентите ги настаняват. Бях в самостоятелна стая, за мое удобство. Навсякъде, всичко блести от чистота, персонала от санитарките до сестрите и лекарите са невероятно любезни и мили. Лекарите не минават само на визитацията да те видят, напротив влизат по няколко пъти на ден, да те питат как си, да ти отговорят на всички въпроси със спокойствие и разбираемост. Имам опит с две държавни и една частна болница в София и няма никакво място за сравнение. Много трябва, за да стигнат това ниво на професионализъм и чистота. Храната също е перфектна. Няма отношение в което да имам забележка. Много благодарности на целия екип тук, на доц. Попов, на всички лекари и сестри, които не са забравили, че освен лекари са и хора, и че на нас пациентите малко ни трябва, за да ни се вдъхне спокойствие и увереност, че сме в добри ръце. Което в такива моменти е безценно. Пожелавам много успехи, професионално развитие да не спира и безброй проплакали бебчета в тези добри ръце!

    Ralica Ivanova 15.02.2024, МиА Плевен, Google
  • Искам да изкажа нашите най-големи благодарности към доцент Харитонов и д-р Мохамад за това ,че дадохте шанс баща ми да живее пълноценно! Със сълзи на очите Ви благодаря от сърце, че спасихте татко❤️ Благодаря ,че въпреки всички обаждания, Вие ни вдигахте и отговаряхте! Благодаря, че работите с цялото си сърце ! Моля да изкажите и благодарностите към доцент Харитонов, на него му благодаря ,че даде надеждата за тази операция, въпреки трудностите ТЯ Е УСПЕШНА! Заради ВАШИТЕ общи заслуги! Благодаря! Благодаря! Благодаря!!! Господ здраве да Ви дава, да радвате все повече хора по този начин! Бъдете благословени!!!❤️

    Boyana Dichewa 14.02.2024, СиМ Плевен, Google
  • Няма да ми стигнат думите да изкажа благодарността си към целия екип от отделение "Педиатрия" с началник доктор Симов и в момент заместващия доктор Граматиков! Благодаря Ви за всеотдайна грижа,адекватното лечение и условия наистина по евройски стандарт! Благодаря,че ни приехте по спешност в 1 ч през нощта и овладяхте състоянието на детето ми,смея да кажа екстремно бързо. Благодаря,че се съобразихте с особеностите на състоянието му и денонощно беше обгрижван ,а аз спокойна като родител,че детето ми е в сигурни ръце! Бъдете здрави и продължавайте да работите със сърце и душа! Благодаря!

    Десислава Данова 14.02.2024, СиМ Плевен, Google
  • Изключително съм впечатлена от любезното и внимателно отношение на служителите от регистратурата на болницата към пациентите и техните близки, както и от добрата организация. Специални благодарности на д-р Искрен Валентинов, лекар-специализант от клиниката по урология. Пожелавам на всички здраве и професионални успехи!

    Kalinka Dimitrova 13.02.2024, СиМ Бургас, Google
  • Бях пациент в Гръдна хирургия на болница "Сърце и мозък" Бургас в края на януари по повод сериозно и животозастрашаващо заболяване. Възхитена съм! Освен прекрасните условия и безукорната чистота,срещнах топло, внимателно и изключително вежливо и възпитано отношение от страна на целия екип на отделението. Искам да благодаря от цялото си сърце и душа, от свое име и от името на цялото ми семейство на д-р Димо Митев, който от първия момент пое грижата и отговорността за здравето ми, извърши сложна 6 часова операция и беше до мен и семейството ми в целия период на възстановяването ми. Впечатлена съм от неговата компетентност, професионализъм и отдаденост на пациентите и професията, която е избрал. Бъдете здрави, щастливи и успешни! Благодаря!

    Stanimira Sourtalova 12.02.2024, СиМ Бургас, Google
  • Прекрасно , бързо и надеждно обслужване и прекрасен подбор на думи от лекарите,такъв подбор,че да се приеме дори най-лошото с усмивка и възприятие

    Димитър Ангелов 10.02.2024, СиМ Плевен, Google
  • Благодаря от сърце (и с мозък 😉 ) на целия екип на ортопедията на МБАЛ СЪРЦЕ и МОЗЪК Плевен и пожелавам на всичкибългарски пациенти да имат достъп до подобно ниво на здравна услуга. Със сигурност и София заслужава болница МБАЛ СЪРЦЕ и МОЗЪК

    Dimitar Simov 10.02.2024, СиМ Плевен, Google
  • Благодаря Ви Д-р Любенов и на целия екип в гинеколокично отделиние за професионализма и топлото отношение!Бъдете здрави и благословени!

    Emilia Simeonova 09.02.2024, СиМ Плевен, Google
  • Искам да споделя огромна БРАГОДАРНОСТ !!!!!НА ЦЕЛИЯ ЕКИП НА НЕНРОЛОГИЧНО ОТД2ЛЕНИЕ СЪРЦЕ И МОЗЪК ГР ПЛЕВЕН БИЛА СЪМ И В СОФИЯ СВ ЕКАТЕРИНА СВ АНА ЛЕКУВАЛА СЪМ СЕ И В ПЛОВДИВ СВ ИВАН РИЛСКИ ОКРЪЖНА И СВ ГЕОРГИ НО УВИ НАЙ ДОБРАТА БОЛНИЦА И ЕКИПИ СА В СЪРЦЕ И МОЗЪК ТУК ЛЕЧЕНИЕТО НА ПАЦИЕНТА Е НА ПЪРВО МЯСТО ОТНОШЕНИЕТО НА ЛЕКАРИ СЕСТРИ САНИТАРКИ ФИЗИОТЕРАПИЯ Е НА НАЙ ВИСОКО НИВО. БЪДЕТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ УВАЖАЕМИ МЕДИЦИ И ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ДА ПОМАГАТЕ НА ПОВЕЧЕ ХОРА.

    Василка Николова 08.02.2024, СиМ Плевен, Google
  • В края на миналата седмица по спешност приеха свекърва ми в кардиологията на болница "Сърце и мозък".Сега вече си е в къщи и не спира да говори за вас,колко сте мили и внимателни.Колко добри специалисти сте!Няма да пиша повече, само искам да ви благодаря за грижите, за търпението и отдадеността с която си вършите работата! Благодаря Ви от сърце и Ви пожелавам много успехи!

    Antoaneta Kirqkova 07.02.2024, СиМ Бургас, Google
  • Съвременна болница! Препоръчвам!

    Галин Христов 28.01.2024, СиМ Бургас, Google
  • Искам да изразя огромна Благодарност на Д-Р Тотев професионалист Ортопед и човек с огромно сърце-всеотдаен към работата си. Обяснява детайлно проблема и решението му така че пациентите да го разберат,отговаря на Вайбър,вдига телефон по всяко време-освен когато оперира.Културен и отзивчив Пич - Посещавал съм съм и други многопрофилни за лечение болници във Франция,Англия и смело твърдя че МБАЛ Сърце и Мозък покрива всички номенклатури на една Европейска високотехнологична, съвременно оборудвана болница за лечение. Благодаря че ви има!!! Успех и Здраве на Основателите и Целият екип.

    Plamen Enchev 28.01.2024, СиМ Плевен, Google
  • Искам да изкажа ОГРОМНАТА СИ БЛАГОДАРНОСТ към екипа на тази болница и в частичност на д-р Северин Чавдаров и д-р Константин Давчев от отделението по неврохирургия. Толкова млади, толкова мили и грижовни. ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ!

    penka velikova 26.01.2024, СиМ Бургас, Google
  • Благодарности за доц. д-р Вл.Корновски и екипа му за големия и утвърден професионализъм, внимание към пациентите и претворяване на дело мотото на клиниката: " Грижата за вашия живот е наша грижа до живот". Аз като пациент бях уверена и спокойна, попадайки в Кардиохирургия , оперирана и лекувана от най-добрия за мен специалист и Човек. Доверието е важно за всеки, който се нуждае от лечение. Бъдете здрав, успешен, помагащ и все така вдъхновяващ.' 'Личност на годината“ 2023 е една награда, която доц.Владимир Корновски достойно е заслужил. С признание завинаги: Ваня

    Иванка Радева 25.01.2024, СиМ Бургас, Google
  • Благодарности към доктор Георги Георгиев - неврохирург и целия екип от доктори и персонал от отделението по неврохирургия за професионализма и доброто отношение към пациентите.

    Katrin Hariz 25.01.2024, СиМ Бургас, Google
  • Доктор Богданов цялото отделение Кардиохирургия Благодаря много за прекрасното отношение и най-вече за професионализма! Ведат Ахмедов

    Sebat Arickx 22.01.2024, СиМ Плевен, Google
  • Свързах се с д-р Александър Любенов от сектор Мама и аз, Гинекология, към УМБАЛ СЪРЦЕ и Мозък Плевен, отчаяна, защото други лекари бяха отказали необходима онкологична операция за баба ми, само защото е на 95г. Той ми вдъхна оптимизъм и увереност и пое отговорността да и направи робот- асистирана операция с цел органите с онкологичен проблем да бъдат премахнати. Направи го в бърз срок, както ситуацията изискваше. Всички в семейството сме изключително благодарни на д-р Любенов и екипа му! Баба ми смята, че той има златни ръце и е възхитена, респектирана и умилена от отношението към нея, успешната операция и условията в болницата! За доктора говори като за най-близък и любим приятел, който я е върнал към живота! Благодарности за такъв рядко срещан професионализъм!❤️

    Ваня Новакова 21.01.2024, СиМ Плевен, Google
  • Трудно ми е да избера подходящите думи и да изразя най-сърдечните си благодарности към целия екип от лекари, сестри и санитари на отделението по "Урология" на МБАЛ "Сърце и мозък"-Бургас и в частност на невероятния д-р Васил Попов! Изключителен професионализъм, отношение, внимание и загриженост по време на прегледите и неколкократната хоспитализация на 14 годишната ми дъщеря в отделението. Д-р Попов е един блестящ, сърдечен и отговорен професионалист, който вдъхна доверие в детето ми от първия преглед, както и целият екип на урологията, които с грижите си успяха да я накарат да се чувства спокойна в болнична среда.

    Milena Edreva-Ivanova 20.01.2024, СиМ Бургас, Google
  • Блгодарствено писмо към колектива от кардиологията в МБАЛ „Сърце и Мозък„ – Бургас Моля да изразя своята благодарност за Вашите грижи към мен и по този начин да мога да бъда още с моето семейство. Процедурите и изследванията, които ми бяха направени при вас в кардиологичното отделение с ръководител: доц. д-р. Л. Мирчева д.м. и екип в състав: д-р Протич, д-р Миразчийски, ас. д-р Димов, анестезиолог д-р Таслакова и д-р Малинов. Също така искам да благодаря на целия колектив от медицински сестри, санитари и помощен персонал. Благодарение на Вашия усърден труд и опит Вие всички ме дарихте с още живот, за което Ви БЛАГОДАРЯ! Аз съм ваш обичащ пациент, постъпил на 15.01.2024 г. Продължавайте да дарявате живот на хората! Прекланям се пред Вашите способности, умения, опит и професионализъм. Симон, изписан на 17.01.2024 г.

    Nikolay Grasiani 18.01.2024, СиМ Бургас, Google
  • Днес бих желала да похваля и благодаря на персонала от"Мама и аз"-"Гинекологично отделение". Постът ми ще е доста дълъг и изчерпателен. Казвам се Венета Цандева, по мъж. Да, аз съм жената с паника от абокати и която не си помни годините..😃 Докторите ще ме познаят. Дано не съм отровила нервите Ви. Била съм в европейски болници и сравнявайки, споделям, че в по-чиста и модернизирана болница не съм била. Като се започне от стаите, баните, операционни зали(макар и паникьосана) огледах. Чистотата и приличния вид в една стая са важни за психиката на болния. Още с влизането,организация, не се чака.Администраторките учтиви, възпитани. Специални благодарности на супер д-р Йордан Попов, супер д-р А.Любенов, готината докторка Попова. Имаше и още, но за жалост не им знам имената. Отлична комуникация, загриженост и отговарят на всеки мой въпрос.Потърсиха решение за всяка моя тревога. Хареса ми, че не спираше да минава персонал да ме нагледа как съм, има ли нужда от нещо. Това за един болен е много важно. Анестезиолозите изключително внимателни и ме изслушаха търпеливо. Сестрите също, макар там да има изключения минимални. Две от тях са груби в манипулациите си. Сестрите са сърцето на отделението. 98процента са на ниво. Попаднах и на една миньонка акушерка, много човечна и отворена за помощ. Отлично отношение и не бива да се подценяват,защото драги доктори, те също ми помогнаха в раздвижването и личните ми нужди,за което благодаря от сърце. Санитарките са патрон! Отлична организация от постъпването до изписването ми. Бях с проблем на маточната шийка и смятам, че той е решен и се възстановям бързо и на спокойствие! Топло, тв и тишина. П.П.При изписването дават на всеки болен подробен списък на болния какво да яде или не, какво може и не може да прави и за какво да следи. Мноооого важен момент.

    veneta 18.01.2024, МиА Плевен, Google
  • Най-сърдечни благодарности на д-р Димова от екипа на гръдна хирургия, за професионализма и вниманието за лечението на баща ми. Благодаря!

    Dimitar Markov 16.01.2024, СиМ Бургас, Google
  • Страхотни условия(ВИП),Професионален и страхотен екип начело с доцент Попов,който всъщност е на първо място невероятен човек с голямо "Ч" и Перфектен Професионалист.Абе всички доктори и акушерки са страхотен екип.Обслужването е "ТОП"!Още един път искам да им Благодаря!!!Благодаря!!!Благодаря!!!

    teno tenov 15.01.2024, МиА Плевен, Google
  • I recently attended this new hospital in the Gastroenterology Department, in my opinion this is the best hospital in Burgas now. Exceptionally clean and efficient with speedy diagnostics and very professional medical staff. Daily rate for overnight stay is 30 BGN for bed/food with some medications eg. anaesthetics extra. I was impressed with the care and attention I received and would like to personally thank Prof. Milko Mirchev and his very busy but dedicated team 🙂 The staff/doctors in the procedure/endoscope room were especially friendly with expert attention. NB. The food is meat/dairy based, cold and inedible-if you are vegetarian/vegan take your own food!

    Penny Smith 09.01.2024, СиМ Бургас, Google
  • Пациент съм на отделението по Неврохирургия и съм изключително доволна от отношението на целия персонал. Доц. Харитонов винаги обяснява подробно и винаги е на разположение на пациента, когато има допълнителни въпроси. Желая на всички здраве, щастие и да продължават да бъдат все така любезни и добри.

    Plamenka Florova 04.01.2024, СиМ Плевен, Google
  • Трудно е да изкажа накратко благодарността и възхищението си към екипа на отделението по Гръдна хирургия, в което за по-малко от 4 месеца попадам втори път. Първият път беше по препоръка на моя кардиолог, д-р Николай Танчев, към който изпитвам огромно доверие и изключителна признателност за професионализма, човещината и деликатността. Втория път, с проблем по спешност, вече с категоричен и мотивиран личен избор, след като бях очарована от добронамереността, вниманието и спокойствието, които вдъхват с отношението си към пациентите всички от отделението. Чувствам се много специален пациент: бях обгрижвана почти от всички хирурзи. Първият път от двойката д-р Димо Митев и д-р Недялко Драгнев, сега - от двойката д-р Димитър Ламбовски и д-р Юлиана Христова. Едва ли има сестра, като започна от старшата, и мина през най-младото попълнение, които да не са показали топло отношение и внимание към мен. От все сърце благодаря! Още нещо, което много държа да споделя. Аз съм от пациентите, които изпитват панически ужас от анестезия, защото организмът ми не реагира според очакванията, въпреки че съм попадала все на страхотни анестезиолози. Магията да ме събудят безпроблемно се случи едва на шестата за мен анестезия и това дължа на д-р Мария Гошева и д-р Валентин Милев. Прекланям се! Специално искам да благодаря на още две прекрасни момичета - психолог Филипова и Мюжгян Рамадан от реанимационния екип, другите мои ангели. През 2023 година получих своето коледно чудо, сега се надявам и на новогодишно. Бог ми прати ангели и направи утринната ми благодарствена молитва по-дълга. Какво повече бих могла да искам?

    Юлия Ангелова 02.01.2024, СиМ Бургас, Google
  • Болницата разполага с високотехнологична апаратура и много специалисти като д-р Димитър Ламбовски от екипа на гръдна хирургия. Истински професионалист, можещ и разбиращ от работата си лекар, интересуващ се от пациентите си. Благодарна съм, че попаднах на такъв добър диагностик като д-р Ламбовски.

