Пациентите за нас

 • Най-сърдечни благодарности към Отделенията по Обща Хирургия, Реанимация и Гастроентерология за това, че спасихте и съхранихте живота ми! Трудно се намират думи, за да опиша огромния Ви труд, усилия и отдаденост. След престоя ми в "Сърце и Мозък" Бургас, у мен се върна вярата и надеждата, радостта, че има болница, в която работят Хора, медици, които изпълват понятието "лекар" със смисъл. Вече минаха повече от два месеца след животоспасяващата операция по спешност. Бях в болницата 35 дни, през които тя стана мой дом, а хората там - мое семейство. Бях в абсолютно безпомощно състояние, изправих се и се закрепих благодарение на Вашите усилия! Чувствам се много по-добре и никога няма да забравя това, което направи всеки от Вас. Благодаря от сърце на д-р Крушарски, доц. Карашмалъков, д-р Милев, д-р Хаджиев, доц. Мирчев, д-р Перухова, д-р Маринчева, д-р Бакалова, д-р Лазаров, д-р Александров, д-р Зафиров, д-р Георгиев, д-р Тодоров, д-р Русинова, д-р Генов... всички лекари, сестри, санитарки и служители за неуморния Ви труд, за Вашата всеотдайност, човешка загриженост, топло отношение, внимание и професионализъм. Благодаря и на психолог Тоня Филипова за навременната подкрепа. Благодаря най-после и на създателите на тази болница, че има такова място, в което човек може да получи адекватна здравна грижа, коректност и професионализъм. Благодаря! Прекланям се пред всички Вас. Пожелавам Ви в тази нелека работа да съумеете да съхраните човешкото в себе си и със същите хъс и ангажираност да продължавате към нови успехи. Бъдете здрави! Знам и вярвам, че по-доброто тепърва предстои.

  Пенка Хараланова 24.01.2023, СиМ Бургас, Google
 • Искам да изкажа моите благодарности към всички в Сърце и Мозък Бургас от рецеприята до операциония екип най добрите в обща хиругия докторите са много добри в работата си и в отношение добро и топло посрещане от всички още на първия ден след операция стъпих на крака благодаря бъдете живи и здрави.

  krasimir Kyrtev 22.01.2023, СиМ Бургас, Google
 • Благодарности на доктор Георги Георгиев - неврохирург и целия екип от доктори и персонал от отделението по неврохирургия за професионализма и доброто отношение към пациентите.Приеха по спешност сина ни с хематом на главата и извършиха операцията успешно. Още веднъж,Голямо благодаря на д-р Георгиев за всичко,което направи за сина ни!!!

  Katrin Hariz 22.01.2023, СиМ Бургас, Google
 • Много добро впечатление като цяло. Най-накрая и в Бургас да има добра болница и добри специалисти. Пожелавам им здраве и да запазят и подобряват нивото на работа и дейностите! Но за съжаление още едно търговско дружество в област здравеопазване. Най-спешната нужна реформа в България е в здравеопазването и фармация. Печалбата е целта на търговските дружества. Абсурд е да се прилага в област здравеопазване.

  R P 21.01.2023, СиМ Бургас, Google
 • С благодарност към д-р Георги Георгиев - неврохирург за вниманието и отношението, както и на целия екип на клиниката по неврохирургия. Условията в болницата са отлични, макар по добре човек да не е там!

  Ники Белчев 19.01.2023, СиМ Бургас, Google
 • Доволна съм от грижите и отношението на д-р.Йорданов и неговия екип,както и целият персонал на отделението по ортопедия и травматология и рехабилитация.

  Ирина Станева 18.01.2023, СиМ Бургас, Google
 • При ПТП инцидент счупих става. В местната болница ми направиха рентгенови снимки и ми поставиха гипс... Исках да ме оперират в Плевен. След четири часово пътуваме пристигнахме и ме приеха по спешност. От тук нататък мога само да хваля - перфектно отношение на всички служители; На място в стаята взимаха всички изследвания, дори ми смениха гипса в болничното легло. Рехабилитаторите ме вдигнаха на крака още на следващия следобед след операцията. Там се чувствах спокойна и всичко беше на световно ниво.

  Gergana Todorova 17.01.2023, СиМ Плевен, Google
 • Добавям още две звезди и едно голямо БЛАГОДАРЯ! С чиста съвест. За първи път мога и ДЪРЖА да напиша изцяло положителен отзив за бургаска болница. Оставям настрана апаратура, професионализъм, методи на работа, хигиена и т. н., които (без претенции, че съм обходил всички болници в България), определено са на много високо ниво! Бях приет преди няколко дни със сериозно възпалена киста на опашката (рецидивираща) и много опънати нерви. Дойдох след лечение в друга болница. Бях поет от Д-р ЗАШЕВ (изключителено добър специалист, вежлив и коректен) и екипа му в отделението по обща хирургия, заради които основно пиша този пост. Отнесоха се с внимание, грижа и с човечност. Не обвиниха други лекари за състоянието ми. Не ме и "претупаха", а напротив - минах редица изследвания преди операцията, за да е сигурно, че е подходяща, а след нея останах още няколко дни, за да се следи състоянието ми. Смятам, че половината от лечението е в доброто отношение към пациента. Това за мен е ключът към вашия успех до момента. Не го губете и бъдете здрави, за да сме и ние! Думите винаги са малко, за да благодариш на хората, които ти връщат здравето и спокойствието. Дано поне така да знаят, че са ценени и трудът им си заслужава.

