Удобството не e въпрос на привилегия, то е необходимо условие за успеха на съвременното лечение

 In Новини

Лекарите в ,Мама и Аз‘ вярват, че условия близки до домашните подобряват значително резултата от лечението

В модерния свят отличните битови условия и спокойната болнична обстановка отдавна вече не са привилегия или лукс, въпреки че в страната ни те са все още трудно достижимо предимство. Лекарите в ,Мама и Аз‘ обаче вярват, че условия близки до домашните подобряват значително резултата от лечението, скъсяват болничния престой и формират устойчиви навици да се грижим за здравето и редовно да посещаваме своите лекари. Под повърхността си, удобството всъщност е събирателно за инвестираното уважение към пациента, което предразполага към търпеливо обяснение и успешно поднасяне на план за лечението или раждането. Лекарите и медицинският персонал изглеждат много достъпни, като приятели. Подготовката на всяка майка за грижите за новороденото вкъщи преминава много гладко. Така се изгражда доверителната връзка на лекар-пациент, която носи надежда, вяра и по-добри резултати.

maria-gaydarova-q7wf67mypa1iy6vr4lth5e1qo7znq2fvduwtrw7z7w    mazhed-alkara-500x500

Доц. Мария Гайдарова,                              Д-р Мажед Алкара,
водещ специалист                                       водещ специалист
по детска нефрология                                по акушерство и гинекология
в клиниката за майчино                            в клиниката за майчино
и детско здраве ,Мама и Аз’                      и детско здраве ,Мама и Аз

Единственият сериозен напредък в детското здравеопазване през 2023 г. е откриването на 1 юни на новопостроената високотехнологична клиника за майчино и детско здраве ‚Мама и Аз‘. Болницата е препълнена. Много хора говорят, но „явлението“ в Плевен показва на дело как се упражнява модерна педиатрична грижа с лечение на най-тежките случаи. Доверието обхваща страната, подкрепата нараства! Защото децата са най-ценното!

Дарете тук!

първи ред снимки - снимка 1първи ред снимки - снимка 2

„За един родител на болно дете търпеливото обяснение от страна на лекаря, усмихнатата сестра и възможността за присъствие по време на манипулациите носят успокоение. Така родителят уверено помага на детето си и участва активно в лечебния процес. В кратка анкета родителите на нашите малки пациенти заявяват, че възможността да посещават децата си в интензивния сектор, да кърмят недоносените си рожби, да се консултират със специалисти – ортопеди, невролози, ревматолози, гръдни, сърдечни и неврохирурзи, генетици, уролози, гастроентеролози и плеяда други специалисти на едно място, без да се налага да напускат болничната си стая, е безценна. Това не е просто удобство! Така се практикува съвременна клинична медицина! Често, родителите говорят и пишат за модерната апаратура, защото „…без отлични специалисти и високи технологии медицинската грижа се връща в миналия век“. Много родители дългосрочно търсят нашите специалисти за съвет и лечение на децата си, защото връзката на доверие между тях остава здрава“, категорична е доц. Мария Гайдарова.

втори ред снимки - снимка 1втори ред снимки - снимка 2

„Когато едно дете боледува, боледуват и неговите родители, а комфортът, създаден с дискретния мониторен, визуален и електронен контрол помага на родителите да бъдат спокойни. За бъдещите майки и тяхното бебе е подсигурено всичко – козметика, дрехи, не носят абсолютно нищо. Менюто е с възможност за индивидуален избор спрямо специфичните нужди на родилката и начина ѝ на живот’’ – допълва д-р Алкара.

И двамата водещи специалисти са съгласни, че времето за разделителни линии и противоконституционното противопоставяне на болниците по вида им на собственост са отдавна отминали, а най-добрите, с реален принос и резултати, трябва да се подкрепят от всички. Родителите не се интересуват от това, а само от резултата и намаляването на страданията. Педиатрите изразяват своята огромна загриженост за критичното състояние на детското здравеопазване у нас и за остротата на демографската криза и апелират: „Дължим това на всички пациенти, дарители и приятели – с дълбока благодарност за участието в нашата дарителска кампания. Доверието, че ние правим всичко всеотдайно, за благото на децата и семействата, е най-вдъхновяващо за педиатрите, акушер-гинеколозите и лекарите от редица клинични специалности – всички всекидневно заети с лечение, грижи, изследвания и обучение. Кампанията има за цел да оптимизира нашите възможности, за да отговорим на огромното търсене на напреднала педиатрична грижа. Никой не е закъснял.“

ЗАЩО ДИРЕКТНИ ДАРЕНИЯ В

Лого Мама и Аз

Пациентите знаят най-добре защо! и

Защото ние развиваме медицинските технологии и иновации, продължаваме обучението на лекарите и специалистите по медицински грижи в страната и в чужбина – за да лекуват и да се грижат за децата в България !

Детето с краче във въздуха

Дарявам сега!

Donate now! Jetzt spenden! Şimdi Bağış Yap! Faites un don! Donează acum!

Приемаме единствено поименни дарения, прозрачно, само по банков и електронен път на преводите – с пълен отчет към дарителите.

Recent Posts