    Славка Пенева 28.12.2023, СиМ Бургас, Google
  • Искам да изкажа най-сърдечни благодарности на доц. Харитонов и неговата дясна ръка д-р Мохаммад, които в навечерието на Коледа направиха чудо. С техните златни ръце направиха на майка ми Златка успешна операция на гръбнака и само няколко дни по-късно тя вече е на крака и ходи, а я приеха в болницата на инвалидна количка. Освен, че са отлични хирурзи те показаха човешко отношение, съпричастност и отговорност към пациента във всяко едно отношение. Благодарим за Коледния подарък. Желаем ви много здраве и все така да сбъдвате мечти. ❤️🙏❤️

    Силвия Гочева 27.12.2023, СиМ Плевен, Google
  • Хиляди благодарности от Вълчо Ганев на екипа на д-р Корновски. На 14 декември бях опериран по спешност от д-р Мите Гърковски за смяна на клапа и аортно протезиране. Възхитен съм от професионализма им и голямата им човечност.В тези светли коледни празници се вижда,че въпреки материализма,който е обхванал целия свят има надежда и светъл лъч ,че доброто,ценностите и човещината съществуват и винаги ще съществуват. Там срещнах хора,които мислят за хората и са готови да ти помогнат.Благодарен съм и на мед.сестри и лекари ,които ни обгрижваха след операцията. Възхитен съм от професионализма на д-р Вера Семерджиева. През годините бях изгубил вярата в хората,в докторите,но тези млади хора възвърнаха вярата ми в доброто.Чрез тях може би Бог иска ми каже,че светлината идва в света.Може би не случайно това ми се случи преди Рождество...Благодаря ви добри хора,винаги бъдете така човечни и добри,продължавайте да вървите по този път ,който ни е посочен още преди 2000години и да сгрявате сърцата на хората.

    Vali Ganev 24.12.2023, СиМ Бургас, Google
  • Благодарност към д-р Мая Балабанова и целият екип на Обща хирургия, възхитен съм от отношението и грижата за пациента. Продължавайте в същия дух и бъдете здрави ! Поздрави, Пламен Иванов, гр. Русе

    Plamen Ivanov 23.12.2023, СиМ Плевен, Google
  • Здравейте! Искам да изкажа моите сърдечни благодарности към екипа на болница МБАЛ Сърце и мозък в Бургас,специално на отделение "Обща хирургия",които ми спасиха живота. Постъпих в болницата по спешност на 23.09.23 със страшни болки. Екипа ме прие и се отзоваха всички доктори, сестри и санитарки,бяха толкова любезни и загрижени всички.А за чистотата да не говорим...абсолютна чистота! Докторите откриха диагнозата..остър панкриатит и жлъчно -каменна болест.Започнаха лечение и постепенно всеки следващ ден се подобрявах. Предстоеше и отстраняване на жлъчката на 03.11.23. След операцията се възтанових много бързо ,благодарение на добрите грижи и внимание от страна на доктори,сестри и санитарки . Целият екип от обща хирургия са точните хора на точното място. Благодаря на целия екип с началник-отделение Доц. Анатоли Карашмалъков д.м,а най вече искам да благодаря от цялото си сърце на Д-р Мирослав Зашев за грижите и напътствията, за съветите, за бързото ми възтановяване ! Гордея се че имаме такива добри и кадърни лекари които наистина спасяват животи и работят от "Сърце и с мозък -РЕСПЕКТ! С уважение Пенка Шанданска

    Пенка Шанданска 20.12.2023, СиМ Бургас, Google
  • Съвременна болница с прекрасни условия и персонал.

    Georgi Garelov 19.12.2023, СиМ Бургас, Google
  • I recently attended this new hospital in the Gastroenterology Department, in my opinion this is the best hospital in Burgas now. Exceptionally clean and efficient with speedy diagnostics and very professional medical staff. Daily rate for overnight stay is 30 BGN for bed/food with some medications eg. anaesthetics extra. I was impressed with the care and attention I received and would like to personally thank Prof. Milko Mirchev and his very busy but dedicated team 🙂 The staff/doctors in the procedure/endoscope room were especially friendly with expert attention. NB. If you are vegetarian/vegan take your own food!

    Penny Smith 18.12.2023, СиМ Бургас, Google
  • Първото кажа за заведение. Не съм преди била в такива съвременните болници, не мога да сравня с такива, всичко е съвременно, апаратура, скенер. Чисто, стаите по три легла, много светло, уютно, удобно, има гардероб, шкафче, маса, телевизия, всичко удобно за пациентите след операцията. Тоалетна стая просто лукс, има душ, мивка, сапун, тоалетна хартия, кош за боклук, голяма и удобна даже с количка за пациентите след операцията. Най важното! Това е медицинския екип! Наистина високи професионалисти, давам хиляди звезди на тях, на операционният екип звезден направо! Не сестрички също давам хиляди звезди! Преди болница аз мисля че моята работа най трудна, защо в ден при доста клиенти около 150 човека а в лято повече. Но сега! Аз мисля че най трудна работа на света е тях. Виждам и старанията ги и усилия и труд. Хубави спомени ще бъдат о болница, не манипулации и сама операцията, а колектив и их работа, милион раз БРАВО на доктор МИТЕВ и неговият екип!!!🥇💯🏆⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

    Оксана Хука 17.12.2023, СиМ Бургас, Google
  • Изказвам сърдечна благодарност на екипа на д-р Румен Рунков и в частност на д-р Ивелина Борисова и д-р Дамян Панчев, от отделение Съдова хирургия, болница Сърце и мозък Бургас, за професионализма и светкавичната реакция в критична ситуация. Вие спасихте човешки живот! Поклон!

    Христина Моллова 16.12.2023, СиМ Бургас, Google
  • Обратился в эту клинику в отделение нейрохирургии с острейшими болями в правой ноге, не мог ходить. После проведённых исследований, 14 ноября была проведена операция: ламинэктомия L4/L5, установка транспедикулярной стабилизации L4/L5. Прошел месяц после операции. Хочу выразить восхищение коллективу врачей, медсестер и всех, кто работает в отделении нейрохирургии МБАЛ "Сердце и Мозг", Бургас под руководством доктора Н. Недева. В отделении очень чисто, персонал очень компетентный и вежливый. Отдельно огромное спасибо оперирующему меня нейрохирургу доктору Н. Балеву за проведённую операцию, за внимание, профессионализм и умение вселить в пациента уверенность и спокойствие! СПАСИБО ОГРОМНОЕ!!!

    Олександр Косенко 14.12.2023, СиМ Бургас, Google
  • Искам да изкажа хиляди благодарности на целия екип на отделението по педиатрия в болница '' Сърце и мозък "сектор Мама и аз гр. Плевен.Тук постъпихме по спешност за първи път. Останах очарована от отношението на целия персонал. Изключително внимателни и любезни. Страхотни професионалисти. Обстановката е много добра, чисто, модернизирано и уютно. Всичко е на високо ниво. Благодаря, за грижите и вниманието. Препоръчвам😊

    Mirela Halilova 07.12.2023, СиМ Плевен, Google
  • Искам да изкажа отново благодарности към целия екип на Педиатрия.В деня на изписване възникна проблем с детето.Благодарности за бързата реакция и грижи.Детето се казва Дениз Радославов аСтефанова Благодаря за грижите за детето.Екипа в реанимация и всички които положиха грижи за нея. И грижи които ще продължат занапред.Поздрави от Трявна и благодарности от цялото семейство.Поклон и респек т към вас Благодаря.

    Penka Ivanova 30.11.2023, СиМ Плевен, Google
  • Супер място за лечение ,персонала е на топ ниво,отзивчиви и много добри професионалисти!Като се започне от регистратурата до отделението ,а то е Гастроентерология обслужването е на много високо ниво и всички си вършат работата много професионално!! Благодаря на всички !!

    ivan bochev 30.11.2023, СиМ Плевен, Google
  • Народът разбра – новата клиника Мама и Аз е непознато явление. Сериозно предлагам, Министерският съвет – всички министри, до един, да посетят препълнената нова клиника ‚Мама и Аз‘. Всеки един от тях, от финанси и инвестиции, до иновации, градоустройство и образование, та чак до национална сигурност за отглеждане на здрави войници и психически уравновесени полицаи има какво да научи. Експертиза и образец – национална гордост.

    Yuliana Atanasova 25.11.2023, МиА Плевен, Google
  • Огромни,огромни благодарности на д-р Пламен Симеонов -неврохирург -невероятен професионалист , както и на целия екип от доктори,сестри,санитари от отделението по неврохирургия.Безкрайно мили, човечни,всеотдайни. Бъдете Благословени мили хора.

    Мая Томова 25.11.2023, СиМ Бургас, Google
  • Благодарности на доктор Георги Георгиев - неврохирург и целия екип от доктори и персонал от отделението по неврохирургия за професионализма и доброто отношение към пациентите.

    Katrin Hariz 25.11.2023, СиМ Бургас, Google
  • Хора, трябва да споделяме , когато сме доволни от вниманието и Човечността на лекарите!Специални благодарности на д-р Пешева и д-р Лазарова от Реанимация за вниманието и търпението,с което ме информираха за състоянието на сина Николай.И разбира се за вълшебните ръце на Теодор - рехабилитатор.

    Milka Georgieva 16.11.2023, СиМ Бургас, Google
  • Специални благодарности на целия прекрасен екип на Отделение по Педиатрия! Благодарим от сърце за грижите и отдадеността, за спокойствието и надеждата, която ни дадохте! Вие сте истински професионалисти, хора с главно Х, които работихте денонощно за нашето здраве! Пожелаваме ви здраве и на вас и ви благодарим от сърце!

    Margarita Vladova 13.11.2023, СиМ Плевен, Google
  • Сърдечно благодаря на доктор Билдирев и целия колектив на "Лъчелечение и радиохирургия" за вашата все Отдаденост, висок професионализъм, човечност и Европейски стандарти в грижата за пациента. Модерна база ,невероятна грижа и отношение. Бъдете все така всеотдайни, човечност, отзивчивостта! Бъдете здрави и благословени Желая ви много,много успехи! С искрена благодарност и уважение Венета Цветкова

    Veneta Tsvetkova 08.11.2023, СиМ Плевен, Google
  • Днес се наложи да дойда за пръв път за преглед на детето.Благодаря за отношението на всички.Оказа се че могат да прегледат и другото ми дете,без до се налага да обикалям България и да търся доктори.Да ги прегледат и да обяснят на един притеснен родител,тозначава.много.

    Penka Ivanova 08.11.2023, МиА Плевен, Google
  • Адмирации за Родилно отделение!Много отдаден и любезен персонал,лекари,акушери.Отлична обстановка,чистота и изхранване.Страхотно отношение към новородените!Момичетата на регистратура са мили,възпитани и отзивчиви.

    Ина Добрева 08.11.2023, СиМ Плевен, Google
  • Благодарим на целият екип на болницата, невероятно отношение и коректност! В лицето на доцент Корновски и техническия му секретар Елена Янева срещнахме толкова много професионализъм, подкрепа и човечност! Благодарим от <3

    Milena Stoyanova 07.11.2023, СиМ Бургас, Google
  • Перфектно отношение в педиатрията на Мама и Аз. Лекари - високо ниво, отдадени на професията си. Без значение в кой час на денонощието ги потърсиш винаги са насреща с отговор!

    Кристина Мандиева-Къналиева 06.11.2023, МиА Плевен, Google
  • Посетих болница "Сърце и мозък" гр. Плевен. След това ми направиха и операция в Гинекологията на Сектор "Мама и аз". от екипа на Д-р Александър Любенов. Модерна, високотехнологична роботизирана лапароскопия. Преди 4 година ме направиха на маймуна, осакатиха ме в болница "Света Марина" за доста пари и сега де факто бях на поправителен. Благодаря на д-р Любенов, благодаря на екипа, който работи в гинекологично отделение. Всички са на европейско ниво. Такава трябва да бъде съвременната медицина - човешка, безкомпромисно добра, отворена за доброто, а не всичко да се прави за едни гадни пари, които никой не може да вземе със себе си на оня свят. И нека нещата не се променят във времето, да стават още по добри, а не това да е само временно състояние за вдигане на пазарния рейтинг. В Плевен вече има много болници и всички искат да бъдат доказано добри. Но истински добър в сферата на здравеопазването можеш да бъдеш, ако призванието на всеки лекар е да направи най доброто за пациентите си. Отново благодаря на д-р Александър Любенов, персонално на екипа, желая на всички здраве, любов към човека и ДЕРЗАЙТЕ! Нека всеки нов ден бъде, все по успешен❤️

    Даниела Иванова 06.11.2023, СиМ Плевен, Google
  • Лежах 2 пъти по 3 дни в Кардиологично отделение Единствения ми проблем беше че като влизаха доктори и сестри не се представяха и не знам дори кой ме е лекувал ( знам че имат бадж но няма как да го прочета) Но въпреки че не знаех кой кой е , аз съм впечатлен силно от качеството на услугите които предлагат - всички ми обясняваха търпеливо всичко което исках и трябваше да знам Болницата е уникално чиста и мога да кажа че ако пак ми се наложи - пак там ще отида защото ми вдъхва страхотно доверие Благодаря на персонала от Кардиологично отделение на 3 ти етаж - Страхотни сте!!!

    Vasil Lolov 02.11.2023, СиМ Бургас, Google
  • Големи професионалисти

    Agent Smith 29.10.2023, СиМ Плевен, Google
  • Изключително впечатлена съм от отношението и вниманието на момиче, на име Томислава, работещо на регистратурата на МБАЛ Сърце и мозък Бургас. Дано има повече хора, като нея. Благодаря Ви Томислава, за отношението и загрижеността! Бъдете здрава!

    Бистра Александрова 28.10.2023, СиМ Бургас, Google
  • Искам да изкажа моите сърдечни благодарности към доц. Харитонов, д-р Мохаммад и цялото отделение по неврохирургия. Освен от професионализма съм възхитен от човечността и загрижеността на целия екип.

    Венцислав Илиев 28.10.2023, СиМ Плевен, Google
  • Възхитени сме от обслужването в отделение"Неврохирургия". Искрени благодарности към целия екип от лекари до санитари. Специални благодарности към д-р Алан Мохамед - невероятен човек и специалист.

    Elif Dumandzha 25.10.2023, СиМ Плевен, Google
  • Силно впечатлена съм от целия лекарски и сестрински екип и помощен персонал работещи в отделението по Гръдна хирургия. Всички те са хора с големи сърца, компетентни, отнасящи се с внимание, усмивка и загриженост към пациентите. Хигиената е безупречна. Сърдечно благодаря на всички за всичко. Бъдете здрави! С уважение, Елисавета Петрова 23.10.2023г. гр.Бургас

    Pepa Stoycheva 23.10.2023, СиМ Бургас, Google
  • С 2 думи:"Модерна болница"! Има хора, които те посрещат и те насочват на правилното гише на регистратурата. Тук е момента да вметна, че и на регистратурата са изключително мили. На мен ми се налага постоянно да ходя при едно момиче-Неделина на регистратурата, която е страхотна и позитивна. Д-р Василева и д-р Костадинова(педиатри) са невероятни. Много внимателни, позитивни, обясняват прекрасно и изключително загрижени за проблема на малките.

    Yana Karadakova 23.10.2023, СиМ Бургас, Google
  • Огромно Благодаря на отделението по Урология със завеждащ Доцент Николовски в болница Сърце и Мозък намираща се в град Плевен. Сърдечно благодаря на всеки един член работещ в отделението Урология.В разговор от 2,3 минути по телефона (въпреки шока ,който аз самата преживявах)успях да обясня за състоянието на баща ми намиращ се в интензивно отделение на два часа и половина от гр.Плевен Веднага беше изпратена линейка за него като чуха моя зов за помощ.След къси часове(защото се прибрах със самолет)и аз вече бях в болница Сърце и Мозък в град Плевен. На прага на отделението ме посрещна видимо млад лекар,който ми вдъхна доверие,надежда и сигурност.В този момент осъзнах,че избора за болница който бях направила беше правилен.Не мога да намеря най -подходящите топли думи с които да изкажа към всички вас моята голяма благодарност.Сърдечно благодаря на целия екип от лекари начело с Доцент Николовски, които ми даваха своевременно информация за състоянието на баща ми. Благодаря за грижите от сестри нкския персонал и сенитари,които бяха на изключително високо ниво. Благодаря Ви за вашата голяма Човечност и професионализъм.Желаем ви здраве, още професионални успехи и дълголетие. Благословени бъдете. С уважение и поклон пред всички вас пациент Петър Панев и придружител дъщерята Нели Панева. Изписан на 11.10.2023година Сега сме в неврохирургия.Отново ще пиша.

    Neli Paneva 18.10.2023, СиМ Плевен, Google
  • Никога ме съм вярвала, че в Бургас може да има такава болница! На световно ниво! Благодаря на клиниката по кардиохирургия! Върнаха баба ми към живота! Благодаря на сестрите и на целия персонал!

