МБАЛ Сърце и Мозък Плевен е отличена за най-висок резултат при ваксиниране на населението в област Плевен

 In Новини

Грамота от Министерството на здравеопазването за най-висок резултат при ваксиниране на населението и за съпричастност към имунизационната кампания срещу COVID-19 в област Плевен бе връчена на административния директор на болница Сърце и Мозък Мартин Митев от областния управител Марио Тодоров в присъствието на директора на Регионалната здравна инспекция д-р Илиян Минчев. Церемонията се състоя в зала Плевен на Областната администрация.

В специализираните имунизационни кабинети на водещата болница до момента са извършени 7 711 ваксинации (около 20 на ден). По време на кампаниите в почивните дни на площад Възраждане за ваксиниране на открито се поставят по около 100 дози.

„От свое име от името на моите колеги благодаря на Министерството за оказаното внимание. Приемаме тази грамота като признание за нашия труд и усилията ни в имунизационната кампания. Ние просто си вършим работата не за да търсим благодарност, а защото вярваме, че единственото спасение в битката с COVID-19 е масовата  ваксинация“, заяви Мартин Митев. И допълни: „Хората трябва да получат повече информация, основаваща се на научни доказателства за ползите от ваксинирането,  защото информираното решение на всеки българин да се ваксинира е от решаващо значение за цялото общество.“

Към момента в интензивния сектор на МБАЛ Сърце и Мозък сред пациентите в тежко състояние с COVID-19 няма нито един имунизиран.

Recent Posts