Само за месец в ,Сърце и Мозък’ Плевен са извършени 14 роботизирани коремни операции

 In Новини

В болница ,Сърце и Мозък’ в Плевен са извършени 14 роботизирани коремни операции със среден и голям обем на сложност само за месец. Това съобщават от лечебното заведение, като отчитат успешен старт за екипа по роботизирана коремна хирургия в състав д-р Емил Филипов, д-р Цветомир Иванов, д-р Димитър Георгиев от клиниката по хирургия. Преди това екипът премина интензивна подготовка по роботизирана хирургия във водещи центрове в Европа.

„За екипа и за болницата този един месец беше изключителен. Щастлив съм, че заслужихме огромното доверие на нашите пациенти и успяхме да помогнем по възможно най-добрия начин“, коментира д-р Иванов. Той подчерта, че системата da Vinci е иновативен метод за минимално инвазивната хирургия, която дава възможност за изключително сложни операции с най-ниски нива на травматичност.

В началото на март от болницата съобщиха, че сертифициран екип по роботизирана коремна хирургия започва работа с иновативната система da Vinci. Лечебното заведение има договор с Националната здравноосигурителна каса за реимбурсиране на роботизирани операции при онкологични заболявания и интервенциите със системата da Vinci се извършват по клинична пътека.

Recent Posts