    Tania Ilieva 14.10.2023, СиМ Бургас, Google
  • 1 съм впечатлена от сградата от чистотата от реда още от вратата те посрещат ите напътстват 2. Останах със впечетление от младия екип от лекари сестри санитари толкова очтиви лекарите са внимателни сестрите също храната е добра много съм доволна от сърце и мозак браво

    Angelina Yordanova 13.10.2023, СиМ Бургас, Google
  • Страхотна болница! Баба ми беше пациентка на кардиология! Нямам думи да опиша нивото на грижите, които получи! Доц. Мирчева, д-р Григоров, д-р Симонов - благодаря ви! Не знаех, че в Бургас може да има такава болница! Браво

    Gergana Andreeva 13.10.2023, СиМ Бургас, Google
  • Изказвам искреното си възхищение от тази нова прекрасна болница! Като се започне от координаторите, които те посрещат - усмихнати, вежливи, премине се през регистратура - изумително компетентни момичета, мили и внимателни и стигнеш до отделението - в случая по урология - накрая се питаш дали наистина си в Бургас, или се намираш в модерна болница в Германия или Австрия. Неслучайно посочвам точно тези две страни - защото само с немската педантичност мога да сравня - гладко смазаният механизъм, по който работи всяко звено. Очарован съм от цялото отделение, най-вече от д-р Васил Попов - изключителен специалист и повече от прекрасен човек, после от сестрите - безконечни професионалисти. Болницата блести от чисота и цялостното усещане, което ти дава е, че си в дом на здравето, а не в подтисната болнична среда. Благодаря за грижите, вниманието и отдадеността, която всички демонстирате!

    Мартин Георгиев 12.10.2023, СиМ Бургас, Google
  • Бих искал да изразя най-топли и искрени думи на БЛАГОДАРНОСТ към целия екип на съдова хирургия Болница Сърце и Мозак Бургас които имат "златни ръце".Вие сте най добрите на света ! Благодарим ви за търпението и зазагриженоста.Искрено ви БЛАГОДАРЯ за усилията,които допринесете за бързото ми възстановяване. Вие хирирзите ме върнахме към живот,изправихте ме на крака.Никога няма да спра да ви Благодаря и винаги ще помня.Много ме беше страх че ще загубя краката си че ще стигна до ампутация имах и придружаващи заболявания.Но вие намерихте решение направихте всичко възможно да ме спасите аз сам много благодарен на на целия екип .имах консулт за дриги заболявания обграден бях от много грижи Багодарение на вас сега след операция се чества много добре.Благодаря ви ,че можахте не само да подобрите качеството ми на живот ,но и да подкрепите и развеселихте . Имена не споменавам да не изпусна някого,от ходене по многото болници тука е най хубаво има добри спесиалисти и напреднала техника.всички изследвания стават светкавично бързо.Заради заболяванията си немога да работя,но тука не ме гледаха като поредна клинична пътека интересуваха се единствено от здравето ми .Много Благодаря за всичко! Благодарим и на началник отделението. С уважение: ХЮСЕИН ХАСАНОВ ХЮСЕИНОВ Съпруга ГЮЛЕР ХЮСЕИНОВА 08.10.23

    Hyusein Hyuseinov 08.10.2023, СиМ Бургас, Google
  • Здравейте! Благодарим за професионализма, грижите и отношението към нас! Наложи ни се по спешност през нощта да постъпим в "Мама и Аз". Веднага прегледаха детето обстойно и ни настаниха в отделението. Доктора беше изключителен професионалист - обясняваше спокойно и определено ни вдъхна доверие и спокойствие, че сме на правилното място. Сестрата постави абокат бързо и то от първия път (от предишните ни премеждия на други места, зная че при обезводнено детенце е много трудно и все ни правеха на решето). Всички бяха мили и усмихнати и с подход към децата. Докторите са изключителни професионалисти и Човеци. В отделението се поддържа отлична чистота - санитарите мият стаята три пъти на ден и допълнително идват да изхвърлят отпадъците и след закуска, обяд и вечеря. Повечето от сестрите са млади и усмихнати и си вършат работата с желание и грижа към децата ни. Материалната база е отлична. Храната е съобразена със състоянието на детето и има отделно порцион и за майката, но за по претенциозните, може да си сложите едни бисквити и солети в чантата 🙂 И последно да спомена и за регистратурата - няма чакане по опашки - любезни, усмихнати и отзивчиви - дойдоха в стаята, за да попълня необходимата документация и непосредствено преди изписването ми донесоха епикризите и болничния лист. Благодарим ви ❤️

    Десислава Венкова 06.10.2023, МиА Плевен, Google
  • Прекрасно отношение и грижа към пациентите, както от лекари и сестри, така и от целия персонал на болницата. Страхотен екип неврохирургия, изключително съм доволна. Специални благодарности на д-р Пелинков и д-р Давчев.

    Adriana Pelegrini (Adi) 06.10.2023, СиМ Бургас, Google
  • Прекрасна болница с професионално отношение и невероятен екип от млади и усмихнати хора. Специални благодарности на д-р Стефанова, д-р Балев и доктор Давчев, както и на усмихнатата и сърцата старша сестра Андреева от отделението по неврохирургия. Отношение към пациента, професионализъм и грижа. Благодаря Ви♥️

    Деница Иванова 06.10.2023, СиМ Бургас, Google
  • Искам да изкажа Благодарности на едни изкючителни професионалисти доц. Димитър Харитонов , който ме оперира и негoвата дяснa ръка в този процес Д-р Мохамад и техния екип от Невро хирургия МБАЛ Сърце и мозък гр. Плевен. След шест месеца в търсене на лечение, неуспешно от много лекари за дясната ми ръка, която беше блокирана и за мен като отдаден фризьор беше тежко да не работя. За мой късмет господ ме срещна на време с тези златни ръце, ако не бяха те да открият, че проблема идва от притискане на нерв на шийни прешлени щях още да се лутам из грешни кабинети, което щеше да е пагубно за раката ми. След опрерацията на шийни прешлени напревана от доц. Харитонов аз се чувствам прекрасно и движа ръката си два часа след операцияра аз бях на крака и с щастлива усмивка на лице!Благодаря на господ, че Ви има да помагате на тези, които се нуждаят, Господ да Ви пази!!!

    Росица Атанасова 06.10.2023, СиМ Плевен, Google
  • Искам да изкажа свойте сърдечни благодарности на доктор Искрен Герасимов и целия му екип на ортопедия и травматология в болница " Сърце и мозък " гр.Плевен.Още от първата ни среща с доктор Герасимов се почувствах специален и обгрижен. Целия екип от доктори,сестри и санитари- всички тези симпатични хора мислят по един начин и работят с цел да направят най-доброто за пациента. Благодаря Ви мили хора!!! Бъдете благословенни,здрави и се радвайте на бъдещите си успехи, които сме убедени, че ще се множат. А на пациентите който плахо пристъпват прага на болница" Сърце и мозък " гр. Плевен искам да кажа , че са попаднали на точното място. Благодаря ви доктор Герасимов!!! От Десислав Бенеков!!!

    Maya Benekova 05.10.2023, СиМ Плевен, Google
  • Искам да изкажа огромни благодарности на доктор Александър Любенов и целия му екип: сестри, специализанти,санитарки. Всички са изключително отзивчиви, грижовни и се отнасят с голяма отдаденост към пациентите! Благодаря Ви! Бъдете здрави!

    кремена каридова 28.09.2023, СиМ Плевен, Google
  • Специални благодарности на целият екип на :обща хирургия:др.Илиева,др.Райчева др.Филипов .Благодаря на др.ЦветелинаРайчева-Филипова др.Емил Филипов и др.Георги Димитров/ Благодаря ви от сърце/

    Cvetan Nikolov 25.09.2023, СиМ Плевен, Google
  • Trafiłem do szpitala po wypadku że skomplikowanymi złamaniami nogi od pierwszego momentu otrzymałem wspaniałą opiekę i przeszedłem skomplikowaną operację wykonana przez dr Piperowa z zespołem przebywałem w szpitalu 7 dni i miałem wspaniałą opiekę całego personelu. Dr Piperow opiekował się mną przez kolejne 3 miesiące to wspaniały lekarz i czlowiek

    Piotr Stachelski 18.09.2023, СиМ Бургас, Google
  • Благодаря на целия екип от отделението по кардиология! Възхитена съм от вниманието и отношението към детайла, което всяко звено в болницата проявява! Специалисти на високо ниво, медицински персонал и администрация стиковани и работещи в перфектна колаборация!

    Anna Andreeva 14.09.2023, СиМ Бургас, Google
  • Искам да изкажа огромни благодарности към целия екип за бързата реакция и страхотното отношение. Целият персонал се погрижи престоят ми тук да мине леко и бързо. Изключителен професионализъм и отношение към мен и към бебчо.

    Боряна Желязкова 06.09.2023, МиА Плевен, Google
  • Здравейте искам да изкажа благодарности на болница Сърце и мозък.На екипът който ме оперира Д-р Узов,Доц.Корновски,Д-р Ангелов и на всички от Кардиохирургия.Благодаря Ви че ви има,че помагате на хората в трудни за тях дни,че давате живот за да продължат на пред.Благодаря Ви,че сте със златни ръце и правите чудеса.Благословени бъдете и все така всеотдайни към работата си.Бъдете здрави!

    MITKO sony 06.09.2023, СиМ Бургас, Google
  • Сърдечни благодарности за навременната и адекватна помощ, за човешкото и топло отношение!!! Чистота, обгриженост, внимание, докторите са на високо ниво, усмихнати и професионалисти. Наистина бях чувала само страхотни неща за болницата, но вече се убедих, че наистина е страхотна! Всички са много мили хора!!! Препоръчвам!

    Моника Хинкова 03.09.2023, МиА Плевен, Google
  • Искам да изкажа благодарността си към доц. Анатоли Карашмалъков, началник на отделение “Обща хирургия”, и целия му екип. За съжаление имах здравословен проблем, но с тяхна помощ се разреши и вярвам, че ще спомогне за бъдещото ми добро здравословно състояние. Болницата е на високо ниво, с добра апаратура и добри специалисти. В отделението е изключително чисто, персоналът е изключително способен и вежлив. Особено впечатлена съм от медицинските сестри, ръководени от ст. сестра Полина Сирашка. На последно място, но не по важност искам да споделя добрите си впечатления от анестезиолога д-р Керим - млад и качествен специалист. В заключение, привилегия е за Бургас да има на територията си такава болница с такъв екип.

    Sivelina Ilieva 30.08.2023, СиМ Бургас, Google
  • Отлични впечатления от др. Димо МИТЕВ ! Прекрасен специалист с лично отношение към пациентите . Много внимателен и сърдечен лекар!

    veronika vladimirova 30.08.2023, СиМ Бургас, Google
  • Здравейте искам да изкажа специални благодарности на д-р Алан Мохаммад специалист невро хирургия, както и на д-ц Харитонов, на целият екип на болницата! Благодаря за професионалното внимание което ми оказаха, и за грижите които всички положиха за мен!

    Iovka Rafailova 28.08.2023, СиМ Плевен, Google
  • здравейте приятели постьпих в ендохронология сьстоянието ми беше много лошо искам да благодаря на доктор Ганева не само е добра докторка и всичко обяснява много сьм доволен от целия екип .особенно се запознах с медицинската сестра с затворени очи ми намира вените .моля шефовете с извинение сменете храната ние сме хора един пьт не сьм хапвал в болницата.радваме се че има такава болница в Бьлгария и такива професионалисти доктори .благодаря много.

    Asan Koev 27.8.2023, СиМ Плевен, Facebook
  • Много сме доволни от отделението по Ортопедия. Професионализъм и добро отношение. Благодарим 🙂

    Denitsa Stoeva 26.08.2023, СиМ Бургас, Google
  • Скоро майка ми беше на лечение в отделението по пулмология .Искам да изкажа искрени благодарности на д-р Ива Колева -Крумова и д-р Ниляй Бехадин и на целия им екип в отделението.

    Nazife Kadir 26.08.2023, СиМ Плевен, Google
  • Поклон на лекарите от Съдова хирургия,доктор Борисова и доктор Панчев!През м.11/2022 съпругът ми претърпя интервенция . Безкрайни благодарности на персонала и на горепосочените лекари за професионализма и отношението.А днес бях приятно изненадана, когато ми се обадиха от болницата,за да питат как се чувства съпругът ми -Георги Горанов ,има ли нужда от нещо!Това се случва за първи път! Благодарим Ви,ангели с бели престилки!Продължавайте така,с грижа за пациентите!Думите са малко,за да изкажа нашата признателност!БЛАГОДАРИМ ВИ! Георги Горанов Нели Горанова

    Нели Здравкова 25.08.2023, СиМ Бургас, Google
  • Изказвам най - искрени благодарности към екипа на клиниката по клинична хематология за прекрасното отношение , професионализъм и внимание . Благодарности за всичко, което правите професор Спасов!Изключително съм доволна от обслужването през целия престой. Прекрасни хора, модерна клиника, абсолютно всички(лекари, медицински сестри и санитари) сте много мили и дарявате пациентите с нужните грижи и внимание. Бъдете благословени със здраве, щастие и любов!

    Yanka Stamenova 25.8.2023, СиМ Плевен, Facebook
  • Изключителни професионалисти, отношение, невеороятно!!! Благодарности на Д-р Мохамад и цялото неврохирургично отделение!!!

    Росица Атанасова 23.08.2023, СиМ Плевен, Google
  • Здравейте, бих искала да изкажа огромната си благодарност и възхищение към отделението по Педиатрия.Целият екип от лекари, до санитари е невероятно сърцат, отдаден, внимателен и отзивчив. Отношението към децата е като към собствени, а грижите , които се полагат са всеотдайни и денонощни. Все още не мога да повярвам, че има такова място! Създали сте нещо уникално!

    Pipa Tipeva 22.08.2023, СиМ Плевен, Google
  • Много много много добър персонал.мниго чисто.Винаги дават подробна информация за пациента.Изкрени благодарности на доктор РУМЕН ЦВЕТАНОВ че ме убеди да се оперирам. и всички от екипа който ме оперираха и обгрижван периода 13.08 -17.08 2023г.Благодаря на всички от санитари рецепция мед.сестри доктори.Дано всички да сте здрави това е най важно.БЛАГОДАРЯ И ДАНО ИМА ПОВЕЧЕ КАТО ВАС.

    Ivan Tasov 22.08.2023, СиМ Плевен, Google
  • Уникални хора, уникално държание от всички

    Kristina Simeonova 22.08.2023, СиМ Плевен, Google
  • Наложи ми се два пъти по време на бременността да имам престой от няколко дни в отделението на “Мама и аз”.Очарована съм не само от обстановката, но най-вече и от отношението и професионализма на всички лекари и акушерки. Въпреки притесненията, които имах, всичко ми бе обяснено подробно и страховете ми изчезнаха. Сега ми предстои раждане и без никакви притеснения и съмнения ще се върна отново.

    Martina Angelova 17.08.2023, МиА Плевен, Google
  • В тази болница се погрижиха отлично не само за здравето ми, но и за емоциите, нуждите, възстановяването ми. Вече сте част от живота ми. Благодарности на д-р Лидия Стефанова за отличното управление и внимание към пациентите, на д-р Узов за безкомпромисните решения и за това, че извърши най-добрата интервенция за мен, благодаря и на всички останали лекари, сестри, рехабилитатори, и не по-малко важния административен персонал! Бъдете здрави ❤️

    Mira Bakalova 17.08.2023, СиМ Бургас, Google
  • Най-внимателният,загрижен,компетентен лекар на който съм попадала в последните години.Препоръчвам го без грам колебание.

    Диана Ванчева 17.08.2023, СиМ Бургас, Google
  • На 04.08.август бях оперирана в клиниката по Кардиохирургия от Златните ръце на д-р Андреев и ас- т д-р Петров .Искам с най - искрени и топли думи да изразя благодарността си към тях и към : реанимация ,дежурни лекари и сестри , санитарки и рехабилитатори .Винаги спокойни , внимателни и любезни към нас - пациентите .Сестричките не ходеха по подовете, като красиви кралски пеперуди те просто пърхаха с криле около болните! . Условията в клиниката са на ниво в материално и битово отношение , .На 72 години съм и за първи попадам в тази клиника., а и въобще в болнично заведение от толкова високо ниво, с толкова отговорен и всеотдаен персонал ! Ниско , до земи се покланям пред големите сърца на лекари , сестри , санитари ! Пожелавам им преди всичко здраве, лично и семейно щастие и творчески успехи ! Болница СЪРЦЕ и МОЗЪК е едно голямо сърце , което бие за здравето на другите !

    Mariya Yankova 16.08.2023, СиМ Бургас, Google
  • Искам да изкажа своята огромна благодарност към цялото отделението по неврохирургия (лекари, медицинскисестри и санитари), към доцент Харитонов и най-вече към доктор Мохаммад. За втори път се доверявам на този екип и НЕ съжалявам. Няма момент, в който да съм потърсила доктор Мохаммад и той да не е откликнал на моите въпроси и притеснения. Изключителен професионалист с фокус към спокойствието, сигурността и добруването на пациента. Поклон и огромно БЛАГО-ДАРЯ! Бъдете здрави!

    Иванка Райкова 12.08.2023, СиМ Плевен, Google
  • Очарована съм от екипа на отделението по неврохирургия със завеждащ доцент Харитонов. Грижовни и внимателни млади момичета и момчета. Да не забравяме и милите санитарки. Огромна благодарност към лекуващият ме лекар , доктор Мохаммат. Позитивен, сърдечен,отговорен ,отнасящ се с топло чувство към своите пациенти. ПОКЛОН ПРЕД ВСИЧКИ ВАС!!!

