Безплатни прегледи в Каолиново за сърдечносъдови заболявания

 In Новини

В община Каолиново се организират безплатни консултации и прегледи на страдащи от сърдечносъдови заболявания, съобщиха от администрацита на фейсбук страницата си. Прегледите са част от национална кампания „Кардиологична грижа за дълъг и пълноценен живот“ и се извършват от специалисти кардиолози към „Специализирана болница за активно лечение по кардиология –Мадара“ – град Шумен.

В община Каолиново са осигурени помещения за извършването на прегледите във всичките населени места за периода от 18 януари до 1 февруари. Лично кметът на общината Нида Ахмедов се включи в кампанията и беше прегледан от д-р Стилиян Раднев и екипа му.

Целта на кампанията е превенция на сърдечносъдовите заболявания, удължаване живота на пациентите със сърдечносъдови заболявания, подобряване на качеството на живот и достъпа до високоспециализирана лекарска грижа.

Националната кампания „Кардиологична грижа за дълъг и пълноценен живот“ е по инициатива на Българският кардиологичен институт, Българската национална телевизия и Националното сдружение на общините в Република България.

Цялата статия може да намерите тук.

Recent Posts

Leave a Comment