Лекари от СБАЛК Варна получиха специална покана за участие в конференция по случай 10-годишнината на Клиниката по кардиохирургия в УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна

 In Новини

На 14 юни 2015 г. се навършват 10 години от създаването на Клиниката по Кардиохирургия в УМБАЛ “Св. Марина” към Медицински Университет – Варна „Проф. д-р Параскев Стоянов“. По този повод на 12 и 13 юни в морската столица ще бъде организирана конференция по кардиохирургия и кардиология под егидата на Медицински Университет – Варна „Проф. д-р Параскев Стоянов“, асоциация „Сърце – бял дроб“ и годишната среща Варна – Аугсбург.

В юбилейното събитие ще вземат участие водещи лекари от СБАЛ по Кардиология Варна – проф. Николай Пенков и д-р Галина Кирилова, с презентация на тема: „Исхемична митрална регургитация след PCI при първи миокарден инфаркт, със ST елевация; честота и хемодинамични ефекти на нитратите”.

Програмата на конференцията включва презентации на близо 200 участници – поканени са кардиохирурзи, кардиолози и общопрактикуващи лекари от цяла България и от чужбина.

Recent Posts

Leave a Comment