    Маргарита Гълъбова 11.08.2023, СиМ Бургас, Google
  • Очарована съм от условията, които са осигурени за малките пациенти в отделението по педиатрия, както и за техните придружители. Лекарите и целия персонал са отзифчиви, усмихнати, позитивни и изключителни професионалисти. Децата се наблюдават денонощно и са обгрижени изцяло. Сутрин, обед и вечер се носи топла и вкусна храна, както за децата, така и за придружителите . За мен и детето ми бяха осигурени самостоятелни легла, самостоятелна баня в стаята и хигиенни принадлежности. Сърдечно благодарим за милото отношение и за професионалната грижа за детето ми. Дано Ви има дълго. Бъдете здрави!

    Maq Nikolova 09.08.2023, СиМ Плевен, Google
  • Die beste ,die freundlichte und saubereste Klinik ! Auf diesen Weg möchte ich mich von ganzen Herzen bei alle Ärzte bedanken 🌹🍀💝🌹🌹🍀🍀🍀 Dr.Nedialko Dragnev , Dr. Dimo Mitev , Dr . Rosiza Dimova , Dr. Hristova i wsichki drugi koito imena ne pomnia sega❤️❤️ Posdrawi i poklon pred waschite deiania ! Aneta Widerhold

    Aneta Wöhrle 07.08.2023, СиМ Бургас, Google
  • Най- после у дома!След едномесечен престой в болница Сърце и мозък Бургас и успешна операция за смяна на става и раздвижване и рехабилитация вече съм в къщи и имам надежда,че съвсем скоро ще се възстановя напълно.Сърдечни благодарности на екипите от отделения Ортопедия с ръководител д-р Братоев и Раздвижване и рехабилитация с ръководител доцент Илия Тодоров. Персонално отправям моите благодарности на опериращия ме лекар-д-р Митко Георгиев,който ми вдъхна спокойствие и кураж още при първото посещение в кабинета и с професиолизъм и загриженост извърши операцията.Благодаря и на целия персонал в отделение Ортопедия,които ме изправиха на крака и се грижеха за нас денонощно.Благодартости и на отделението за раздвижване и рехабилитация.Целият екип на отделението е от млади,позитивно настроени и обичащи професията си хора.Персоналните ми благодарности са за всички -лекари,рехабилитатори,сестри и санитари,но най-вече за д-р Русева и д-р Попова и рехабилитаторите,които работеха най-много с мен-Иванка Кавръкова и Мехмед Мехмедов.Те ме накараха да повярвам,че мога да се справя и с много търпение провеждаха процедурите.Благодаря и на всички други рехабилитатори,мед.сестри,санитари.Не е възможно да ги изброя поименно,за да не пропусна някой.Но всички работят всеотдайно,професионално с грижа за пациентите.На всички членове на екипите на двете отделения БЛАГОДАРЯ!Не се променяйте!Бъдете все така загрижени и всеотдайни към пациентите! С уважение Димитринка Димитрова!

    Димитринка Димитрова 07.08.2023, СиМ Бургас, Google
  • Сърдечни благодарности към доктор Димо Митев, доктор Иванов, доктор Димова за високия професионализъм и сърдечното отношение към пациента. Огромни благодарности към целия екип на отделението по гръдна хирургия. Светлана Кънева

    Светлана 01.08.2023, СиМ Бургас, Google
  • Посрещане на пациенти като в 5 звезден хотел супер съвременна обстановка и обслужване от персонала и лекарите

    Sasho Raikov 01.08.2023, СиМ Плевен, Google
  • Огромни благодарности към целия екип на отделението по обща хирургия и онкретно към д-р Касимова и д-р Карашмалъков за проявеното разбиране и търпение към нас( близките на пациентката Кезбан).Благодаря за усилията, които положихте, независимо от създалото се напрежение породено от притесненията ни. 🍁

    711fani 31.07.2023, СиМ Бургас, Google
  • Благодаря на целия екип на д-р. Любенов, както на целия персонал на родилно отделение, което е на уникално ниво уютно и приветливо, а за персонала бих казала, че това са невероятни хора, професионалисти от санитарките до докторите, които направиха престоя на мен и моето бебче невероятен.Огромен респект към всичко което правите огромно БЛАГОДАРЯ!

    Magdalena Vasileva 30.07.2023, МиА Плевен, Google
  • Млади ,усмихнати и най вече с добри сърца медици! Готови да помогнат на всеки нуждаещ се човек!

    Георги Станчев 27.07.2023, СиМ Бургас, Google
  • Не знам от къде да започна! Ще започна от това,че там наистина има истински професионалисти! Приеха ни, всички бяха много любезни, не само към бебчето ми,но и към мен! Санитарките са страхотни,отзивчиви и мили! Сестрите подхождат много внимателно към детето! Аа лекарите,лекарите са на много високо ниво, лъхат спокойствие,сигурност и това се усеща от децата и родителите! Детенцето ми беше адски спокойно в ръцете им! Да не говоря,че идваха по няколко пъти през деня да видят как сме, да прегледат детето. Задала съм сигурно над 100 въпроса на всеки един ми беше отговорено, не с половин дума,не да ми се обяснява,че много питам "защото съм майка за първи път", а просто защото имаха желание и работят с кеф и любов, тази така трудна професия! Материалната база е на много високо ниво, всичко е ново, много е чисто, обстановката е важна в такива ситуации, а не да те подтиска допълнително. Храната е перфектна. Всичко за мен и детето ми беше подсигурено. Малко преди да попаднем в тази болница бяхме в София в Инфекциозна болница. Еее там е ад, ад в истинския смисъл на думата, условия нулеви, внасяш си храна, та дори и чаршафи, кошмара там е пълен, в стаята ми беше 38 градуса... Искам да изкажа най-искрени благодарности към целия екип на отделението по Педиатрия, направиха всичко нужно за детето ми, направиха адски много изследвания и приложиха адекватно лечение! Бъдете здрави всички!

    Севдалина Николаева 27.07.2023, МиА Плевен, Google
  • I was sent to this very modern spotlessly clean hospital by my lichen lekar, Dr Kamenska, to see Dr Dimo Mitev surgeon. It was discovered after many tests and care that I had Breast cancer. The professionalism and compassion shown by Dr Mitev and his team were absolutely second to none. Hygiene practices are perfect. My surgery went well and I cannot fault this Dr (Gentlemans) treatment and care. Good communication at all levels and minimal waiting times. Dr Mitev has gone over and above the call of duty to ensure my stay was as good as I've ever seen in Bulgaria. I've now been referred to oncology team for radiotherapy. This hospital has arranged everything from day one. For this compassion I thank you all so much from the bottom of my heart. Many thanks yet again Ellen Buchanan

    Ellen Buchanan 26.07.2023, СиМ Бургас, Google
  • Дълбок поклон и сърдечна благодарност към целия екип на МБАЛ "Сърце и мозък", отделение " Ортопедия и травматология", към доктор Пиперов, доктор Георгиев, доктор Тодоров и за да не пропусна някой на всички останали доктори , технически секретар,медицински сестри, рехабилитатори, санитари.Бях оперирана на 14.07.2023 г.след прием по спешност на счупен крак.Очарована съм от професионализма, изключителното внимание, сърдечното отношение и загрижеността към здравословните проблеми към мен и на всеки един от пациентите.Прекрасни, съвременни условия в болницата, които карат пациента да се чувства спокоен.Лечението, обслужването и хигиената са на европейско ниво..Бъдете все така всеотдайни, внимателни и загрижени за своевременното облекчаване на болките на пациентите, и за бързото им излекуване, каквито сте в момента.Пожелавам на целия екип, здраве, радост, щастие. С уважение: Ана Мутафова

    Ана Мутафова 26.07.2023, СиМ Бургас, Google
  • Съм много благодарна за профессионализм, внимание и човешка грижа на Димо Митев, който работи като мамолог в Сърдце и Мозък. За болест, хваната навреме, за перфектно направена операция с минимален дискомфорт . За помощ и съвети даже след изписването от болницата. Много препоръчвам 🙏

    Anna Van Der Flit 25.07.2023, СиМ Бургас, Google
  • Прекрасен и отзивчив екип. Професионално отношение, съчетано с грижа и емпатия към пациента. Отлична чистота в болницата. Храната е посредствена.

    Asq Slavova 23.07.2023, СиМ Бургас, Google
  • Изказвам благодарности към целия екип на болницата!Внимание,адекватно лечение и загриженост! Детето ми умираше от страх,но целия персонал съдействаше максимално да се чувства добре.Огромно впечатление ми направи,че лекарите се интересуват детето да е добре и след изписването му,а не само докато е там! Единствения негатив е към една от сестрите! Относно мненията,че е скъпа болница ,бих казала,че ние сме си бедна държава и заплатите са ни малки!Сумата,която платихме за престоя,нямаше да е по-малка ако бяхме вкъщи и трябваше сами да ходим по снимки,изследвания, антибиотици,лекарства... Благодаря!Бъдете здрави и помагайте на хората,но дано не се видим скоро 🤗☺️

    Владислава Димитрова 20.07.2023, МиА Плевен, Google
  • Искам да изкажа възхищението от екипа лекари, медицински сестри и всички, които работят в Отделението по ГАСТРОЕНТЕРОЛОГИЯ В МБАЛ СЪРЦЕ И МОЗЪК, БУРГАС! Благодаря Ви за вниманието, професионализма и умението да вдъхвате доверие и спокойствие у пациента! БЛАГОДАРЯ ВИ!

    Мария Генадиева 19.07.2023, СиМ Бургас, Google
  • Благодаря от сърце,за грижите и доброто отношение на целия екип на клиниката по педиатрия и за вниманието което ни оказаха по време на лечението на детето ми ❤️

    Desislava Angelova 18.07.2023, СиМ Плевен, Google
  • Искам да изкажа огромната си Благодарност, на екипа на Гръдна хирургия на болница Сърце и мозък град Бургас. По-специално на д-р Димо Митев, д-р Недялко Драгнев, д-р Ивослав Иванов, целият сестрински екип, начело с Анастасия Петрова и всички санитари. Изключителни професионалисти в работата си! Екипът ми направи изключително рядка лапароскопска операция на Ценкеров дивертикул. Препоръчва тази високотехнологична и модерна болница! Продължавайте да радвате пациентите и техните семейства!!! Успех! 😀

    Христо Христов 17.07.2023, СиМ Бургас, Google
  • Изключително съм доволен от целия екип на болницата! Баща ми беше приет по спешност със счупена бедрена кост. Операцията трябваше да е на следващия ден, но предполагам поради напредналата му възраст го оперираха в деня на приемането в болницата. Благодаря на целия екип от отделението по ортопедия за безупречните грижи и квалифицираната медицинска помощ - от лекарите, сестрите до санитарите! Благодаря на целия екип от отделението по рехабилитация - от лекарите, сестрите до санитарите! Безупречно обслужване и грижи, болница на европейско ниво, където се спазват всички най-високи стандарти! Благодаря още веднъж от сърце, вие сте номер 1!

    Yavor Genov 16.07.2023, СиМ Бургас, Google
  • По неволя, след птп се озовах в тази болница. Мога да кажа, че имах голям късмет да попадна точно там. Изказвам благодарност на екипа на спешна помощ и отделението по неврохирургия. Благодаря Ви за грижите, за професионализма, за доброто отношение. Не 5, оценявам ви в пъти по 5 звездички, даже и това е малко. БЛАГОДАРЯ

    Николай Николов 13.07.2023, СиМ Бургас, Google
  • Да попадне в болница никак не е приятно, но е голям късмет да те лекува правилния специалист, който преди всичко е човек. С големи благодарности към Д-р. З.Русинова. Прекрасен лекар, отличен специалист, отношението към пациента е повече от човешко. Поклон към докторката. За отделение хирургия ясно си личи професионализма на специалистите и екипа. Там лекарите лекуват. Болниците в България трябва да придобият вида на,, Сърце и мозък,, Благодаря ви!

    Galina Hristova 08.07.2023, СиМ Бургас, Google
  • Най-доброто обгрижване което съм получавал някога от медицинските сестри угаждат на всяка твоя прищявка по всяко време на денонощието докторите са много Добри в това което правят без значение в кое отделение се намираш стаите се чистят и дезинфекцират всеки ден и са много добре обурудвани с всички удобства общо взето си като на хотел не като в болница благодаря за страхотното отношение и лечение…Благодаря на екипа на обща хирургия за грижите и вниманието

    Jasmina Stojkova 28.06.2023, СиМ Бургас, Google
  • Бях приета в пулмология, в доста лошо състояние. Обстановката перфектна, храната добра и най- важното лекарите и мед.сестрите на високо професионално и етично ниво. Санитарките всеотдайни. Поддържа се отлична хигиена и помощ на болните. Аз съм във възторг. Благодаря ви.

    Tania Petkova 18.06.2023, СиМ Плевен, Google
  • На първо място, това е най-чистата болница в която съм влизал, всички са невероятно любезни с видимо желание да помогнат с каквото могат, д-р Георги Димитров е най-вежливият лекар когото съм срещал, отношението му към пациенът е несравнимо, истински професионалист.

    BMW Power 14.06.2023, СиМ Плевен, Google
  • Уникална болница искам да благодаря на д-р Александров както и на всички които се погрижиха за мен в отделните Гинекология за прекрасните грижи и внимание. Бъдете живи и здрави желая ви много професионални успехи. Невероятни професионални. Крилото "Мама и Аз" е на най високо ниво.

    pz800 project zorgo member hacker 14.06.2023, СиМ Плевен, Google
  • ПРОСТО ЩЕ СПОДЕЛЯ: В болницата съм, И още преди да ми кажат здравей, вече знаеха кой съм и защо съм при тях, А докато аз им кажа: Здравейте, Те вече ми бяха дали една торбичка, В бяло, с красиво оформление и удобна за носене, С необходими принадлежности за лично ползване: Меки чехли, паста за зъби, гребен и други необходими неща за престоя ми в болницата, И докато си обуя чехлите, Вече ми бяха направили ЕКаГе, премерили ми бяха кръвното, бяха ми поставили абокат, Щом ги обух, ми направиха ренген, среща с лекар... Изобщо невероятно място..! Колектива млад, усмихнат, предразполагащ и отзивчив и лъчезарен, Погледнах през прозореца, че си помислих: Това не е у нас, това не е България, това не сме ние нацупените и навъсени, вечно недоволни за нещо българи... Но не, България си е, И всичко това ми се случваше в болнично заведение Сърце и Мозък в Плевен, Невероятно място, невероятни хора, прекрасен колектив, страхотни специалисти, Убеден съм, че са страхотни професионалисти, защото вече съм се срещал с излекувани техни пациенти и затова ги избрах точно тях, Или не, затова Бог ме изпрати при тях, И всичко това ми се случва в почивен ден, в неделя следобяд! Слава на Бога за всичко! Амин!

    Evlogi Notev 13.06.2023, СиМ Плевен, Facebook
  • Изключително съм благодарен на МБАЛ Сърце и мозък гр.Бургас!Благодаря Ви за доброто отношение ,човечността и грижите,които оказахте на мен и на моето семейство Изключителни професионалисти не само като знание и умения ,но и като отношение.Много внимателни ,загрижени и отзивчиви.Стаите са на изключително ниво на чистота,с отделен санитарен възел,помислено е до най-малката подробност за комфорта и спокойствието на пациента .В болницата цари ред и дисциплина.Бях приятно изненадан от доброто обслужване на регистратура,ит грижовността на сестри,санитари и лекари .В България има болница в която ПАЦИЕНТИТЕ СА НА ПЪРВО МЯСТО .Благодаря на цялото отделение по хирургия ,бъдете здрави !

    vasko bg 08.06.2023, СиМ Бургас, Google
  • Млад и мотивиран за действия екип, с мило отношение и внимание към пациента. Новата апаратура е на светлинни години пред умбала в Бургас. Успех на всички служители и пациенти. Дано не се виждаме скоро пак

    Elica Kircheva 07.06.2023, СиМ Бургас, Google
  • Всички са много мили, отзивчиви, любезни, усмихнати, загрижени от състоянието на децата. Наистина с грижа за децата, на всеки половин час има лекар който ни пита дали се нуждаем от нещо и преглеждат децата. Децата има къде да си играят, детския кът е пълен с играчки, много е чист. Всичко блести от чистота, леглата в стаите са много удобни, както за децата така и за възрастните придружители. Огромно БЛАГОДАРЯ за грижите които полагате! Страхотни сте!

    Aleksandar Gevrekov 06.06.2023, МиА Плевен, Google
  • Изключително сме благодарни на целия екип от лекари и персонал в кардиологичното отделение на Вашата болница.

    Silvia Shopova 05.06.2023, СиМ Бургас, Google
  • Прекрасна нова болница за децата на Плевен, а и не само. Екип от висококвалифицирани специалисти, отдадени на професията си и на грижата за малките пациенти, чудесна материална база и невероятно отношение. Желая успех на целия персонал, бъдете здрави и все така всеотдайни!

