Нов високотехнологичен апарат в неонатологията на ,Мама и Аз’ Плевен ще се грижи за критично болните новородени

 In Новини

Модерната апаратура е от първостепенно значение за всички болници в Северна България

Незаменим високотехнологичен апарат вече работи в Отделението по неонатология на ,Мама и Аз’ Плевен. Апаратурата е безценен помощник в грижата за критично болните новородени и наличието ѝ в Плевен е новина от първостепенно значение за всички болници в Северна България, категоричен е д-р Андрей Христов, началник на неонатологията в най-новата клиника за майчино и детско здраве в страната.

„Апаратът е за изкуствена белодробна вентилация с приложение на азотен окис. Можем да кажем, че той е безценен за терапевтичното овладяване и стабилизиране на новородените с критично засегната дихателна и сърдечносъдова дейност. Досега в Северна България такъв апарат липсваше. Затова съм изключително щастлив, че тази технология вече е налична в нашето отделение. С изграждането на новата структура по неонатология в ,Мама и Аз’ Плевен и съпричастността на ръководството към грижата за най-малките пациенти вече сме спокойни, че разполагаме с най-модерния апарат и така затваряме кръга от апаратура за интензивна грижа“, сподели д-р Андрей Христов.

Освен за доносени новородени с белодробна хипертония, апаратът ще се ползва и при екстремно незрелите новородени, които също развиват състояния, нуждаещи се от такава терапия.

Цялата новина можете да прочетете тук.

Recent Posts