Проф. Николай Райнов получи званието „почетен гражданин“ в родния си Ловеч

 In Новини

В деня на Съединението на България кметът на община Ловеч – г-жа Корнелия Маринова, връчи тържествено почетни звания и знаци на града. Събитието бе открито с военна церемония с почетен караул и издигане на националното знаме. Обичаният от всички пациенти проф. Райнов, Главен клиничен и научен консултант на отделението по Неврохирургия на УМБАЛ „Сърце и Мозък“ Плевен, бе удостоен със званието „Почетен гражданин на град Ловеч“.

„Не съм предполагал преди 40 години, че днес ще застана тук, в тази почетна редица. Присъединявам се към изказаните благодарности и похвали. Където и да работя по света, винаги съм се чувствал човек от Ловеч, ще бъда с вас и за в бъдеще“, каза известният неврохирург проф. д-р Николай Райнов.

Той е член на „Професионален съюз на немските неврохирурзи“ (ВDNC) и „Немско дружество по неврохирургия“ (DGNC), почетен член на „Кралския колеж на хирурзите“ в Единбург, Великобритания (FRCSEd), редовен член на „Обществото на британските неврологични хирурзи“ (SBNS), международен член на „Американска асоциация за изследване на рака“ (AACR), асоцииран член на „Американска асоциация на неврологичните хирурзи“ (AANS), „Европейска асоциация по невроонкология“ (EANO), „Американско дружество по невроонкология“ (SNO), „Американско дружество по генна терапия“ (ASGT).

6 септември 2020 г. Тържествено връчване на почетни звания и знаци на град Ловеч. Проф. Райнов (втори от ляво надясно)

 

Recent Posts