    Emilia Lalova 03.06.2023, МиА Плевен, Google
  • Здравейте, Искам да отправя благодарности към д-ц Харитонов и най-вече към д-р Мохаммад затова че бяха толкова любезни,грижовни и търпеливи към майка ми, която беше на лечение в неврохирургично отделение в Сърце и Мозък- Плевен. Не знаех, че в България има лекари, които независимо през коя част от денонощието ги безпокоиш веднага ти съдействат. Толкова търпеливо обясняват ситуацията на пациента и най- вече на разбираем език, различна от тяхната терминология. В болницата като цяло цари ред и дисциплина. Бях приятно изненадана от доброто обслужване на регистратура, от грижовността на сестри и санитари. Надписа "Пациента е на първо място за нас" , който краси стените на болницата е наистина така. БЛАГОДАРЯ!

    tyurkyan yusuf 02.06.2023, СиМ Плевен, Google
  • Искам да благодаря на цялото отделение по педиатрия в МБАЛ "Сърце и мозък".Изключителни професионалисти,не само като знания и умения, но и като отношение. Много внимателни,загрижени и отзивчиви.Материалната база няма аналог,всяка стая е с отделен санитарен възел,а на етажа има детски кът за децата.Помислено е ,до най-малката подробност,да се почувствате комфортно и спокойно с детето.Лично за себе си и за детето си , смятам да не посещавам повече друга болница.Отново благодаря и Ви поздравявам за нивото ,което сте постигнали, във всяко едно отношение!

    Rosislava Dimitrova 02.06.2023, МиА Плевен, Google
  • Като родител искам да споделя очарованието си от грижите и професионализма на лекарите в детското отделение на "Мама и аз" - гр. Плевен . Бях впечатлена от индивидуалния подход и отношение към всяко дете , от това, че освен да лекува, персонала ти вдъхва доверие и спокойствие . Щастлива съм , че всичко с детето ми е наред и се радваме на днешния празник.

    Tomislav Ivanov 01.06.2023, МиА Плевен, Google
  • Изключително съм благодарна на целият екип от “Мама и Аз” МБАЛ Сърце и мозък гр. Плевен! Благодаря Ви за доброто отношение, човечността и обгрижването, което оказахте на мен и моето дете! Бъдете все така добри и всеотдайни към пациентите си! Щастлива съм, че я има тази болница, защото освен с професионалистите си, тя разполага и с добре оборудвана база, чистота и комфорт за малки и големи!

    Boriana Vasileva 01.06.2023, МиА Плевен, Google
  • Изключително добър екип педиатри и сестри работят в МБАЛ "Сърце и мозък" - гр. Плевен. Уникални специалисти с мило и много внимателно отношение към децата и техните родители. Безкрайно сме благодарни за това, което направиха за нашето дете!

    Elena Asenowa 01.06.2023, МиА Плевен, Google
  • Искам да изкажа огромната си благодарност, към целият екип на Отделението по Педиатрия. Д- р Симов и д- р Стефанова, диагностицираха бързо и точно, моята дъщеря с Инфекциозна мононуклеоза. След 6 дни с висока температура и три антибиотика, детето се влошаваше...Отидохме на преглед в Педиатрията, където ни посрещнаха тези прекрасни професионалисти с усмивка и блага дума. След направените изследвания, се потвърди диагнозата и започна истинското лечение. Много благодаря и на ст.м.с Маркова, която безболезнено за моята дъщеря, постави абокат и взе кръв. Изключителен професионалист с дълъг опит. Нямам думи да опиша признателността си. Благодаря Ви!

    natali petkova 01.06.2023, МиА Плевен, Google
  • Хиляди благодарности на доц.Карашмалъков и неговия екип!Радвам се,че все още има такива специалисти като него!Когато човек упражнява тази хуманна професия,трябва да бъде преди всичко ЧОВЕК!

    Ваня Саръмова 27.05.2023, СиМ Бургас, Google
  • В отделение по Ендокринология персоналът е усмихнат и отзивчив,изненадахме с подаръци от болницата.Останах много доволен от престоя си !

    Desislav Benekov 27.05.2023, СиМ Плевен, Google
  • Хлади.блогодарности на екипа на вътрешно отделение хирургия и най вече др.Зашев и на др.Кясимова на всички медицински сестри и най вече на старши сестрата бъдете богословенни!

    Али Мустан 26.05.2023, СиМ Бургас, Google
  • Майка ми, Жана Гавраилова в момента е пациент на МБАЛ Сърце и Мозък Бургас, в отделението по Кардиохирургия. Искам да изразя огромната си благодарност на целия екип от отделението и по специално на д-р. Андреев и доц. Корновски за специалното отношение към пациента, за професионалния подход и преди всичко за търпението и посветеното внимание към всеки отделен пациент. Комплименти за постигнатото високо ниво на медицинско обслужване.

    Miglena Czajka 25.05.2023, СиМ Бургас, Google
  • Болница на световно ниво

    Marin Matekow 24.05.2023, СиМ Бургас, Google
  • Здравейте на скоро ме оперираха и искам да изкажа мойте големи благодарности на доц. Димитър Харитонов, д-р Алан Мохаммад и също на целият персонал от неврохирургия. Вие ми помогнахте да се съвзема след операционната депресия в която бях изпаднал. Когато най много се нуждаех от близък човек до мен, защото бях сам. Вие бяхте моето семейство, моята подкрепа. Искрени благодарности и да сте живи и здрави ♥️

    Veselin Vasilev 18.05.2023, СиМ Плевен, Google
  • Перфектно

    Athan Ali 17.05.2023, СиМ Плевен, Google
  • Много добра организация от приемането до изписването👍Спецялни благодарности❤️към доктор Стателов и целия екип❤️😀

    Rosen Yosifov 11.05.2023, СиМ Бургас, Google
  • Много съм доволна от разговора по телефона с рецепция, от посрещането , от регистратурата, от обстановката и чистотата, от Д-рите: Абаджиев, Михайлов и Симов. Прекрасно отношение към хората, позитивност и спокойствие! Пожелавам на всички хора да се отнасят така с хората и благодаря на екипите! Благодаря много.

    Krasimira Varbanova 10.05.2023, СиМ Плевен, Google
  • Много добро

    Мели Ремзи 10.05.2023, СиМ Плевен, Google
  • Модерна клиника, красива база и прекрасен персонал. Респект,уважение и огромни благодарности на д-р Мая БАЛАБАНОВА от отделението "обща хирургия ". Изключителен професионалист със златни ръце и човек с главно Ч. Нейното отношение към пациента е много специално, нейната неподправена слънчева усмивка ,внася успокоение и огромно доверие, толкова много необходими в такъв момент.!! БЛАГОДАРЯ ВИ Д-Р БАЛАБАНОВА !!! Благодарности на целият екип на операционен блок на д-р Балабанова- чудесни ! Благодаря на неуморния екип на отделението "обща хирургия "! Бъдете благословени!! Ние от Плевен има защо да се гордеем с клиника "СЪРЦЕ И МОЗЪК " .

    Neli Ivanova 07.05.2023, СиМ Плевен, Google
  • Прекрасни. И денем и нощем. Проф. Божинов, компетентен и човечен. Живи и здрави за цялата болница.

    Alexander Radev 06.05.2023, СиМ Плевен, Google
  • Искам да изкажа искренените си благодарности на целият екип на болница Сърце И Мозък Бургас и по точно на отделение Кардиохиругия за високият им професионализъм и прекрасното отношение !Нямам думи да се отблагодаря на всички в отделението ,Бог да ви благослови и да продължавате да помагате на всички пациенти!

    Zornica Kirilova 01.05.2023, СиМ Бургас, Google
  • Добро специалисти, внимание. Една от най добрите болници

    Даниела Василева 30.04.2023, СиМ Плевен, Google
  • Специални благодарности на д-р Александър Любенов и целия екип на АГ отделението! Вие сте не само лекари по призвание, вие сте хора с огромни сърца! Благодаря ви за всеотдайността и грижата към пациентите, за коректното, любезно и човешко отношение! Пожелавам на всички вас да сте живи и здрави, все така усърдни и добри в работата си и нека още дълги години да се грижите за хора като нас! БЛАГОДАРЯ ВИ !!!

    Рени Гочева 29.04.2023, СиМ Плевен, Google
  • Лекуван съм два пъти в болницата. Според мен това е най-добрата болница в Бургас. Персоналът има много грижовно и позитивно отношение. Второто ми посещение беше за операция на хиатална херния. Много съм доволен от резултата - реши един дългогодишен мой проблем. Доколкото знам, това е единственото място в Бургас, където може да се направи този нов вид операция.

    Alex Ivanov 12.04.2023, СиМ Бургас, Google
  • Безкрайно съм благодарна на проф. Аспарухов.Отнишението в болницата към пациентите , не може да се сравни с никоя друга болница.Много любезни и отзивчиви към пациентите ,особено към децата. Благодаря Ви !

    Kristina Kirilova 11.04.2023, СиМ Плевен, Google
  • Уважаеми, уважаеми лекари, медицински сестри, кинезитерапевти, младши медицински персонал от Неврологично и Пулмологично отделение - Благодаря ви много за професионализма и за вашите усилия🙏Благодарим ви, че веднъж решихте да изберете тази трудна професия и да се посветите на важна кауза. Вие не просто помагате на хората, вие спасявате този свят🙏 И ние искрено искаме да ви пожелаем много здраве, търпение, постоянство, решителност и увереност. Останете същите прекрасни хора, прекрасни лекари, които ще помогнат на повече от едно поколение пациенти 💟 Нисък поклон пред Вас от Людмила Йосифова и Лидия Кетова

    Лидия Кетова 07.04.2023, СиМ Плевен, Google
  • Честит празник на невероятния екип на д-р Емил Филипов с благодарност за положените грижи и висок професионализъм!

    Цецка Кръстева 07.04.2023, СиМ Плевен, Google
  • Излючително високо ниво на обслужване! Благодарности на д-р Мирослав Зашев и целия екип от "Обща хирургия" за положените грижи през макар и краткия ми престой. Страхотни сте!

    Stefan Todorov 05.04.2023, СиМ Бургас, Google
  • Страшно съм възхитена от целия персонал в тази болница. Останах без думи от доброто обслужване, внимание от сестри, санитарки и най вече от всички доктори. Аз съм от гр. Варна и не съжалявам, че се оперирах тук в "Сърце и мозък" ще ви хваля на всички не само във Варна, а на всички други села и градове. Благодаря ви за хубавите грижи!!! ❤️❤️❤️

    Снежана Стоенчева 21.03.2023, СиМ Бургас, Google
  • Искам да благодаря на целия медицински екип и на помощния персонал за тяхната отзивчивост. За дните които бях при тях в "Обща хирургия" при болница болница "Сърце и мозък". Поздравявам ръководителя на отделението Доц. Карашмалъков. И също благодаря и на всички други лекари. Още веднъж Благодаря!!!❤️❤️❤️

    Маргарита Костова 21.03.2023, СиМ Бургас, Google
  • От доста време планувах премахване на образувание на главата и търсих подходящ лекар. Проучването и препоръките ме насочиха към младия и високо квалифициран хирург д-р Димо Митев от Отделението по гръдна хирургия. Още при първоначалния преглед постави точна диагноза, която се потвърди при операцията и хистологията. Отношението е отлично към пациента. Внушава респект, но и същевременно те предразполага. По време на престоят ми в отделението грижите и вниманието бяха непрекъснати. Операцията премина под строг протокол, спазване на всякакви норми и пълен екип за нещо, което на друго място се ангажира един лекар. Приятната част беше музиката в операционната. Максимално щадяща интервенция направи доктора, с минимални разрез и шевове. Помислено беше дори за дискомфорта от естетическа гледна точка след това. Приложена е дори козметична интервенция с цел добра визия. Последвалият болничен престой премина в непрекъснати грижи и следене процеса на заздравяване. Напълно безвъзмездно д-р Димо Митев пое ангажимент в следващите 10 дни да следи през ден състоянието ми, извършваше допълнителни превръзки и манипулации отново безплатно. Не бях се информирала за някои нормални последствия от операцията и в неделен ден го потърсих със съмнение за усложнение. Д-р Митев пренебрегна семейството си в единствения си почивен ден и много бързо реагира в тази ситуация. А имаше възможност да ми каже да чакам или да ме препрати към дежурен колега. Искрено съм му благодарна и се радвам, че попаднах на толкова съвестен лекар и човек! Желая му да продължава да се развива и да остане в нашия град, за да помага на нуждаещите се. Благодаря ви отново, д-р Митев!

    Nina Zlateva 20.03.2023, СиМ Бургас, Google
  • Останете такива мили и добри!Запазете добротата до дълбоки старини в сърцата си!Огромни благодарности на отделение по Обща хирургия на доцент Карашмалъков и целият екип!

    Stanka Ivanova 20.03.2023, СиМ Бургас, Google
  • Втория си живот дължа на екипа на доц. Карашмалъков от отделението по Обща хирургия, всички хирурзи, медицински сестри, санитари! Лечението ми включваше две операции - една по спешност и една планова. Предполагаше голям ресурс, човешки и технологичен. „Сърце и мозък” разполага и с двата. Компетентни професионалисти. Това обаче е недостатъчно, ако не усетиш човешката загриженост и желание да ти бъде оказана помощ. Виждаш, че просто искат да ти се помогне и полагат усилия за това. Като човек, който е и живял в чужбина, и бил на доста места по света знам, че и другаде има високотехнологични лечебни заведения в които вероятно работят доказали се професионалисти, но те са трудно достъпни за нас. В Бургас си имаме МБАЛ „Сърце и мозък”. Благодаря на екипа!

    G Binev 19.03.2023, СиМ Бургас, Google
  • БЛАГОДАРИМ на всички от Кардиохирургично отделение МБАЛ "Сърце и Мазък" гр.Бургас, които ни накараха да осъзнаем,че има хора които са носители на хуманността.Сърдечни благодарности на д-р Петров. В днешно време когато ни засипват с информация за неприятни събития, искам да кажа на всички че има надежда, че добротата, човечността и професионализмът съществуват.Благодарим на Елена Янева за подкрепата и вниманието. Благодарим!Всички работещи в Кардиохирургично отделение МБАЛ "Сърце и Мозък" гр.Бургас за нас остават с Големи сърца!

    Kremena Kostadinova 16.03.2023, СиМ Бургас, Google
  • Отлично обслужване

    Zlatko Zlatev 10.03.2023, СиМ Бургас, Google
  • Отделението по травматология е топ.10 от 10 за Професионализъм,отношение,хигиена.Целия персонал от лекарите до санитарките са на такова ниво,каквото не предполагах че съществува.Единствената ми забележка към собственика-няма да е зле малка корекция в цените на кафе-автоматите.Поздрави и почитания.

    Hristo Hristov 09.03.2023, СиМ Бургас, Google
  • Много приятно съм изненадан от работещите там!

    Tihomir Tanev 06.03.2023, СиМ Бургас, Google
  • Супер болница! Страхотно отношение, професионализъм и толерантност! Благодаря ви "Сърце и мозък" от сърце,че с всичко при вас е с мисъл за пациента! Искам да изкажа изключително голяма благодарност на доц. Румен Филипов, гръден хирург и на цялото му отделение! БЛАГОДАРЯ ОТ <3 Благодаря и за грижите на доктор Тоня Филипова за всеотдайните грижи <3

    Николинка Попова 27.02.2023, СиМ Бургас, Google
  • Изключително много съм доволна от целият екип в отделението по ортопедия и травматология! Уникални професионалисти както лекари, така и сестри и санитари! Благодаря и на моят лекар доктор Христо Славов, уникален човек и професионалист!Препоръчвам го от сърце!

    Таня Кирчева 22.02.2023, СиМ Бургас, Google
  • Благодаря на екипа на гръдна хирургия в МБАЛ "Сърце и Мозък", че съумя да спаси живота на съпруга ми Георги Георгиев. Доц. Румен Филипов, благодаря Ви ,че оценихте точно ситуацията и го оперирахте по спешност. И ми се обадихте почти в полунощ ,за да ме информирате как е протекла операцията. Благодаря на екипа на ОАИЛ и на анестезиолозите д-р Джунов и д-р Керим,затова, че са приели да работят извънредно в нощта на операцията. Д-р Димо Митев, благодаря Ви , за грижата и вниманието. Звъняхте всеки ден,за да ми обясните как протича възстановяването на съпруга ми. Съществуването на тази болница в Бургас в момента е истинско богатство.

    MasterCraftBG 20.02.2023, СиМ Бургас, Google
  • Препоръчвам д-р Димо Митев, прекрасен професионалист с позитивно и добро отношение към пациентите си.

    нора боянова 14.02.2023, СиМ Бургас, Google
  • A modern hospital with the best equipment, managed by real professionals. I especially recommend Dr. Dimo Mitev, true calling doctor, always helps, has extensive knowledge and shows great empathy. I recommend a visit to Dr. Mitev, if the need occurs. / Модерна болница с най-доброто оборудване, управлявана от истински професионалисти. Специално препоръчвам д-р Димо Митев, истински призови лекар, винаги помага, има широки познания и проявява голяма съпричастност. Препоръчвам посещение при д-р Митев, ако се наложи.

    Marta Anna Smorowińska 12.02.2023, СиМ Бургас, Google
  • Най-добър мамолог в Бургас Димо Митев / Best mammologist in Burgas dr. Dimo Mitev

    Joanna Magner 12.02.2023, СиМ Бургас, Google
  • Много сме доволни от отношението в болницата,персонала е изключително любезен и мил,докторите са много отзивчиви и грижовни за свойте пациенти!Просто майками остана възхитена от отношението!Благодарим Ви! ОТДЕЛЕНИЕ УРОЛОГИЯ!ИЗКЛЮЧИТЕЛНИ БЛАГОДАРНОСТИ НА Д-Р СТАТЕЛОВ,Д-Р ХРИСТОФОРОВ,Д-Р КИРОВ!