  Димитър Василев 17.01.2023, СиМ Бургас, Google
 • Няколко реда от живота по повод... сърцата. Разбрах от майка ми, че мой скъп приятел -- сладкар, прототип на разказа ми „История с торта"-- когото не бях чувал от лятото е в бургаска болница след операция, свързана с работата на сърцето. Звъня му. Зарадва се. Говорим. Звучи развълнувано-замислен по онзи особен начин, който идва след здравни проблеми, или животопроменящи събития. И знаеш ли кое -- казва в края - направо ме разби? Кое? Помагахме с жена ми на едно украинско семейство, възрастни хора, намерихме къде да живеят, наглеждаме ги, поддържаме връзка, пелмени дори правиха, ходихме им на гости... Та те сега, научили, че влизам в болница, обаждат ми се всеки ден, здравствуйте, викат, как у вас? Нармална - викам (аз, нали, взех да понаучавам езика)... Та взели, моля ти се да събират пари и предлагат да платят за лечението ми! За моето лечение. Не, че имам нужда, ама, представяш ли си как ми стоплиха сърцето! Поговорихме с моят приятел за украинските бежанци, за политика, за други неща. А в болницата как е? питам го, очаквайки да чуя поредната кошмарна история. Тука е прекрасно, казва той, направо е рай. Бре, мисля си, явно още го държат транквилантите, с какво ли са го упоили? А той продължава: да видиш каква болница, каква база, каква чистота, красота, какво нещо, и най-важното: какво отношение от хората, лекарите, персонала, не, не мога да ти опиша! И ме оперира едно момченце дето го познавам от малък и толкоз банички и еклери и саварини е изял в сладкарницара при нас, ама после отиде да учи в Германия, върна се и сега дойде в Бургас в тази болница. После прави пауза, сякаш си спомня нещо и допълва: много обичаше милинки. Д-р Михалев се казва. Та, на моят приятел му предстои още малко "ремонт" утре на операционната маса. Имало е да патиш, но трябвало е да го минеш това, Димчо. Имаш голямо сърце.

  Zachary Karabashliev 16.01.2023, СиМ Бургас, Facebook
 • Много съм доволна от психолог, Филипова прекрасен професионалист.

  Daniela Ivanova 11.01.2023, СиМ Бургас, Google
 • Благодарности за екипа на Отделение Урология, психолог Филипова за грижите и отношението към сина ми Атанас Козарев! Отлична Болница!

  Reni Stoqnova 11.01.2023, СиМ Бургас, Google
 • Не съм предполагала, че в България може да има толкова чиста, с изключителни специалисти и прекрасна организация болница. Благодаря!

  Miglena Dobreva 06.01.2023, СиМ Бургас, Google
 • Д- р Георги Димитров - специалист и Човек до мозъка на костите си! Благодаря от все сърце за професионализма, отношението и загрижеността... През месец ноември смених тазобедрена става... В отделението по ортопедия видях само добро отношение към пациентите от санитарките, сестрите, рехабилитаторите и докторите. Благодарности! Продължавайте в същия дух...!

  Катя Панова 22.12.2022, СиМ Плевен, Google
 • Изключително сме доволни от Д-р Георги Димитров от ортопедията-страхотен лекар и изобщо от целият екип там. Желаем им много здраве и да помагат на колкото се може повече хора!! Това наистина е болница на световно ниво.

  Petko Petkov 19.12.2022, СиМ Плевен, Google
 • Искам да изкажа огромни благодарности на ДОЦ. АНАТОЛИ КАРАШМАЛЪКОВ и целият екип от специалисти които са в отделението по хирургия, също така и на целия сестрински екип начело с Полина Сирашка. Професионализъм , коректност и отношение , което не се среща често. МБАЛ Сърце и Мозък е истинска Болница. Благодаря ви. Бъдете здрави и все такива професионалисти !!!

  Dian Furchev 19.12.2022, СиМ Бургас, Google
 • Искам да изкажа огромни благодарности на д-р Георги Георгиев (началник отделение неврохирургия), д-р Чавдаров и д-р Станимир Иванов (неврохирурзи) за професионализма им и най-вече страхотното и човешко отношение на цялото отделение! Няма да пропусна да благодаря и на д-р Лазаров (анестезиолог)! Аз съм от Пловдив и посетих болницата за операция от дискова херния, която мина успешно и още на следващия ден се изправих на крака и се чувствам много добре! Бих препоръчала с две ръце! Благодаря Ви!

  Румяна Стоилова 15.12.2022, СиМ Бургас, Google
 • Искам да благодаря на др. ПЕТРОВА от неврология за голямото внимание към моето здраве,за прекрасно отношение и професионализъм,повече да има такива лекари...образовани,човечност и помагащи на хора,като мен...благодаря ви..

  Тонка Стоянова 14.12.2022, СиМ Бургас, Google
 • Никога няма да забравя...неврохирурга Пелинков и Янкабаков,др .Г. Георгиев завеждащ неврохирургия,психолози Тоня Филипова и Станимира Калчева,физиотерапевти др Попова и др Русева,а кинезитерапевт доцент Гергана Попова и целия екип на болница "Сърце и Мозък" в Бургас....вие сте най-добрите....върнахте ме към живота...не мога да повярвам ,че чудото може да стане...професионализъм налице...Огромно благодаря...

