БКИ отбелязва Световния ден за борба с хипертонията

 In Новини

Българският Кардиологичен Институт отбеляза Световния ден за борба с хипертонията – 17 май – с редица събития, посветени на подобряване контрола на високото кръвно налягане.

В интервю за 24 часа, проф. д-р Яна Симова – изпълнителен директор на БКИ и началник на клиниката по кардиология в болници ,Сърце и Мозък’ в Плевен и Бургас, разясни пораженията, които високото кръвно налягане нанася върху всички органи и системи и подчерта необходимостта от по-здравословен начин на живот и стриктно спазване на назначената лекарствена терапия.

В страната, специалистите на БКИ отговаряха на въпроси, измерваха кръвно налягане и определяха индивидуалния сърдечносъдов риск на жителите на Бургас, Велико Търново, Шумен и Ямбол. Кардиолози от специализираната болница в Плевен и високотехнологичната ,Сърце и Мозък’ преглеждаха възрастни пациенти в малки населени места в Северозападна България, а лекарите от СБАЛК Варна припомниха на жителите на морската столица при кои симптоми на сърдечносъдовите заболявание е необходимо да бъде потърсен специалист кардиолог или спешна медицинска помощ.

Интервюто с проф. Симова можете да прочетете тук.

Recent Posts