    Кети9101 Гачева 11.02.2023, СиМ Бургас, Google
  • Огромни благодарности към д-р Тони Стателов, д-р Александър Димитров (който ме оперира на 01.01.2023г.), на всички Сестри и Санитарки от Урология. Благодаря също на всички Лекари, и медицински лица на които не знам имената, но се грижеха всеотдайно за моето здраве. Такова отношение към работа и пациент за първи път виждам. Навсякъде бях посрещнат с професионализъм и усмихнати лица. Вие и вашата болница сте пример какво трябва да бъде здравеопазването в България. Най-искрени Благодарности! Бъдете всички здрави и Благословенни! БЛАГОДАРЯ Ви!

    Мартин Марков 07.02.2023, СиМ Бургас, Google
  • Отделението по ортопедия е най-доброто, огромни благодарности на д-р Димитров

    Magdalena Simeonova 05.02.2023, СиМ Плевен, Google
  • Искам да благодаря на др Коцев, ортопедия за високия професионализъм, за правилно поставената диагноза, за правилното лечение.

    Юлия Кирова 03.02.2023, СиМ Плевен, Google
  • Най-добрата болница!

    Iskren Georgiev 02.02.2023, СиМ Плевен, Google
  • Огромни Благодарности на Доц.Харитонов и неговият екип. Благодаря ви момчета и момичета за професионализма и отношението към пациента. Има такъв екип

    Ivan. Tonchev 26.01.2023, СиМ Плевен, Google
  • Най-сърдечни благодарности към Отделенията по Обща Хирургия, Реанимация и Гастроентерология за това, че спасихте и съхранихте живота ми! Трудно се намират думи, за да опиша огромния Ви труд, усилия и отдаденост. След престоя ми в "Сърце и Мозък" Бургас, у мен се върна вярата и надеждата, радостта, че има болница, в която работят Хора, медици, които изпълват понятието "лекар" със смисъл. Вече минаха повече от два месеца след животоспасяващата операция по спешност. Бях в болницата 35 дни, през които тя стана мой дом, а хората там - мое семейство. Бях в абсолютно безпомощно състояние, изправих се и се закрепих благодарение на Вашите усилия! Чувствам се много по-добре и никога няма да забравя това, което направи всеки от Вас. Благодаря от сърце на д-р Крушарски, доц. Карашмалъков, д-р Милев, д-р Хаджиев, доц. Мирчев, д-р Перухова, д-р Маринчева, д-р Бакалова, д-р Лазаров, д-р Александров, д-р Зафиров, д-р Георгиев, д-р Тодоров, д-р Русинова, д-р Генов... всички лекари, сестри, санитарки и служители за неуморния Ви труд, за Вашата всеотдайност, човешка загриженост, топло отношение, внимание и професионализъм. Благодаря и на психолог Тоня Филипова за навременната подкрепа. Благодаря най-после и на създателите на тази болница, че има такова място, в което човек може да получи адекватна здравна грижа, коректност и професионализъм. Благодаря! Прекланям се пред всички Вас. Пожелавам Ви в тази нелека работа да съумеете да съхраните човешкото в себе си и със същите хъс и ангажираност да продължавате към нови успехи. Бъдете здрави! Знам и вярвам, че по-доброто тепърва предстои.

    Пенка Хараланова 24.01.2023, СиМ Бургас, Google
  • Искам да изкажа моите благодарности към всички в Сърце и Мозък Бургас от рецеприята до операциония екип най добрите в обща хиругия докторите са много добри в работата си и в отношение добро и топло посрещане от всички още на първия ден след операция стъпих на крака благодаря бъдете живи и здрави.

    krasimir Kyrtev 22.01.2023, СиМ Бургас, Google
  • Благодарности на доктор Георги Георгиев - неврохирург и целия екип от доктори и персонал от отделението по неврохирургия за професионализма и доброто отношение към пациентите.Приеха по спешност сина ни с хематом на главата и извършиха операцията успешно. Още веднъж,Голямо благодаря на д-р Георгиев за всичко,което направи за сина ни!!!

    Katrin Hariz 22.01.2023, СиМ Бургас, Google
  • Много добро впечатление като цяло. Най-накрая и в Бургас да има добра болница и добри специалисти. Пожелавам им здраве и да запазят и подобряват нивото на работа и дейностите! Но за съжаление още едно търговско дружество в област здравеопазване. Най-спешната нужна реформа в България е в здравеопазването и фармация. Печалбата е целта на търговските дружества. Абсурд е да се прилага в област здравеопазване.

    R P 21.01.2023, СиМ Бургас, Google
  • С благодарност към д-р Георги Георгиев - неврохирург за вниманието и отношението, както и на целия екип на клиниката по неврохирургия. Условията в болницата са отлични, макар по добре човек да не е там!

    Ники Белчев 19.01.2023, СиМ Бургас, Google
  • Доволна съм от грижите и отношението на д-р.Йорданов и неговия екип,както и целият персонал на отделението по ортопедия и травматология и рехабилитация.

    Ирина Станева 18.01.2023, СиМ Бургас, Google
  • При ПТП инцидент счупих става. В местната болница ми направиха рентгенови снимки и ми поставиха гипс... Исках да ме оперират в Плевен. След четири часово пътуваме пристигнахме и ме приеха по спешност. От тук нататък мога само да хваля - перфектно отношение на всички служители; На място в стаята взимаха всички изследвания, дори ми смениха гипса в болничното легло. Рехабилитаторите ме вдигнаха на крака още на следващия следобед след операцията. Там се чувствах спокойна и всичко беше на световно ниво.

    Gergana Todorova 17.01.2023, СиМ Плевен, Google
  • Добавям още две звезди и едно голямо БЛАГОДАРЯ! С чиста съвест. За първи път мога и ДЪРЖА да напиша изцяло положителен отзив за бургаска болница. Оставям настрана апаратура, професионализъм, методи на работа, хигиена и т. н., които (без претенции, че съм обходил всички болници в България), определено са на много високо ниво! Бях приет преди няколко дни със сериозно възпалена киста на опашката (рецидивираща) и много опънати нерви. Дойдох след лечение в друга болница. Бях поет от Д-р ЗАШЕВ (изключителено добър специалист, вежлив и коректен) и екипа му в отделението по обща хирургия, заради които основно пиша този пост. Отнесоха се с внимание, грижа и с човечност. Не обвиниха други лекари за състоянието ми. Не ме и "претупаха", а напротив - минах редица изследвания преди операцията, за да е сигурно, че е подходяща, а след нея останах още няколко дни, за да се следи състоянието ми. Смятам, че половината от лечението е в доброто отношение към пациента. Това за мен е ключът към вашия успех до момента. Не го губете и бъдете здрави, за да сме и ние! Думите винаги са малко, за да благодариш на хората, които ти връщат здравето и спокойствието. Дано поне така да знаят, че са ценени и трудът им си заслужава.

    Димитър Василев 17.01.2023, СиМ Бургас, Google
  • Няколко реда от живота по повод... сърцата. Разбрах от майка ми, че мой скъп приятел -- сладкар, прототип на разказа ми „История с торта"-- когото не бях чувал от лятото е в бургаска болница след операция, свързана с работата на сърцето. Звъня му. Зарадва се. Говорим. Звучи развълнувано-замислен по онзи особен начин, който идва след здравни проблеми, или животопроменящи събития. И знаеш ли кое -- казва в края - направо ме разби? Кое? Помагахме с жена ми на едно украинско семейство, възрастни хора, намерихме къде да живеят, наглеждаме ги, поддържаме връзка, пелмени дори правиха, ходихме им на гости... Та те сега, научили, че влизам в болница, обаждат ми се всеки ден, здравствуйте, викат, как у вас? Нармална - викам (аз, нали, взех да понаучавам езика)... Та взели, моля ти се да събират пари и предлагат да платят за лечението ми! За моето лечение. Не, че имам нужда, ама, представяш ли си как ми стоплиха сърцето! Поговорихме с моят приятел за украинските бежанци, за политика, за други неща. А в болницата как е? питам го, очаквайки да чуя поредната кошмарна история. Тука е прекрасно, казва той, направо е рай. Бре, мисля си, явно още го държат транквилантите, с какво ли са го упоили? А той продължава: да видиш каква болница, каква база, каква чистота, красота, какво нещо, и най-важното: какво отношение от хората, лекарите, персонала, не, не мога да ти опиша! И ме оперира едно момченце дето го познавам от малък и толкоз банички и еклери и саварини е изял в сладкарницара при нас, ама после отиде да учи в Германия, върна се и сега дойде в Бургас в тази болница. После прави пауза, сякаш си спомня нещо и допълва: много обичаше милинки. Д-р Михалев се казва. Та, на моят приятел му предстои още малко "ремонт" утре на операционната маса. Имало е да патиш, но трябвало е да го минеш това, Димчо. Имаш голямо сърце.

    Zachary Karabashliev 16.01.2023, СиМ Бургас, Facebook
  • Много съм доволна от психолог, Филипова прекрасен професионалист.

    Daniela Ivanova 11.01.2023, СиМ Бургас, Google
  • Благодарности за екипа на Отделение Урология, психолог Филипова за грижите и отношението към сина ми Атанас Козарев! Отлична Болница!

    Reni Stoqnova 11.01.2023, СиМ Бургас, Google
  • Не съм предполагала, че в България може да има толкова чиста, с изключителни специалисти и прекрасна организация болница. Благодаря!

    Miglena Dobreva 06.01.2023, СиМ Бургас, Google
  • Д- р Георги Димитров - специалист и Човек до мозъка на костите си! Благодаря от все сърце за професионализма, отношението и загрижеността... През месец ноември смених тазобедрена става... В отделението по ортопедия видях само добро отношение към пациентите от санитарките, сестрите, рехабилитаторите и докторите. Благодарности! Продължавайте в същия дух...!

    Катя Панова 22.12.2022, СиМ Плевен, Google
  • Изключително сме доволни от Д-р Георги Димитров от ортопедията-страхотен лекар и изобщо от целият екип там. Желаем им много здраве и да помагат на колкото се може повече хора!! Това наистина е болница на световно ниво.

    Petko Petkov 19.12.2022, СиМ Плевен, Google
  • Искам да изкажа огромни благодарности на ДОЦ. АНАТОЛИ КАРАШМАЛЪКОВ и целият екип от специалисти които са в отделението по хирургия, също така и на целия сестрински екип начело с Полина Сирашка. Професионализъм , коректност и отношение , което не се среща често. МБАЛ Сърце и Мозък е истинска Болница. Благодаря ви. Бъдете здрави и все такива професионалисти !!!

    Dian Furchev 19.12.2022, СиМ Бургас, Google
  • Искам да изкажа огромни благодарности на д-р Георги Георгиев (началник отделение неврохирургия), д-р Чавдаров и д-р Станимир Иванов (неврохирурзи) за професионализма им и най-вече страхотното и човешко отношение на цялото отделение! Няма да пропусна да благодаря и на д-р Лазаров (анестезиолог)! Аз съм от Пловдив и посетих болницата за операция от дискова херния, която мина успешно и още на следващия ден се изправих на крака и се чувствам много добре! Бих препоръчала с две ръце! Благодаря Ви!

    Румяна Стоилова 15.12.2022, СиМ Бургас, Google
  • Искам да благодаря на др. ПЕТРОВА от неврология за голямото внимание към моето здраве,за прекрасно отношение и професионализъм,повече да има такива лекари...образовани,човечност и помагащи на хора,като мен...благодаря ви..

    Тонка Стоянова 14.12.2022, СиМ Бургас, Google
  • Никога няма да забравя...неврохирурга Пелинков и Янкабаков,др .Г. Георгиев завеждащ неврохирургия,психолози Тоня Филипова и Станимира Калчева,физиотерапевти др Попова и др Русева,а кинезитерапевт доцент Гергана Попова и целия екип на болница "Сърце и Мозък" в Бургас....вие сте най-добрите....върнахте ме към живота...не мога да повярвам ,че чудото може да стане...професионализъм налице...Огромно благодаря...

    Olga Koleva 13.12.2022, СиМ Бургас, Google
  • Изказвам искрено, голямата си благодарност към доц. Румен Филипов и екипа му от отделението по Гръдна хирургия. Възхитена съм от професионалната работа и последователност при точното диагностициране за решение на медицинският ми проблем. Благодаря Ви доц. Филипов, че избрахте да практикувате в Бургас, че имах възможност да ми бъде приложена най-малко травматичната и прецизна съвременна практика за хирургическа интервенция - робота Да Винчи. Благодаря на вас и чудесният Ви екип - д-р Митев, д-р Драгнев и всички други лекари, стажанти,мед.сестри и санитари за професионалната Ви работа, човешко отношение и внимание по време на операцията и в следоперативния период. Силно съм впечатлена от професионализма на психолога Филипова. Със своята естествена непринудоност при разговорите с мен и другата жена в стаята, ни помогна да осъзнаем и приемем по спокойно случващото се с нас и да вземем трезво решението си за операция. В навечерието на настъпващите светли празници на доц. Филипов и екипа му пожелавам Здраве, защото то не е всичко, но без здраве всичко и нищо.

    Лилия Кичева 12.12.2022, СиМ Бургас, Google
  • Изключително сме впечатлени от обстановката . За втори път се възползваме от професионализма и доброто отношение на целия медицински персонал в отделението по Обща хирургия.. Благодарим ви от сърце ! Бъдете здрави!

    Depresitko 11.12.2022, СиМ Бургас, Google
  • Бих желала да споделя моите впечатления от болницата. На майка ми Бистра Терлемезян (87 год.) бяха направени 3 поредни операции за отстраняване на жлъчен мехур (рутинна операция) в отделението по Обща хирургия, след което последваха усложнения и състоянието й физическо и психическо беше изключително тежко. Предвид случилото се не мога да кажа добри думи за това отделение, както и за работота и отношението на лекари и медицински сестри в ОХ. Майка ми беше оставена в безпомощно състояние сама в стая, аз не бях допускана, а тя престана да се храни, говори и да пие вода. В този момент на отчаяние от рецепция бях насочена за съдействие към психолог. Въпреки, че беше събота се обадих на Тоня Филипова и я помолих за помощ. Даже и в почивните си дни тя се отзова спешно без колебания и оказа психологическа подкрепа на мен и най-вече на майка ми, отдели й нужното време и в събота , и в неделя. Процесът на възстановявяне беше дълъг и труден - майка ми престоя в отделенията по Реанимация, Гастроентерология, Гръдна Хирургия, Рехабилитация. През цялото това време психолог Филипова беше до майка ми и й оказваше нужната помощ. Нейната помощ се оказа ключова и решаваща за добрия изход и възстановяване. Убедих се в значимостта на психологическата подкрепа, която направи за майка ми чудеса.Изключително съм благодарна на психолог Филипова и бих пожелала по-голяма част от вашия персонал да работи с нейната отдаденост и професионализъм. Искам да изкажа също моята благодарност на доц.Мирчев и д-р Перухова, доц.Филипов, и д-р Митев, доц.Тодоров, д-р Милев и на всички от екипите им. Въпреки неприятностите, които преживяхме, благодарение на професионализма и човечността на тези ваши специалисти остават добрите ми впечатления от болница "Сърце и Мозък" - Бургас. Желая ви светли празници и повече чудеса за вашите пациенти!

    Anzhel Bankova 11.12.2022, СиМ Бургас, Google
  • Уважаеми доктор Крушарски(отделение Хирургия),благодаря Ви за спасението на моята майка Елена (операцията беше на 29 ноември). Благодаря ви за вашия професионализъм , за вашето добро сърце. Благодаря на целия хирургичния отдел за вашета работа и добро отношение. Много сме щастливи че се отвори такава клиника в Бургас , цялата работа е много добра , а в новия сграда е много приятно.

    Mikhal Aprelskaya 10.12.2022, СиМ Бургас, Google
  • Адмирации за д-р Александър Любенов и за целият екип от лекари,сестри и санитарки в АГ отделение на болницата.Страхотни професионалисти ,любезни,човечни и отзивчиви. Моите най - искрени благодарности към всички вас.Желая Ви здраве и много професионални успехи!

    Viara Staikova 06.12.2022, СиМ Плевен, Google
  • Възхитен съм от персонала, като цяло на отделнието по образна диагностика. Благодаря Ви приятели!!!

    Radoslav Baychev 06.12.2022, СиМ Бургас, Google
  • Благодаря на екипа лекари по кардиохирургия затяхното отношение , че дават вдичко от себе си за та спасят човешки живот. Респект

    Хелен Халид 05.12.2022, СиМ Бургас, Google
  • Благодаря на д- р Живко Чакъров - уролог! Той ме спаси от нетърпими бъбречни болки. Левият ми бъбрек беше запушен, сложи ми стенд и болките бяха до там. На първо място е уникален човек и на второ място е голям професионалист. Рядко се срещат доктори като д- р Чакъров. Създава доверие у пациента.