  Olga Koleva 13.12.2022, СиМ Бургас, Google
 • Изказвам искрено, голямата си благодарност към доц. Румен Филипов и екипа му от отделението по Гръдна хирургия. Възхитена съм от професионалната работа и последователност при точното диагностициране за решение на медицинският ми проблем. Благодаря Ви доц. Филипов, че избрахте да практикувате в Бургас, че имах възможност да ми бъде приложена най-малко травматичната и прецизна съвременна практика за хирургическа интервенция - робота Да Винчи. Благодаря на вас и чудесният Ви екип - д-р Митев, д-р Драгнев и всички други лекари, стажанти,мед.сестри и санитари за професионалната Ви работа, човешко отношение и внимание по време на операцията и в следоперативния период. Силно съм впечатлена от професионализма на психолога Филипова. Със своята естествена непринудоност при разговорите с мен и другата жена в стаята, ни помогна да осъзнаем и приемем по спокойно случващото се с нас и да вземем трезво решението си за операция. В навечерието на настъпващите светли празници на доц. Филипов и екипа му пожелавам Здраве, защото то не е всичко, но без здраве всичко и нищо.

  Лилия Кичева 12.12.2022, СиМ Бургас, Google
 • Изключително сме впечатлени от обстановката . За втори път се възползваме от професионализма и доброто отношение на целия медицински персонал в отделението по Обща хирургия.. Благодарим ви от сърце ! Бъдете здрави!

  Depresitko 11.12.2022, СиМ Бургас, Google
 • Бих желала да споделя моите впечатления от болницата. На майка ми Бистра Терлемезян (87 год.) бяха направени 3 поредни операции за отстраняване на жлъчен мехур (рутинна операция) в отделението по Обща хирургия, след което последваха усложнения и състоянието й физическо и психическо беше изключително тежко. Предвид случилото се не мога да кажа добри думи за това отделение, както и за работота и отношението на лекари и медицински сестри в ОХ. Майка ми беше оставена в безпомощно състояние сама в стая, аз не бях допускана, а тя престана да се храни, говори и да пие вода. В този момент на отчаяние от рецепция бях насочена за съдействие към психолог. Въпреки, че беше събота се обадих на Тоня Филипова и я помолих за помощ. Даже и в почивните си дни тя се отзова спешно без колебания и оказа психологическа подкрепа на мен и най-вече на майка ми, отдели й нужното време и в събота , и в неделя. Процесът на възстановявяне беше дълъг и труден - майка ми престоя в отделенията по Реанимация, Гастроентерология, Гръдна Хирургия, Рехабилитация. През цялото това време психолог Филипова беше до майка ми и й оказваше нужната помощ. Нейната помощ се оказа ключова и решаваща за добрия изход и възстановяване. Убедих се в значимостта на психологическата подкрепа, която направи за майка ми чудеса.Изключително съм благодарна на психолог Филипова и бих пожелала по-голяма част от вашия персонал да работи с нейната отдаденост и професионализъм. Искам да изкажа също моята благодарност на доц.Мирчев и д-р Перухова, доц.Филипов, и д-р Митев, доц.Тодоров, д-р Милев и на всички от екипите им. Въпреки неприятностите, които преживяхме, благодарение на професионализма и човечността на тези ваши специалисти остават добрите ми впечатления от болница "Сърце и Мозък" - Бургас. Желая ви светли празници и повече чудеса за вашите пациенти!

  Anzhel Bankova 11.12.2022, СиМ Бургас, Google
 • Уважаеми доктор Крушарски(отделение Хирургия),благодаря Ви за спасението на моята майка Елена (операцията беше на 29 ноември). Благодаря ви за вашия професионализъм , за вашето добро сърце. Благодаря на целия хирургичния отдел за вашета работа и добро отношение. Много сме щастливи че се отвори такава клиника в Бургас , цялата работа е много добра , а в новия сграда е много приятно.

  Mikhal Aprelskaya 10.12.2022, СиМ Бургас, Google
 • Адмирации за д-р Александър Любенов и за целият екип от лекари,сестри и санитарки в АГ отделение на болницата.Страхотни професионалисти ,любезни,човечни и отзивчиви. Моите най - искрени благодарности към всички вас.Желая Ви здраве и много професионални успехи!

  Viara Staikova 06.12.2022, СиМ Плевен, Google
 • Възхитен съм от персонала, като цяло на отделнието по образна диагностика. Благодаря Ви приятели!!!

  Radoslav Baychev 06.12.2022, СиМ Бургас, Google
 • Благодаря на екипа лекари по кардиохирургия затяхното отношение , че дават вдичко от себе си за та спасят човешки живот. Респект

  Хелен Халид 05.12.2022, СиМ Бургас, Google
 • Благодаря на д- р Живко Чакъров - уролог! Той ме спаси от нетърпими бъбречни болки. Левият ми бъбрек беше запушен, сложи ми стенд и болките бяха до там. На първо място е уникален човек и на второ място е голям професионалист. Рядко се срещат доктори като д- р Чакъров. Създава доверие у пациента.

  Ferhan Smail 12.11.2022, СиМ Бургас, Google
 • Здравейте! Бих искала да изкажа моите огромни благодарности към д-р Кирил Желев от отделение по Лъчелечение. Заради него съпругът ми се премести на лечение във вашата болница! Той е не само невероятен специалист, но и човек с голямо Ч. Болница Сърце и мозък само може да се гордее с такъв лекар. Поздрави, Жулиета Трайкова, гр.Петрич

  Julieta Traykova 12.11.2022, СиМ Плевен, Google
 • Майка ми Станка Стоянова от с.Крумово Градище ,изказва своите благодарности къв всички доктори,сестри и санитари за доброто отношение към.неянея.Благодаря ви от сърце ,че несесъобразихте с нейните 95 години.Благодаря на всички от кардиологично отделение!

