“Сърце и Mозък” окончателно победи турската “Аджибадем Сити” в конкурса за инвазивна кардиология и кардиохирургия в Бургас! Честито на гражданите на Бургас и всички пациенти и лекари от югоизточна България, които ще получават висококачествено европейско здравеопазване!

 In Новини

Бургас, 20.05.2019 г.

В днешния търг за оператор на инвазивна кардиология и кардиохирургия в УМБАЛ-Бургас спечели националният лидер в борбата със сърдечносъдовите заболявания МБАЛ “Сърце и Мозък” с 97,76 на 85,71 точки по финансови параметри.

Данните за оценката на финансовите предложения на двамата участници са на Комисията, назначена от държавната УМБАЛ-Бургас и класирала офертите в процедурата, проведена под надзора на Министерството на здравеопазването.

Сърце и Мозък възнамерява да запази трудовата заетост на персонала в болницата и дори да увеличи работните места. До дни Сърце и Мозък има готовност да влезе във владение на държавния имот и да започне осъществяването на високотехнологична дейност.

Министерство на здравеопазването и правоохранителните органи са специално призовани да не допуснат ново протакане от страна на загубилия за втори път бивш наемател Аджибадем Сити Клиник – Бургас, който трябва незабавно да освободи помещенията. Никой не е над закона и повече самооправни действия от страна на турската Аджибадем Сити Клиник, както в периода февруари – май (досега), ще предизвика вниманието на правоохранителните институции в Европа.

Отново, честито на лекари, пациенти и обществеността в Бургас и югоизточна България.

Пресцентър на МБАЛ “Сърце и Mозък”

Recent Posts