СБАЛК Плевен е най-добрата специализирана болница в България – по данни на независимата платформа „Добрите болници“

 In Новини

Храната, чистотата и отношението са сред факторите, оценени най-високо от пациентите на специализирана кардиологична болница на БКИ

За последната година челната тройка в класацията за най-добрите специализираните болници в България, по данни на платформата „Добрите болници”, се оглавява от СБАЛ по кардиология – Плевен, СБАЛ по кардиология – гр. Ямбол и СБР Несебър, сочат данните на Центъра за защита правата в здравеопазването (ЗПЗ). В първата десетка е класирана и още една болница – част от Българския Кардиологичен Институт – СБАЛК Велико Търново.

Платформата „Добрите болници“ на страницата на Центъра за защита правата в здравеопазването е един от малкото независими източници на информация за в сферата на здравеопазването и отразява оценката на пациентите за всички болници за активно лечение в страната. От Центъра представят класирането на специализираните и многопрофилни болници за последната година, по данни от платформата. Рейтингът се оформя от гласовете на пациенти, придобили директни впечатления от болничните заведения по време на лечението си. Оценяват се фактори като резултат от лечението, чистота, храна, отношение на персонала, дискриминация и нерегламентирани плащания.

Пациентите, гласували на сайта на „Добрите болници“ за специализираните болници в страната тази година отчитат най-много нерегламентирани плащания в СБАЛ по онкология в София, а най-голяма дискриминация – в СХБАЛ Медика – гр. Русе. Храната, чистотата и отношението са най-високо оценени в специализирана болница за активно лечение по кардиология – Плевен.

Можете да откриете актуалния рейтинг тук.

Recent Posts

Leave a Comment