  Недялка Манева 09.11.2022, СиМ Бургас, Google
 • Беше ми направена операция за смяна на тазобедрена става от д-р Георги Димитров.Възхитен съм от отношението на персонала към пациентите и професионализма на д-р Димитров. На 12 тия ден вече ходех с една патерица, а на третата седмица вече мога да ходя без нея. Искрена благодарност!

  Тотьо Нанчев 06.11.2022, Google
 • Искам да изкажа благодарност към д-р Албена Антимова, неврологът който върна моето желание да са движа и да се радвам на живота. Д-р Антимова, освен че е прекрасен лекар, е и разкошен човек. Искам да кажа много неща но не намирам думи , с които да благодаря на д-р Антимова за това, че аз се движа с лекота и без бастун. Албена, желая ви крепко здраве, и вашата любов към професията ви да не ви напуска никога, защото хората имат нужда от вас. Защото вашите знания и умения, ще връщат усмивките на лицата на хората, и навсякъде ще виждате благодарността им в техните очи.

  Г. Акманов 02.11.2022, СиМ Плевен, Facebook
 • Искрена благодарност за професионализма и човешкото отношение на д-р Пламен Симеонов от неврохирургия на "Сърце и мозък", а и самата болница като цяло показва че и в България може да има медицина на европейско ниво.

  Младен Атанасов 01.11.2022, СиМ Бургас, Google
 • При ПТП инцидент счупих задколянна става. В месната болница ми направиха рентгенови снимки и ми поставиха гипс... Исках да ме оперират в Плевен. След разговор с проф. Аспарухов, се отправихме към болницата. След четири часово пътуваме пристигнахме и ме приеха по спешност. Бяха информирани и ме очакваха. От тук нататък мога само да хваля - перфектно отношение на всички служители; По няколко пъти на ден почистваха стаята и санитарния възел, в които бяха заредени течен сапун, еднократни кърпи, тоалетна хартия. На място в стаята взимаха всички изследвания, дори ми смениха гипса в болничното легло. След операцията, за която благодаря безкрайно на проф. Аспарухов, д-р Г. Димитров и целият операционен екип , не можех да стана първата сутрин и се изненадах, че имаше санитарки, които сутрин минават не само за да сменят чаршафите и да ти помогнат да се преоблечеш, но и да ти полеят вода за да си измиеш очите и зъбите, докато си в леглото. Рехабилитаторите ме вдигнаха на крака още на следващия следобед след операцията. Там се чувствах спокойна и всичко беше на световно ниво.

  Gergana Todorova 27.10.2022, СиМ Плевен, Google
 • (Преведено от Google) Страхотна клиника и страхотен персонал (Оригинал) Прекрасная клиника и классные специалисты

  Veselushka Repkina 25.10.2022, СиМ Бургас, Google
 • Otlicno obslujvane vsicko e na nivo

  Neval Hasanova 24.10.2022, СиМ Плевен, Google
 • Много се радвам, че за пръв път мога да напиша добър отзив за болница в Бургас. Първо, благодарности на д-р Васил Попов! Бях приета в отделение по урология заедно със сина ми (2 годишен), за да го оперират. Още с влизането в болницата ни посрещна персонала с инструкции кое къде да свършим. Болницата е нова, чиста и добре поддържана (дори препаратът, с който се почистват масичките след хранене мирише на парфюм). Колективът е предимно от млади, усмихнати хора, които успяха да предразположат детето ми, за да не усети "болничната среда". Мога да кажа, че детето ми беше обгрижено и от лекари, и от сестри по време на целия ни престой. За храната има още какво да се желае, но в сравнение с другите болници в града е добре. Престоят ни беше максимално улеснен, направи ми впечатление, че не липсват и консумативи в банята. Единственият минус за мен беше, че трябваше да си носим легло за детето, понеже не се осигуряват детски легла.

  Милена Колева 19.10.2022, СиМ Бургас, Google
 • Има и такава болница в България,и тя се намира в град Плевен болница Сърце и мозък! Найстина че там работят хора със сърца и мозък! Искам да изкажа едно голямо Благодаря на прекрасния и неуморим персонал! Тъй като бях слушала доста добри отзиви,наложимсе да потърся тяхната помощ! Вечерта в събота се почуствах зле, сърцето ми бе излязло от ритъм! Отидох в тази болница и бях приета толкова мило,толкова доброта,че за миг помислих че не съм в България! Бях поета от едно засмяно момиче,изпълнено с доброта! Това беше Док. Ясимова! Пожелавам и да бъде все така усмихната, успешна,и да дарява винаги доброта на хората! На целия персонал на Кардиологията пожелавам бъдете все така добри, засмяно,добри професналисти!Хора, не се замисляйте когато търсите здравна помощ! Може да я намерите само в болница Сърце и мозък гр Плевен!

  Ваня Семова 18.10.2022, СиМ Плевен, Facebook
 • Много добро отношение към пациентите от страна на персонала

  Кръстинка Колева 17.10.2022, Google
 • Искрени благодарности на екипа на д-р Братоев. Професионално второ мнение и насоки към лечение с минимален травматизъм. Сърдечно благодаря!

  G. Vachkov 10.10.2022, Google
 • Модерна база, невероятна грижа и човешко отношение! Искам да изкажа най-сърдечни благодарности на д-р Цветанов и целия екип на съдова хирургия, тук човек може да получи наистина качествено лечение и изключително добро отношение!

