МБАЛ ‘Сърце и Mозък’ е обявена за победител в търга за кардиохирургията в Бургас Аджибадем Сити клиник се отказа

 In Новини

Със заповед на Изпълнителния директор на УМБАЛ-Бургас АД от 19.02.2019 г., „Аджибадем Сити Клиник Бургас“ е декласирана и МБАЛ „Сърце и Мозък“ е обявена за победител като спечелила търга, проведен на 7-ми януари 2019 г.

Ръководството на МБАЛ „Сърце и Мозък“ настоява „Аджибадем Сити Клиник Бургас“ да опразнят ползваните от тях помещения, предмет на търга и държавната УМБАЛ Бургас да има готовност да ги предостави на „Сърце и Мозък“.

„Аджибадем Сити Клиник Бургас“ не изпълни обществените обещания, които шумно разгласяваше за целите на истеричната си кампания и безплодна подписка, че ще остане в Бургас да лекува хората. Както беше ясно, „Аджибадем Сити Клиник Бургас“ не сключи договор за наем на цената, която сама предложи в тръжната процедура и сега заема държавните помещения без основание. Зад тиражираната загриженост за здравето на пациента лъснаха единствено липсата на социална отговорност и финансова невъзможност за  високоспециализирана кардиохирургична дейност.

Модерната болница МБАЛ „Сърце и Мозък“, която спечели търга, гарантира още веднъж на населението и пациентите от цялата Бургаска област и Югоизточна България, че ще разполагат с високо развита, по европейски стандарти, кардиохирургия и инвазивна кардиология и редовни консултации с водещи професори от България и чужбина.

МБАЛ “Сърце и Мозък“ ще запази работните места на болничния персонал при подобрени условия – според квалификацията, уменията и приноса на всеки. Единствената цел на “Сърце и Мозък“ е да осигури модерно здравеопазване в Югоизточна България, да въведе щадящи за пациентите, минимално инвазивни методи на лечение и съвременни висококомпетентни грижи за тях.

Проф. Д-р Владимир Данов, д.м.
Ръководител клиника по кардиохирургия
МБАЛ „Сърце и мозък“

Проф. Тони Веков, д.м.н.
Председател на Съвета на директорите

Recent Posts

Leave a Comment