    Ferhan Smail 12.11.2022, СиМ Бургас, Google
  • Здравейте! Бих искала да изкажа моите огромни благодарности към д-р Кирил Желев от отделение по Лъчелечение. Заради него съпругът ми се премести на лечение във вашата болница! Той е не само невероятен специалист, но и човек с голямо Ч. Болница Сърце и мозък само може да се гордее с такъв лекар. Поздрави, Жулиета Трайкова, гр.Петрич

    Julieta Traykova 12.11.2022, СиМ Плевен, Google
  • Майка ми Станка Стоянова от с.Крумово Градище ,изказва своите благодарности къв всички доктори,сестри и санитари за доброто отношение към.неянея.Благодаря ви от сърце ,че несесъобразихте с нейните 95 години.Благодаря на всички от кардиологично отделение!

    Недялка Манева 09.11.2022, СиМ Бургас, Google
  • Беше ми направена операция за смяна на тазобедрена става от д-р Георги Димитров.Възхитен съм от отношението на персонала към пациентите и професионализма на д-р Димитров. На 12 тия ден вече ходех с една патерица, а на третата седмица вече мога да ходя без нея. Искрена благодарност!

    Тотьо Нанчев 06.11.2022, Google
  • Искам да изкажа благодарност към д-р Албена Антимова, неврологът който върна моето желание да са движа и да се радвам на живота. Д-р Антимова, освен че е прекрасен лекар, е и разкошен човек. Искам да кажа много неща но не намирам думи , с които да благодаря на д-р Антимова за това, че аз се движа с лекота и без бастун. Албена, желая ви крепко здраве, и вашата любов към професията ви да не ви напуска никога, защото хората имат нужда от вас. Защото вашите знания и умения, ще връщат усмивките на лицата на хората, и навсякъде ще виждате благодарността им в техните очи.

    Г. Акманов 02.11.2022, СиМ Плевен, Facebook
  • Искрена благодарност за професионализма и човешкото отношение на д-р Пламен Симеонов от неврохирургия на "Сърце и мозък", а и самата болница като цяло показва че и в България може да има медицина на европейско ниво.

    Младен Атанасов 01.11.2022, СиМ Бургас, Google
  • При ПТП инцидент счупих задколянна става. В месната болница ми направиха рентгенови снимки и ми поставиха гипс... Исках да ме оперират в Плевен. След разговор с проф. Аспарухов, се отправихме към болницата. След четири часово пътуваме пристигнахме и ме приеха по спешност. Бяха информирани и ме очакваха. От тук нататък мога само да хваля - перфектно отношение на всички служители; По няколко пъти на ден почистваха стаята и санитарния възел, в които бяха заредени течен сапун, еднократни кърпи, тоалетна хартия. На място в стаята взимаха всички изследвания, дори ми смениха гипса в болничното легло. След операцията, за която благодаря безкрайно на проф. Аспарухов, д-р Г. Димитров и целият операционен екип , не можех да стана първата сутрин и се изненадах, че имаше санитарки, които сутрин минават не само за да сменят чаршафите и да ти помогнат да се преоблечеш, но и да ти полеят вода за да си измиеш очите и зъбите, докато си в леглото. Рехабилитаторите ме вдигнаха на крака още на следващия следобед след операцията. Там се чувствах спокойна и всичко беше на световно ниво.

    Gergana Todorova 27.10.2022, СиМ Плевен, Google
  • (Преведено от Google) Страхотна клиника и страхотен персонал (Оригинал) Прекрасная клиника и классные специалисты

    Veselushka Repkina 25.10.2022, СиМ Бургас, Google
  • Otlicno obslujvane vsicko e na nivo

    Neval Hasanova 24.10.2022, СиМ Плевен, Google
  • Много се радвам, че за пръв път мога да напиша добър отзив за болница в Бургас. Първо, благодарности на д-р Васил Попов! Бях приета в отделение по урология заедно със сина ми (2 годишен), за да го оперират. Още с влизането в болницата ни посрещна персонала с инструкции кое къде да свършим. Болницата е нова, чиста и добре поддържана (дори препаратът, с който се почистват масичките след хранене мирише на парфюм). Колективът е предимно от млади, усмихнати хора, които успяха да предразположат детето ми, за да не усети "болничната среда". Мога да кажа, че детето ми беше обгрижено и от лекари, и от сестри по време на целия ни престой. За храната има още какво да се желае, но в сравнение с другите болници в града е добре. Престоят ни беше максимално улеснен, направи ми впечатление, че не липсват и консумативи в банята. Единственият минус за мен беше, че трябваше да си носим легло за детето, понеже не се осигуряват детски легла.

    Милена Колева 19.10.2022, СиМ Бургас, Google
  • Има и такава болница в България,и тя се намира в град Плевен болница Сърце и мозък! Найстина че там работят хора със сърца и мозък! Искам да изкажа едно голямо Благодаря на прекрасния и неуморим персонал! Тъй като бях слушала доста добри отзиви,наложимсе да потърся тяхната помощ! Вечерта в събота се почуствах зле, сърцето ми бе излязло от ритъм! Отидох в тази болница и бях приета толкова мило,толкова доброта,че за миг помислих че не съм в България! Бях поета от едно засмяно момиче,изпълнено с доброта! Това беше Док. Ясимова! Пожелавам и да бъде все така усмихната, успешна,и да дарява винаги доброта на хората! На целия персонал на Кардиологията пожелавам бъдете все така добри, засмяно,добри професналисти!Хора, не се замисляйте когато търсите здравна помощ! Може да я намерите само в болница Сърце и мозък гр Плевен!

    Ваня Семова 18.10.2022, СиМ Плевен, Facebook
  • Много добро отношение към пациентите от страна на персонала

    Кръстинка Колева 17.10.2022, Google
  • Искрени благодарности на екипа на д-р Братоев. Професионално второ мнение и насоки към лечение с минимален травматизъм. Сърдечно благодаря!

    G. Vachkov 10.10.2022, Google
  • Модерна база, невероятна грижа и човешко отношение! Искам да изкажа най-сърдечни благодарности на д-р Цветанов и целия екип на съдова хирургия, тук човек може да получи наистина качествено лечение и изключително добро отношение!

    Любен Костов 02.10.2022, СиМ Бургас, Google
  • Искрино ви Благодаря на Тези Които Бяхте до мен в този труден месец и Ме укуражавахте и ми давахте надежда

    Guner Banbalak 01.10.2022, Facebook
  • Нямам думи да изкажа Огромната си Благодарност на Доцент доктор Митко Харитонов и целия му Прекрасен екип от млади момичета и момчета Специалисти! Нямам думи да опиша вниманието, което получих, грижите, прекрасното отношение на абсолютно всеки от отдел Неврохирургия. Доцент Харитонов, златни Ви ръце! Желая на всички Здраве и още много професионални и лични успехи във всяко ново начало!

    Пламен Христов 15.09.2022, СиМ Плевен, Facebook
  • "НЯКОИ АНГЕЛИ НЯМАТ КРИЛА, А БЕЛИ ПРЕСТИЛКИ" Моята сестра се бори от 6 месеца с една от най-страшните диагнози. Избрахме нейни лекуващи да бъдат специалистите от МБАЛ „СЪРЦЕ И МОЗЪК“ Плевен. Нито за минута не съжаляваме за това. Мога съвсем отговорно да твърдя че тези хора са изключителни професионалисти в работата си, но и на първо място Човеци. Екипите на отделението по лъчетерапия начело с д-р Лазаров и отделението по онкология с доцент Чилингирова, чудесните млади лекари и най-прекрасните медицински сестри, които съм срещала. Те правят и невероятното и го постигат. Няма я онази тягостна обстановка, където лъха на отчаяние. Добротата, топлината, вниманието, което тези хора дават на всички, спокойствието, с което сестра ми отива там, ме изпълват с толкова много благодарност, че не знам дали ще мога да я изразя през целия си живот. Иска ми се всички да научат за тях. Те не просто дават надежда, те успяват. Поклон! Благодаря на изпълнителния директор на МБАЛ „СЪРЦЕ И МОЗЪК“ Мартин Митев, който направи това възможно.

    Marieta Baycheva 13.09.2022, СиМ Плевен, Facebook
  • Най-добрият кардиолог в Сърце и мозък гр. Плевен е д-р Олга Янева! Човек с голямо сърце, златни ръце, висок професионализъм и огромно човешко съчувствие към болката на хората. Препоръчвам горещо от опит!

    Данка Стефанова 13.09.2022, СиМ Плевен, Facebook
  • Възхитена съм от професионализма и най-вече отношението на специалистите от образна диагностка!

    Deniela Ruseva 10.09.2022, Google
  • Не зная кой е направил тази болница,но е правена със сърце имозък.Искам да Благодаря на всички в отделението по гастроентерологияНе искам да обидя някой като го пропусна затова БЛАГОДАРЯ на всичк за отношението и професионализма.Така трябва да е еталон за болниците в България

    Николай Тошев 09.09.2022, Google
  • Много добро отношение към болните и отлични доктори. Благодаря на Д-р Киров и сестрите и санитарките от урологично отделение за грижите към пациентите. За любезното отношение. Благодаря

    Наско Янев 29.08.2022, Google
  • Аз съм Николай Русев бях приет по спешност на 11.07 благодарение на адекватната намеса на кърдеолозите и всички останали лекари аз бях спасен Искам да изкажа моята най огромна благодарност към всички които се грижи ха за мен Благодаря ви ви е сте най добрите специалисти продължавайте все така да спасявате животи БЛАГОДАРЯ

    Елисавета Русева 20.08.2022, Google
  • Много благодаря на доц. д-р Харитонов и неговият екип за професионалното му отношение и успешно извършената операция на дискова херния! Болница "Сърце и Мозък" град Плевен е високотехнологична, чиста и модерна болница. Бих препоръчал доц.д-р Харитонов на всеки, който се нуждае от операция на гръбнака.

    Павел Стефанов 18.08.2022, СиМ Плевен, Google
  • Искам да изкажа най-сърдечните и искрени благодарности към доц д-р Димитър Харитонов д-р Алан Мохамад д-р Аделина Ангелова и целия екип на Неврохирургия в МБАЛ СЪРЦЕ И МОЗЪК Плевен . Искрени благодрности за вниманието и отношението, което предоставят към всеки един пациент. Грижите направени с такава любов и внимание. Професионализмът на всеки един член на екипа. Искам най-вече да благодаря на доц д-р Димитър Харитонов и д-р Алан Мохамад за професионално и благополучно извършеното оперативно лечение. Искам да пожелая на всички членове на екипа здраве , да продължават да дават надежда и да подаряват здраве на всички пациенти.

    Kristian Ivanov 11.08.2022, СиМ Плевен, Facebook
  • Здравейте,казвам се Косьо от гр.Тръстеник. Искам най-сърдечно да разкажа една моя история за моята майка-Маша Атанасова Борисова от гр.Тръстеник на 51г. Дълго време обикаляхме по болнични заведения,защото майка ми се оплакваше често от задух,умора и от високо кръвно.Водих я в УМБАЛ "Света Марина",ВМА Плевен,УМБАЛ Д-Р "Георги Странски" и куп др.Лекуваха я до една степен.След толкова дълго лечение д-р Марин Шотеков (кардиолог) от ВМА Плевен,ни препоръча болница МБАЛ "Сърце и Мозък" Плевен. На 28.06.2022г.тя е приета в болница "Сърце и Мозък".Чрез куп направените изследвания докторите от Кардиологията уточниха,че има запушена Митрална Клапа на Сърцето която може да се лекува само оперативно.Това се случва на 04.07.2022г.(операцията),която мина благополучно,благодарение на Д-р "Александър Георгиев" и неговият уникален екип от специалисти (Кардиохирурзи).Внимателни,можещи,професионалисти.Лечение "от-до"-без тичане по други болници,лаборатории и скенери. ЧИСТОТА, РЕД, ДИСЦИПЛИНА. РЕСПЕКТ към болница "Сърце и Мозък" Плевен.

    Kosio Borisov 11.07.2022, СиМ Плевен, Facebook
  • Много благодаря на доц. Харитонов и д-р Ангелова, и на целия персонал от отделението Неврохирургия! Оперираха ме на 4-ти юли от дискова херния. Успешна операция, станах да ходя щом се събудих от упойката. Благодарности и на екипа анестезиолози! Упойката беше без странични ефекти. Благодарности и на физиотерапевта Светльо! Живея в София и имах избор на болници, но след проучване избрах да се доверя на доц. д-р Харитонов от МБАЛ Сърце и Мозък, Плевен. За неврохирургия силно ще препоръчвам доц. Харитонов и екипът му.

    Павел Стефанов 11.07.2022, СиМ Плевен, Facebook
  • Искам да изкажа най-сърдечните си благодарности на доц.д-р Д. Харитонов и към неговият екип на отделение Неврохирургия. Препоръчвам на всеки пациент да бъде лекуван от доц. д-р Харитонов- получаваш отношение, за което всеки мечтае и разбира се изключителен професионализъм. Казвам го като човек, преминал вече и оперативното лечение. Би трябвало всички лекари в БГ да са като него-да знаят какво правят и да помагат на хората.Пожелавам му от сърце да е жив и здрав.

    Stefka Ivanova 08.07.2022, СиМ Плевен, Facebook
  • Огромни благодарности на целия екип! Спасихте баща ми от миокарден инфаркт в неделя сутринта. Днес вече е изписан, сред нас е и няма думи да опише грижите, с които е бил обсипан. Прекрасни специалисти, страхотна техника, изключително удобно устроена болница!

    Димитър Тодоров 05.07.2022, Google
  • Има и такава болница в България и това е МБАЛ"Сърце и мозък",в която млада,красива и амбициозна д-р Атанасова ти се обажда по телефона и те пита: -Как е Валерий?Добре ли се чувства след гама ножа? Сравняваме отношението,дори с турска болница,в която имаше възможност да се лекува моят съпруг. Предпочетохме МБАЛ"Сърце и мозък". Пак пиша тук,защото след едногодишно лечение в онко отделението и това по лъчетирапия,се радваме и възхищаваме от лечение и отношение , като се започне от доц.Чилингирова,многото други лекари,та се стигне до д-р Атанасова,сестри,санитари,лаборанти и рецепция! Лечение "от" "до". Без тичане по други болници,лаболатории,скенери! Чистота,ред и дисциплина! Еталон! Респект! "Да се чувствате благодарни, без да го изразите, е като да опаковате подарък, без да го подарите.“

    Светлана Христова 04.07.2022, СиМ Плевен, Facebook
  • Прекрасен екип от лекари- знаещи и можещи на които можем да се доверим, и да им благодарим.

    Бойка Иванова 01.07.2022, Facebook
  • В тази болница върнах надеждата за здравеопазването у нас.

    Vasil Popov 28.06.2022, Google
  • Казвам се Тодорка Куртева на 60 г. от гр.Девня. На 23.05.2022 г. претърпях изключително сложна и рядко срещаща се операция на гръбначния мозък - Субдурален хроничен хематом. Бях в много тежко състояние и към днешна дата продължава моето възстановяване. Сърдечно благодаря на целия колектив (лекари, сестри, рехабилитатори и санитари) на отделението по Неврохирургия и най вече на доц. Харитонов и д-р Ангелова. Малко са думите, с които мога да опиша своята признателност за сърдечното отношение, изключителното внимание и високия професионализъм. Пожелавам здраве, радост и щастие на вас и семействата ви! Бъдете все така всеотдайни, внимателни и човечни към пациентите!Прекланям се пред труда ви!

    Тодорка Куртева 26.06.2022, СиМ Плевен, Facebook
  • Измина една година ЖИВОТ! Година, през която всеки ден благодаря, че срещнах Вас Д-р Пейков и екипът ВИ Благодаря за сърдечността, благодаря за професионализма, благодаря за толерантността! Благодаря за ЖИВОТА!!!

    Николай Аврамов 22.06.2022, Facebook
  • Споделям прекрасни впечатления след взаимодействие с чудесни специалисти в отделенията по пулмология, кардиология и гастроентерология. Д-р Крачунов, д-р Симеонова. Пример за здравеопазване! Благодаря Ви!