  Любен Костов 02.10.2022, СиМ Бургас, Google
 • Искрино ви Благодаря на Тези Които Бяхте до мен в този труден месец и Ме укуражавахте и ми давахте надежда

  Guner Banbalak 01.10.2022, Facebook
 • Нямам думи да изкажа Огромната си Благодарност на Доцент доктор Митко Харитонов и целия му Прекрасен екип от млади момичета и момчета Специалисти! Нямам думи да опиша вниманието, което получих, грижите, прекрасното отношение на абсолютно всеки от отдел Неврохирургия. Доцент Харитонов, златни Ви ръце! Желая на всички Здраве и още много професионални и лични успехи във всяко ново начало!

  Пламен Христов 15.09.2022, СиМ Плевен, Facebook
 • "НЯКОИ АНГЕЛИ НЯМАТ КРИЛА, А БЕЛИ ПРЕСТИЛКИ" Моята сестра се бори от 6 месеца с една от най-страшните диагнози. Избрахме нейни лекуващи да бъдат специалистите от МБАЛ „СЪРЦЕ И МОЗЪК“ Плевен. Нито за минута не съжаляваме за това. Мога съвсем отговорно да твърдя че тези хора са изключителни професионалисти в работата си, но и на първо място Човеци. Екипите на отделението по лъчетерапия начело с д-р Лазаров и отделението по онкология с доцент Чилингирова, чудесните млади лекари и най-прекрасните медицински сестри, които съм срещала. Те правят и невероятното и го постигат. Няма я онази тягостна обстановка, където лъха на отчаяние. Добротата, топлината, вниманието, което тези хора дават на всички, спокойствието, с което сестра ми отива там, ме изпълват с толкова много благодарност, че не знам дали ще мога да я изразя през целия си живот. Иска ми се всички да научат за тях. Те не просто дават надежда, те успяват. Поклон! Благодаря на изпълнителния директор на МБАЛ „СЪРЦЕ И МОЗЪК“ Мартин Митев, който направи това възможно.

  Marieta Baycheva 13.09.2022, СиМ Плевен, Facebook
 • Най-добрият кардиолог в Сърце и мозък гр. Плевен е д-р Олга Янева! Човек с голямо сърце, златни ръце, висок професионализъм и огромно човешко съчувствие към болката на хората. Препоръчвам горещо от опит!

  Данка Стефанова 13.09.2022, СиМ Плевен, Facebook
 • Възхитена съм от професионализма и най-вече отношението на специалистите от образна диагностка!

  Deniela Ruseva 10.09.2022, Google
 • Не зная кой е направил тази болница,но е правена със сърце имозък.Искам да Благодаря на всички в отделението по гастроентерологияНе искам да обидя някой като го пропусна затова БЛАГОДАРЯ на всичк за отношението и професионализма.Така трябва да е еталон за болниците в България

  Николай Тошев 09.09.2022, Google
 • Много добро отношение към болните и отлични доктори. Благодаря на Д-р Киров и сестрите и санитарките от урологично отделение за грижите към пациентите. За любезното отношение. Благодаря

  Наско Янев 29.08.2022, Google
 • Аз съм Николай Русев бях приет по спешност на 11.07 благодарение на адекватната намеса на кърдеолозите и всички останали лекари аз бях спасен Искам да изкажа моята най огромна благодарност към всички които се грижи ха за мен Благодаря ви ви е сте най добрите специалисти продължавайте все така да спасявате животи БЛАГОДАРЯ

  Елисавета Русева 20.08.2022, Google
 • Много благодаря на доц. д-р Харитонов и неговият екип за професионалното му отношение и успешно извършената операция на дискова херния! Болница "Сърце и Мозък" град Плевен е високотехнологична, чиста и модерна болница. Бих препоръчал доц.д-р Харитонов на всеки, който се нуждае от операция на гръбнака.

  Павел Стефанов 18.08.2022, СиМ Плевен, Google
 • Искам да изкажа най-сърдечните и искрени благодарности към доц д-р Димитър Харитонов д-р Алан Мохамад д-р Аделина Ангелова и целия екип на Неврохирургия в МБАЛ СЪРЦЕ И МОЗЪК Плевен . Искрени благодрности за вниманието и отношението, което предоставят към всеки един пациент. Грижите направени с такава любов и внимание. Професионализмът на всеки един член на екипа. Искам най-вече да благодаря на доц д-р Димитър Харитонов и д-р Алан Мохамад за професионално и благополучно извършеното оперативно лечение. Искам да пожелая на всички членове на екипа здраве , да продължават да дават надежда и да подаряват здраве на всички пациенти.

  Kristian Ivanov 11.08.2022, СиМ Плевен, Facebook
 • Здравейте,казвам се Косьо от гр.Тръстеник. Искам най-сърдечно да разкажа една моя история за моята майка-Маша Атанасова Борисова от гр.Тръстеник на 51г. Дълго време обикаляхме по болнични заведения,защото майка ми се оплакваше често от задух,умора и от високо кръвно.Водих я в УМБАЛ "Света Марина",ВМА Плевен,УМБАЛ Д-Р "Георги Странски" и куп др.Лекуваха я до една степен.След толкова дълго лечение д-р Марин Шотеков (кардиолог) от ВМА Плевен,ни препоръча болница МБАЛ "Сърце и Мозък" Плевен. На 28.06.2022г.тя е приета в болница "Сърце и Мозък".Чрез куп направените изследвания докторите от Кардиологията уточниха,че има запушена Митрална Клапа на Сърцето която може да се лекува само оперативно.Това се случва на 04.07.2022г.(операцията),която мина благополучно,благодарение на Д-р "Александър Георгиев" и неговият уникален екип от специалисти (Кардиохирурзи).Внимателни,можещи,професионалисти.Лечение "от-до"-без тичане по други болници,лаборатории и скенери. ЧИСТОТА, РЕД, ДИСЦИПЛИНА. РЕСПЕКТ към болница "Сърце и Мозък" Плевен.

