Лекар от ,Сърце и Мозък’ Плевен e единственият българин участник в специализиран курс по колоректална хирургия в Германия

 In Новини

Плевенският хирург д-р Димитър Георгиев е бил единственият представител от България в специализирания обучителен курс ,,Иновативни техники при лечение на колоректален карцином“, провел се в Хамбург, Германия. Медикът е част от екипа на Клиниката по обща хирургия към болница ,Сърце и Мозък’ в Плевен.

,,Обучението обхващаше всички аспекти на съвременното хирургично лечение при пациенти с рак на дебелото черво. Ментори на курса бяха едни от водещите онкологични хирурзи в Европа, посветени на лечението на колоректалния карцином“, разказва д-р Георгиев. Според него участието на специалисти в подобни курсове повишава значително тяхната експертиза, което води и до подобряване на качеството на лечение за пациентите.

Клиниката по обща хирургия на високотехнологичната болница ,Сърце и Мозък’ в Плевен е сред водещите в страната при лечението на пациенти с колоректален карцином. В нея се извършва диагностична и оперативна дейност на заболявания на млечната и щитовидната жлеза, стомаха, тънките и дебелите черва, черния дроб, панкреаса, на рани и всички видове хернии на коремната стена и т.н., добавят от здравното заведение.

Източник: БТА

Recent Posts