Водещи лекари от СБАЛК Варна изнасят лекции на юбилейна научна конференция по кардиология

 In Новини

На 12 и 13 юни се провежда научна конференция по кардиохирургия и кардиология, посветена на 10 годишния юбилей на Клиниката по кардиохирургия към МУ „Проф.д-р П. Стоянов” и УМБАЛ „Св.Марина“ – Варна. Събитието е под егидата на МУ „Проф. д-р П. Стоянов”, съвместно с Асоциация „Сърце-бял дроб” и Редовната среща „Варна-Аугсбург”и събира на едно място водещи кардиолози от България и Европа.

Сред близо 200 участници, като специални гости ще вземат участие и лекари от СБАЛК Варна, една от специализираните болници на Българския Кардиологичен Институт.

В петък от 15:10 ще бъде изнесена лекцията на тема „Поведение при рядко усложнение на перкутанните интервенции – задържани в коронарна артерия части от интервенционалните средства” – подготвена от чешките специалисти на БКИ д-р Хлиномаз, проф. Грох, д-р Резек, И. Семенка, И.Сикора, Я. Ситар.

От 16:10 проф. Н. Пенков и д-р Г. Кирилова ще презентират темата „Честота на исхемичната митрална инсуфициенция при болни с първи миокарден инфаркт със ST елевация, третиран с pPCI. Хемодинамични ефекти на нитратите.”

Recent Posts

Leave a Comment