  Kosio Borisov 11.07.2022, СиМ Плевен, Facebook
 • Много благодаря на доц. Харитонов и д-р Ангелова, и на целия персонал от отделението Неврохирургия! Оперираха ме на 4-ти юли от дискова херния. Успешна операция, станах да ходя щом се събудих от упойката. Благодарности и на екипа анестезиолози! Упойката беше без странични ефекти. Благодарности и на физиотерапевта Светльо! Живея в София и имах избор на болници, но след проучване избрах да се доверя на доц. д-р Харитонов от МБАЛ Сърце и Мозък, Плевен. За неврохирургия силно ще препоръчвам доц. Харитонов и екипът му.

  Павел Стефанов 11.07.2022, СиМ Плевен, Facebook
 • Искам да изкажа най-сърдечните си благодарности на доц.д-р Д. Харитонов и към неговият екип на отделение Неврохирургия. Препоръчвам на всеки пациент да бъде лекуван от доц. д-р Харитонов- получаваш отношение, за което всеки мечтае и разбира се изключителен професионализъм. Казвам го като човек, преминал вече и оперативното лечение. Би трябвало всички лекари в БГ да са като него-да знаят какво правят и да помагат на хората.Пожелавам му от сърце да е жив и здрав.

  Stefka Ivanova 08.07.2022, СиМ Плевен, Facebook
 • Огромни благодарности на целия екип! Спасихте баща ми от миокарден инфаркт в неделя сутринта. Днес вече е изписан, сред нас е и няма думи да опише грижите, с които е бил обсипан. Прекрасни специалисти, страхотна техника, изключително удобно устроена болница!

  Димитър Тодоров 05.07.2022, Google
 • Има и такава болница в България и това е МБАЛ"Сърце и мозък",в която млада,красива и амбициозна д-р Атанасова ти се обажда по телефона и те пита: -Как е Валерий?Добре ли се чувства след гама ножа? Сравняваме отношението,дори с турска болница,в която имаше възможност да се лекува моят съпруг. Предпочетохме МБАЛ"Сърце и мозък". Пак пиша тук,защото след едногодишно лечение в онко отделението и това по лъчетирапия,се радваме и възхищаваме от лечение и отношение , като се започне от доц.Чилингирова,многото други лекари,та се стигне до д-р Атанасова,сестри,санитари,лаборанти и рецепция! Лечение "от" "до". Без тичане по други болници,лаболатории,скенери! Чистота,ред и дисциплина! Еталон! Респект! "Да се чувствате благодарни, без да го изразите, е като да опаковате подарък, без да го подарите.“

  Светлана Христова 04.07.2022, СиМ Плевен, Facebook
 • Прекрасен екип от лекари- знаещи и можещи на които можем да се доверим, и да им благодарим.

  Бойка Иванова 01.07.2022, Facebook
 • В тази болница върнах надеждата за здравеопазването у нас.

  Vasil Popov 28.06.2022, Google
 • Казвам се Тодорка Куртева на 60 г. от гр.Девня. На 23.05.2022 г. претърпях изключително сложна и рядко срещаща се операция на гръбначния мозък - Субдурален хроничен хематом. Бях в много тежко състояние и към днешна дата продължава моето възстановяване. Сърдечно благодаря на целия колектив (лекари, сестри, рехабилитатори и санитари) на отделението по Неврохирургия и най вече на доц. Харитонов и д-р Ангелова. Малко са думите, с които мога да опиша своята признателност за сърдечното отношение, изключителното внимание и високия професионализъм. Пожелавам здраве, радост и щастие на вас и семействата ви! Бъдете все така всеотдайни, внимателни и човечни към пациентите!Прекланям се пред труда ви!

  Тодорка Куртева 26.06.2022, СиМ Плевен, Facebook
 • Измина една година ЖИВОТ! Година, през която всеки ден благодаря, че срещнах Вас Д-р Пейков и екипът ВИ Благодаря за сърдечността, благодаря за професионализма, благодаря за толерантността! Благодаря за ЖИВОТА!!!

  Николай Аврамов 22.06.2022, Facebook
 • Споделям прекрасни впечатления след взаимодействие с чудесни специалисти в отделенията по пулмология, кардиология и гастроентерология. Д-р Крачунов, д-р Симеонова. Пример за здравеопазване! Благодаря Ви!

  Tonya Gatseva 19.06.2022, Google
 • Нали знаете поговорката ,, щом е хирург , няма начин - реже винаги ,, Опровергавам това с името на доц. Харитонов . Той е от тези лекари , които не се вълнуват от комерсиалната медицина, а от лекарите - човеци ! Човек с невероятно сърце. Вместо да ме подложи на ненужни операции (както желаеха част неврохирурзи) ме прати на нужните изследвания и веднага установи , че това би ме инвалидизирало в моя случай ! Искам да му благодаря сърдечно и да му пожелая да бъде много здрав , защото имаме нужда от хора като него ! Изчезващ вид сте , Доценте , но вярвам , че младите специалисти докоснали се до Вас са късметлии , защото ще ги заразите с добрината и човечността си ! Семейството ми Ви обича и благодари , че ме спасихте без нищо в замяна ! П.С. специални благодарности на Теди , която препоръча да чуя мнението и на доцент Харитонов. Вие сте моите пазители , да си гледам детенцето и да тичам с него Прекланям се пред добрината Ви