    Tonya Gatseva 19.06.2022, Google
  • Нали знаете поговорката ,, щом е хирург , няма начин - реже винаги ,, Опровергавам това с името на доц. Харитонов . Той е от тези лекари , които не се вълнуват от комерсиалната медицина, а от лекарите - човеци ! Човек с невероятно сърце. Вместо да ме подложи на ненужни операции (както желаеха част неврохирурзи) ме прати на нужните изследвания и веднага установи , че това би ме инвалидизирало в моя случай ! Искам да му благодаря сърдечно и да му пожелая да бъде много здрав , защото имаме нужда от хора като него ! Изчезващ вид сте , Доценте , но вярвам , че младите специалисти докоснали се до Вас са късметлии , защото ще ги заразите с добрината и човечността си ! Семейството ми Ви обича и благодари , че ме спасихте без нищо в замяна ! П.С. специални благодарности на Теди , която препоръча да чуя мнението и на доцент Харитонов. Вие сте моите пазители , да си гледам детенцето и да тичам с него Прекланям се пред добрината Ви

    Адриана Димитрова 19.06.2022, СиМ Плевен, Facebook
  • Животът ме срешна съвсем случайно с един много добър човек и приятел през далечната 2007 през топлият месец август съвсем случайно се разболях от вирус не беше уж страшен. Тогава бях само на 15 години спешнаме с един ангел в човешки образ. Този човек се нарича доцент Харитонов той не само е кадърен лекар но дава всичко от себе си за да му повярваш. Наложи ми се операция тогава и и той ме погледна в очите и ми каза спокойно всичко ще е наред. Това продължава до 2020 месец август когато отново ми се наложи да се видя с него влязохв неговото отделение по неврохирургия в гр Плевен . Защо пиша този пост ли За разберат повече хора че в медицината има и истински и добри специалисти. Специалисти които не търсят облага от пациентите си . Който знаят значението на думата хипократова клетва. ОБИЧАМ ТЕ ДР ХАРИТОНОВ

    Renito Belberova 16.06.2022, СиМ Плевен, Facebook
  • Браво! Чудесно! Продължавайте все така!

    Диян Герганов 08.06.2022, Google
  • Възхитена съм от това, което видях в тази болница. Наистина адмирации за екипа от специалисти, технологиите и отношението към пациента! Сърдечни благодарности!!!

    Людмила Костова 06.2022, Facebook
  • Възхитена съм от професионализма и отношението на екипа на МБАЛ “Сърце и мозък” Бургас! От 25 години живея в Америка и ми се наложи инцидентно да посетя болницата а не съм и предполагала че има такова невероятно здравно заведение в България.Перфектно обслужване,модерна сграда и оборудване,обгрижване на пациента каквото не съм срещала никъде другаде,бърза и точна диагностика,професионална хирургия от най-високо ниво и най-важното-човечност и отношение!Хиляди благодарности на доктор Митев и доктор Чортова за уникалната им работа и огромно сърце,те са моите рок звезди!Престоят ми в болницата беше прекрасен и всеки един от персонала ме изуми с позитивизма си и желанието да помогне.Горещо препоръчвам тази болница на всеки който има нужда от медицински услуги, лекарите са невероятни специалисти,апаратурата е на световно ниво, а персонала те кара се чувстваш като едно семейство.Благодарности на екипа на МБАЛ “Сърце и мозък” и им пожелавам много нови успешни операции и иновативни лечения!

    Violeta Dontcheva 18.05.2022, СиМ Бургас, Google
  • Най добрите и отзивчив във всяко отношение. Адмирации.

    Georgi Pilichev 12.05.2022, Facebook
  • Благодарим и на Д-р Нейков, за неговата професионалност и човечност.

    Iliana Cvetanova 11.05.2022, Facebook
  • Искам да кажа "Благодаря" на Д-р Цветомир Иванов от отделението по обща хирургия. Той е страхотен човек и невероятен хирург. Много сме доволни от отношението на всички от болницата.

    Iliana Cvetanova 11.05.2022, Facebook
  • Благодарим за професионализма и вниманието на персонала в отделението по Онкология!

    Светлана Христова 11.05.2022, Facebook
  • Точно така трябва да изглеждат всички здравни заведения. На първо място искам да кажа за невероятно отношение на персонала за младите и амбицирани доктори и специалисти. Точно това ми връща надеждата за българското здравеопазване. Говоря за отношението хигиената и специалисти в тази болница. Благодаря ви на всички работещи в Сърце и мозък Бургас.

    Trendafil Manchev 10.05.2022, СиМ Бургас, Google
  • Много благодаря на Д-р Георги Георгиев "неврохирург" за перфектната работа по моя проблем, както и на целия екип за професионалната работа. Много здраве и все така професионалисти в работата си.

    Mihail Eremiev 22.04.2022, Google
  • Възхитен съм от Д-р Самарджиев, Д-р Герасимов и цялата структора на болницата. Живи и здрави да са.

    Tihomir Todorov 14.04.2022, Google
  • Честит професионален празник! Бъдете все така големи специалисти и ХОРА!!

    Anita Hristova 07.04.2022, Facebook
  • Честит празник и ЗДРАВЕ НА всички Лекари Мед. Сестри и Санитари

    Stefan Atanasov 07.04.2022, Facebook
  • В този ден, в който сте роден, Нека е благословен. С вашите златни ръце и добро сърце, вие дадохте живот на моята половинка. За нас вие сте спасителят от най коварната болест. Вие направихте чудо за нас. Има много лекари, но много са малко като вас. Прекланяме се пред вас и вашата слава. За нас вие сте отличен ХИРУРГ с главна буква. Наздраве докторе.

    Мария Голанчева 04.04.2022, Facebook
  • Мойто семейство има 100% доверие в вашата болница... И като гледам има хиляди като нас..

    Семейство Пенчови 24.03.2022, Facebook
  • Най прекрасния лекар! Браво!

    Светлана Стоянова 09.02.2022, Facebook
  • Доктор Александър Любенов - акушер-гинеколог -най-добрия лекар, който съм срещала! Внимателен, човечен, загрижен за своите пациенти, кара те да му се довериш напълно. Невероятен специалист! Благодаря Ви от сърце, д-р Любенов, на вас и целия екип на МБАЛ СЪРЦЕ И МОЗЪК ПЛЕВЕН!

    Стефка Гамакова 09.02.2022, СиМ Плевен, Facebook
  • Искрени благодарности на целият екип от Ковид отделението, за хуманността, професионализма, отзивчивостта и организацията. С Благодарност (неслучайно с главно Б) за цялото лечение, Т. Кинкова. ❤❤❤🙏🙏🙏

    Geri Kink 04.02.2022, Google
  • Бях скоро в болницата и искам да изкажа страхотното отношение към мен от Екипа по Съдовата хирургия!Прекрасни хора и професионалисти !Бъдете здрави!

    Ирена Тодорова 31.01.2022, Google
  • Разказът на съпругът ми.Благодаря ти за силният ти Дух и ВЯРА, за това,че имаше смелостта да ни успокояваш и каза аз ще се преборя Е това никой не го харесва и споделя.Един незабравим кошмар!Поредният абсурд!В България,тук на болният с корона вирус и чаша вода е много сложно да се даде,камо ли да му се вземе уринаторът.Та вълнува ли ВИ дали имат сили да го сторят. Той сам е длъжен да го остави пред вратата.Дори и маската да не може да стига до нея,, карате се на болните,че си махат маските.Е не мили колежки те спят ,а маската така е фиксирана ,че пада и ужасът на един спящ болен пробуждащ се без въздух. Та като сравнявам виждам и огромната разлика в маските.Удивена съм от грижите ви мой колежки.Да чуя думи от рода твоя мъж е пълно ку-ку,а аз се грижех в детската градина за вашите деца всеотдайно.Благодарим Ви.Те сами знаят кой са!.Ку-ку е Ами да при липса на кислород мозъкът страда,страдат всички органи ако и това не знаете.Дано никога не бъдете на тяхно място,нито пък на близките им. Е ние имахме късмет.Напук на всички душмани.Само знаем да искаме пари.Учете се ,давайте и ще взимате.Желая ви ЗДРАВЕ. .Та там в чужбина пеят на болните любими песни с лечебна цел-трябва й призвание, не само образование .Благодаря ти Майко Богородице,На все Светий,който бдят и ни закрилят .Амин.Благодарности на целият екип на Болница "Сърце и Мозък "гр.Плевен.За неуморният им труд и наблюдение, адекватната им реакция.Сподели ми ,че през 15минути е влизал лекар при него. Направен е спешен консулт с професор за състоянието му. Следи се количество урина,много вливания,за да го хранят,защото за краткото време отслабна с 25кг,всекидневни изследвания за проследяване,през ден снимка на бял дроб и сърце.Много важни неща за протичане на болестта. Мъжът ми беше с пневмоторакс ,с излив в перикарда-в сърцето и с високи тромбоцити.Бе поставен три дни в пълен покой.Прилагат рехабилитация и ги учат да дишат правилно. Там даже хранят и бръснат пациентите.Благодарим и на нашата племенница-Лекар сблъскала се с ковид от самото му начало.Покорявай върхове мила наша Мария. Не позволявай парите да те превърнат в НеЧОВЕКБлагодарение на твоята адекватна помощ за вуйчо си,за уреждането му в Плевен,защото тук не смятаха,че се влошава.,за да бъде преведен. Желаем ти светло бъдеще и професионализъм в нелеката професия На жената придружила съпругът ми до там с линейка.Има Ви .Малко сте ,но ви има.Поклон.Споменът от маската подарена от болница "Сърце и Мозък. ",която моя съпруг я пази в дома на свидно място.Бях в Турция знаете,удивена съм .Там сестрите са като пчелички.Да вземат пари, но й дават всичко от себе си.Та питам,колко струва един човешки ЖИВОТ.? А животът на детето ми- той е БЕЗЦЕНЕН!.На изписване в колата ти ми каза само не ме питай през какво преминах и какво видях .Ти за мен си Герой,пример за нас.Успя толкова бързо да се възстановиш и пак да работиш за тия наши деца.Обрече себе си в името на семейството.Нямаме база за сравнение с Турция.Там те грабват още от първият миг -със сърдечност,с блага дума ,със знания .Повярвайте ми бях смазана от невежеството на професори и то в София срината от нетактичността им, да опазят психиката на детето ми.Там за 1час върнаха усмивките ни,първите думи на професорът в Турция бяха ти си Александър това име значи войн,ще успеем.Видях за секунди очите на синът си да греят,усмивката му и вярата му. Та докато Дишам ще преобърна и океани!Чувствата напират,а аз имах нужда да разпусна и отдъхна дори за миг.Послеслов-Моята изповед.!Докато има такива човеци се надявам България да пребъде!

    Margarita Marinova 30.01.2022, СиМ Плевен, Facebook
  • Бях преди време на консултация при доц.Харитонов/неврохирург/.Много изчерпателен и ясен беше.Не очаквах така добре да протече разговора и да разбера всъщност какъв е проблемът и какви опции има за разрешаването му.Благодаря му от сърце!

    Niki M. 15.01.2022, Google
  • Искам да изкажа най-сърдечните си благодарности към екипът на Д-р Билдирев! Невероятни специалисти работят в отделението по лъчелечение! Разполагат с най-новите уреди за лечение на всички видове тумори в областта на главата! Много сме доволни от отношението и от професионализмът им.

    Rosen Trendafilov 05.01.2022, Google
  • Благодаря на Д-р Господин Пейков за професионализма и всеотдайността с която работи. За човешкото отношение към пациенти и техните близки. Прекрасен човек и лекар. Поклон. Интересува се за състоянието на болните, дори и след като са изписани от отделението. На всеки въпрос отговаря спокойно и ясно. Винаги е готов да помогне. БЛАГОДАРЯ.

    Dimityr Dimitrov 02.01.2022, Facebook
  • Ще започна с думите Спасители това е УМБАЛ Сърце и Мозък гр. ПЛЕВЕН! Това са човеци с главно Ч. Доктори, специалисти борещи се да спасят и най - трудния случай! Това е болница грижеща се за всички пациенти независимо на каква възраст! От мое име и от името на цялото си семейство искам да благодаря за много тежкото живото спасяващо лечение на моят баща Георги. Беше с Ковид 19. В много тежко състояние. Благодаря на завеждащ отделение по анестезиология и интензивно лечение, най- големият специалист доктор Владислав Генов! Невероятен доктор и човек помагащ на хората в такъв тежък и труден момент! Прекланям се пред вас, аз и цялото ми семейство! Благодарим ви, че спасихте баща ми! Благодарим на не по - малко допринесъл за спасяването на бща ми доктор Георги Войнов! Искрено ви благодарим и пред вас прекламяме! Бащами е въодушевен от вашите грижи и мило и отзивчиво отношение! Благодарим и на всички сестри и санитари за прекрасното и човешко отношение към баща ми! Благодаря ви хора и ви, пожелавам приятно изкарване на празниците! Бъдете здрави и все така добри! Благодарим и на възпитаните момичета на рецепция за търпението към нас! ☘️☘️☘️♥️♥️♥️

    Боряна Йорданова 16.12.2021, Google
  • Благодаря на лекарите и целия медицински екип,че спасиха майка ми!Бъдете благословени!Вярвам,че нашите лекари са едни от най-добрите специалисти!

    Ганета Иванова 15.12.2021, Google
  • Благодаря на всички служители в отделение "Неврология"! Бъдете здрави и винаги така всеотдайни в работата си!

    Валентина Христова 01.12.2021, Facebook
  • ЗДРАВЕЙТЕ МОЛЯ ЗА САВЕТ ПРЕДИ ЧЕТЕРИ ГОДИНИ МИ СМЕНИХА КЛАПАТА НА СЪРЦЕТО С МЕХАНИЧНА ИСКАМ ДА ЗНАМ ДАЛИ МОГА ДАСЕ ВАКСИНИРАМ БЕЗ ДА ИМАМ ПРОБЛЕМ ВАШИЯТ САВЕТ ЩЕ МИ БЪДЕ ОТ ПОЛЗА ЩОТО ВИЕ МИ ДАДОХТЕ ВТОРИ ЖИВОТ И СЕ ДОВЕРЯВАМ САМО НА ВАШИЯ САВЕТ БАДЕТЕ БЛАГОСЛОВЕНИ

    Futio Dimitar 28.11.2021, Facebook
  • Doktor haritanov super doktor daye cif izdrav toyi mi dade civot iyi zdrave iyi negoviya ekip

    Musi Mustafa 15.11.2021, Facebook
  • Искам да благодаря На целият...екип от сърце ❤️ И мозък🧠 Една Болница която ще помня цял живот!!! Болница със специалисти Хора,който си разбират от работата.. Хигиена номер 1 Обслужване номер 1 Информация която се допитва От 14:00 до 16:00 номер 1 Заповядайте в най добрата клиника УМБАЛ Сърце и Мозък Гр Плевен

    Асен Давидов 28.10.2021, СиМ Плевен, Google
  • И аз благодаря на др. Емил Филипов. Благодарение на него, моят съпруг живее. Малко е да напиша благодаря, но той го заслужава.. Сем. Голанчеви гр. Белене

    Мария Голанчева 03.10.2021, Facebook
  • Изкам да изкажа моята благодарност към доктор Филипов хирург от МБАЛ Сърце и мозък изключително любезен и истински Лекар Да е жив и здрав и дълги години да се грижи за своите пациенти Любезното отношение лекува Благодарности и към младите момичета на регистратурата които бяха на редовна смяна в събота 3 10 2021г Млади хора бъдете все така мили

    Цецка Занева 03.10.2021, Facebook
  • Искам да изкажа моята благодарност и признателност на целия колектив на кардиохирургията на УМБАЛ"Сърце и мозък"Съпругът ми Симеон Д.Куртев беше приет по спешност за поставяне на три байпаса и клапа.Сърдечни благодарности на д-р Узов и д-р Недялков,които върнаха усмивките на моите деца и внуци.Всички от кардиохирургията: санитари,мед.сестри,лекари, рехабилитатори,бяха много внимателни, отзивчиви.Сега след операцията се обаждам на регисттура и от там ме питат,как е съпругът ви.Желая на целия колектив на кардиохирургията здраве, семейно щастие и все така да бъдат успешни в професията си!

    Sirma Kurteva 25.08.2021, Google
  • Исках да го направя по-рано,но не смеех. Баща ми претърпя сърдечна операция е днес вече си е вкъщи. Искам да изкажа моята и на цялото семейство благодарност и преклонение пред професионализма, хуманното отношение и грижите на всички от кардиохирургичното отделение на УМБАЛ "Сърце и мозък" гр.Плевен. На д-р Веселин Георгиев,на Драго, на екипа, на колегите му от Свилоцел които дариха кръв,на всички които се обадиха и изразиха подкрепата си- Благодарим Ви! Все още има много стойностни и добри хора!!!

    Ивелина Габровска 17.02.2021, СиМ Плевен, Facebook
  • В болница Сърце и мозък постъпих 2019 год. за пръв път Направена ми бе кардиохиргучна операция дескация на аортата успешно. През времето когато лежах пулса ми падна под 50 и ми поставиха пейс. Изписаха ме на 25.05 2019 г. Сега съм добре благодарение на кардиохирурзите, докторите, сестрите санитарните от реанимация, рехабилитаторите. На 26,11 2019 ми бе направена Съдова операция Сложен ми ЕВАР На 05,12 2019 ме изписаха, БЛАГОДАРЯ на всички от Съдова хирургия БЛАГОДАРЯ Благодаря и на енестиалозите и на единствения парамедик, Тази година се разболях от Ковид и отново попаднах , В реанимация бях на машина за кислород 20 дни и 17 дни в Ковид Стационар, Изписаха ме на 31,12,2020 г, отново ме излекуваха Екипите от доктори сестри, санитари рехабилитаторите бяха до нас болните облечени с тези костюми ти ни вдъхваха кураж и се радваха с нас на нашите постижения, огромно БЛАГОДАРЯ, Болница с дисциплина човешко отношение професионализъм, отговорност към своите пациенти, БЛАГОДАРЯ и на всички при които ходим на прегледи.

    Марияна Трилова 03.01.2021, СиМ Плевен, Facebook