Модерната онкология е превенция, мултидисциплинарен подход и персонализирано лечение

 In Новини

Интервю с д-р Цветомир Иванов, дм, специалист по онко хирургия в МБАЛ ‚Сърце и Мозък‘ Плевен по повод месеца, в който Българският Кардиологичен Институт (БКИ) насочва общественото внимание към борбата с онкологичните заболявания. В „Сърце и Мозък“ Плевен разполагаме с единствения в България Гама нож за лечение на всички видове тумори в областта на главата и последно поколение линеен ускорител, обясни специалист по онко хирургия.

– Д-р Иванов, на 4 февруари отбелязахме Световния ден за борба с рака. Защо БКИ посвещава цял месец на онко заболяванията?

– Онкологичните заболявания са втората по най-честа причина за смъртност в развитите страни, което ги прави изключително социалнозначими. Борбата с рака е много комплексна и изисква сериозни усилия, както от страна на здравните специалисти, така и от страна на пациентите. Следователно, информираността на пациентите по проблемите, свързани с тези заболявания, е много важна и колкото по-информирани са те, толкова по-успешно би било тяхното лечение. Ако това интервю мотивира повече хора да потърсят консултация от специалист, значи усилията ни са дали резултат.

Цялото интервю четете тук.

Recent Posts