  Адриана Димитрова 19.06.2022, СиМ Плевен, Facebook
 • Животът ме срешна съвсем случайно с един много добър човек и приятел през далечната 2007 през топлият месец август съвсем случайно се разболях от вирус не беше уж страшен. Тогава бях само на 15 години спешнаме с един ангел в човешки образ. Този човек се нарича доцент Харитонов той не само е кадърен лекар но дава всичко от себе си за да му повярваш. Наложи ми се операция тогава и и той ме погледна в очите и ми каза спокойно всичко ще е наред. Това продължава до 2020 месец август когато отново ми се наложи да се видя с него влязохв неговото отделение по неврохирургия в гр Плевен . Защо пиша този пост ли За разберат повече хора че в медицината има и истински и добри специалисти. Специалисти които не търсят облага от пациентите си . Който знаят значението на думата хипократова клетва. ОБИЧАМ ТЕ ДР ХАРИТОНОВ

  Renito Belberova 16.06.2022, СиМ Плевен, Facebook
 • Браво! Чудесно! Продължавайте все така!

  Диян Герганов 08.06.2022, Google
 • Възхитена съм от това, което видях в тази болница. Наистина адмирации за екипа от специалисти, технологиите и отношението към пациента! Сърдечни благодарности!!!

  Людмила Костова 06.2022, Facebook
 • Възхитена съм от професионализма и отношението на екипа на МБАЛ “Сърце и мозък” Бургас! От 25 години живея в Америка и ми се наложи инцидентно да посетя болницата а не съм и предполагала че има такова невероятно здравно заведение в България.Перфектно обслужване,модерна сграда и оборудване,обгрижване на пациента каквото не съм срещала никъде другаде,бърза и точна диагностика,професионална хирургия от най-високо ниво и най-важното-човечност и отношение!Хиляди благодарности на доктор Митев и доктор Чортова за уникалната им работа и огромно сърце,те са моите рок звезди!Престоят ми в болницата беше прекрасен и всеки един от персонала ме изуми с позитивизма си и желанието да помогне.Горещо препоръчвам тази болница на всеки който има нужда от медицински услуги, лекарите са невероятни специалисти,апаратурата е на световно ниво, а персонала те кара се чувстваш като едно семейство.Благодарности на екипа на МБАЛ “Сърце и мозък” и им пожелавам много нови успешни операции и иновативни лечения!

  Violeta Dontcheva 18.05.2022, СиМ Бургас, Google
 • Най добрите и отзивчив във всяко отношение. Адмирации.

  Georgi Pilichev 12.05.2022, Facebook
 • Благодарим и на Д-р Нейков, за неговата професионалност и човечност.

  Iliana Cvetanova 11.05.2022, Facebook
 • Искам да кажа "Благодаря" на Д-р Цветомир Иванов от отделението по обща хирургия. Той е страхотен човек и невероятен хирург. Много сме доволни от отношението на всички от болницата.

  Iliana Cvetanova 11.05.2022, Facebook
 • Благодарим за професионализма и вниманието на персонала в отделението по Онкология!

  Светлана Христова 11.05.2022, Facebook
 • Точно така трябва да изглеждат всички здравни заведения. На първо място искам да кажа за невероятно отношение на персонала за младите и амбицирани доктори и специалисти. Точно това ми връща надеждата за българското здравеопазване. Говоря за отношението хигиената и специалисти в тази болница. Благодаря ви на всички работещи в Сърце и мозък Бургас.

  Trendafil Manchev 10.05.2022, СиМ Бургас, Google
 • Много благодаря на Д-р Георги Георгиев "неврохирург" за перфектната работа по моя проблем, както и на целия екип за професионалната работа. Много здраве и все така професионалисти в работата си.

  Mihail Eremiev 22.04.2022, Google
 • Възхитен съм от Д-р Самарджиев, Д-р Герасимов и цялата структора на болницата. Живи и здрави да са.

  Tihomir Todorov 14.04.2022, Google
 • Честит професионален празник! Бъдете все така големи специалисти и ХОРА!!

  Anita Hristova 07.04.2022, Facebook
 • Честит празник и ЗДРАВЕ НА всички Лекари Мед. Сестри и Санитари

  Stefan Atanasov 07.04.2022, Facebook
 • В този ден, в който сте роден, Нека е благословен. С вашите златни ръце и добро сърце, вие дадохте живот на моята половинка. За нас вие сте спасителят от най коварната болест. Вие направихте чудо за нас. Има много лекари, но много са малко като вас. Прекланяме се пред вас и вашата слава. За нас вие сте отличен ХИРУРГ с главна буква. Наздраве докторе.

  Мария Голанчева 04.04.2022, Facebook
 • Мойто семейство има 100% доверие в вашата болница... И като гледам има хиляди като нас..

  Семейство Пенчови 24.03.2022, Facebook
 • Най прекрасния лекар! Браво!

  Светлана Стоянова 09.02.2022, Facebook
 • Доктор Александър Любенов - акушер-гинеколог -най-добрия лекар, който съм срещала! Внимателен, човечен, загрижен за своите пациенти, кара те да му се довериш напълно. Невероятен специалист! Благодаря Ви от сърце, д-р Любенов, на вас и целия екип на МБАЛ СЪРЦЕ И МОЗЪК ПЛЕВЕН!

  Стефка Гамакова 09.02.2022, СиМ Плевен, Facebook
 • Искрени благодарности на целият екип от Ковид отделението, за хуманността, професионализма, отзивчивостта и организацията. С Благодарност (неслучайно с главно Б) за цялото лечение, Т. Кинкова. ❤❤❤🙏🙏🙏

  Geri Kink 04.02.2022, Google
 • Бях скоро в болницата и искам да изкажа страхотното отношение към мен от Екипа по Съдовата хирургия!Прекрасни хора и професионалисти !Бъдете здрави!

