Уникална животоспасяваща операция бе извършена в клиниката по урология на ,Сърце и Mозък’

 In Новини

В операционната зала екипът установява, че причината за масивното кървене е напреднала туморна формация в малкия таз

Мултидисциплинарен екип от клиниките по урология и хирургия извърши уникална животоспасяваща операция. Случаят е изключително рядък и вероятно единствен у нас, споделиха специалистите.

Пациентът постъпва в клиниката по урология на ,Сърце и Мозък’ в Бургас в хеморагичен шок и животозастрашаващо кървене. Благодарение на адекватната и навременна намеса на лекарите от клиниката по анестезиология и реанимация пациентът е стабилизиран и незабавно насочен за оперативно лечение.

В операционната зала екипът установява, че причината за масивното кървене е напреднала туморна формация в малкия таз, която засяга голям артериален съд (илиачната артерия). Лекарите успяват да овладеят кървенето, което спасява живота на пациента. Мултидисциплинарният екип включва д-р Тони Стателов – началник на клиниката по урология, уролозите д-р Ангел Киров и д-р Александър Димитров и хирурзите д-р Венцислав Крушарски и д-р Зорница Русинова. За пациента са положени всички необходими грижи, за да може той да премине успешно и през нелекия възстановителен период. Тази изключително тежка операция, продължила повече от 8 часа през нощта, е успешна благодарение на висококвалифицирания медицински персонал  и модерната апаратура в ,Сърце и Мозък’.

Recent Posts