  Ирена Тодорова 31.01.2022, Google
 • Разказът на съпругът ми.Благодаря ти за силният ти Дух и ВЯРА, за това,че имаше смелостта да ни успокояваш и каза аз ще се преборя Е това никой не го харесва и споделя.Един незабравим кошмар!Поредният абсурд!В България,тук на болният с корона вирус и чаша вода е много сложно да се даде,камо ли да му се вземе уринаторът.Та вълнува ли ВИ дали имат сили да го сторят. Той сам е длъжен да го остави пред вратата.Дори и маската да не може да стига до нея,, карате се на болните,че си махат маските.Е не мили колежки те спят ,а маската така е фиксирана ,че пада и ужасът на един спящ болен пробуждащ се без въздух. Та като сравнявам виждам и огромната разлика в маските.Удивена съм от грижите ви мой колежки.Да чуя думи от рода твоя мъж е пълно ку-ку,а аз се грижех в детската градина за вашите деца всеотдайно.Благодарим Ви.Те сами знаят кой са!.Ку-ку е Ами да при липса на кислород мозъкът страда,страдат всички органи ако и това не знаете.Дано никога не бъдете на тяхно място,нито пък на близките им. Е ние имахме късмет.Напук на всички душмани.Само знаем да искаме пари.Учете се ,давайте и ще взимате.Желая ви ЗДРАВЕ. .Та там в чужбина пеят на болните любими песни с лечебна цел-трябва й призвание, не само образование .Благодаря ти Майко Богородице,На все Светий,който бдят и ни закрилят .Амин.Благодарности на целият екип на Болница "Сърце и Мозък "гр.Плевен.За неуморният им труд и наблюдение, адекватната им реакция.Сподели ми ,че през 15минути е влизал лекар при него. Направен е спешен консулт с професор за състоянието му. Следи се количество урина,много вливания,за да го хранят,защото за краткото време отслабна с 25кг,всекидневни изследвания за проследяване,през ден снимка на бял дроб и сърце.Много важни неща за протичане на болестта. Мъжът ми беше с пневмоторакс ,с излив в перикарда-в сърцето и с високи тромбоцити.Бе поставен три дни в пълен покой.Прилагат рехабилитация и ги учат да дишат правилно. Там даже хранят и бръснат пациентите.Благодарим и на нашата племенница-Лекар сблъскала се с ковид от самото му начало.Покорявай върхове мила наша Мария. Не позволявай парите да те превърнат в НеЧОВЕКБлагодарение на твоята адекватна помощ за вуйчо си,за уреждането му в Плевен,защото тук не смятаха,че се влошава.,за да бъде преведен. Желаем ти светло бъдеще и професионализъм в нелеката професия На жената придружила съпругът ми до там с линейка.Има Ви .Малко сте ,но ви има.Поклон.Споменът от маската подарена от болница "Сърце и Мозък. ",която моя съпруг я пази в дома на свидно място.Бях в Турция знаете,удивена съм .Там сестрите са като пчелички.Да вземат пари, но й дават всичко от себе си.Та питам,колко струва един човешки ЖИВОТ.? А животът на детето ми- той е БЕЗЦЕНЕН!.На изписване в колата ти ми каза само не ме питай през какво преминах и какво видях .Ти за мен си Герой,пример за нас.Успя толкова бързо да се възстановиш и пак да работиш за тия наши деца.Обрече себе си в името на семейството.Нямаме база за сравнение с Турция.Там те грабват още от първият миг -със сърдечност,с блага дума ,със знания .Повярвайте ми бях смазана от невежеството на професори и то в София срината от нетактичността им, да опазят психиката на детето ми.Там за 1час върнаха усмивките ни,първите думи на професорът в Турция бяха ти си Александър това име значи войн,ще успеем.Видях за секунди очите на синът си да греят,усмивката му и вярата му. Та докато Дишам ще преобърна и океани!Чувствата напират,а аз имах нужда да разпусна и отдъхна дори за миг.Послеслов-Моята изповед.!Докато има такива човеци се надявам България да пребъде!

  Margarita Marinova 30.01.2022, СиМ Плевен, Facebook
 • Бях преди време на консултация при доц.Харитонов/неврохирург/.Много изчерпателен и ясен беше.Не очаквах така добре да протече разговора и да разбера всъщност какъв е проблемът и какви опции има за разрешаването му.Благодаря му от сърце!

  Niki M. 15.01.2022, Google
 • Искам да изкажа най-сърдечните си благодарности към екипът на Д-р Билдирев! Невероятни специалисти работят в отделението по лъчелечение! Разполагат с най-новите уреди за лечение на всички видове тумори в областта на главата! Много сме доволни от отношението и от професионализмът им.

  Rosen Trendafilov 05.01.2022, Google
 • Благодаря на Д-р Господин Пейков за професионализма и всеотдайността с която работи. За човешкото отношение към пациенти и техните близки. Прекрасен човек и лекар. Поклон. Интересува се за състоянието на болните, дори и след като са изписани от отделението. На всеки въпрос отговаря спокойно и ясно. Винаги е готов да помогне. БЛАГОДАРЯ.

  Dimityr Dimitrov 02.01.2022, Facebook
 • Ще започна с думите Спасители това е УМБАЛ Сърце и Мозък гр. ПЛЕВЕН! Това са човеци с главно Ч. Доктори, специалисти борещи се да спасят и най - трудния случай! Това е болница грижеща се за всички пациенти независимо на каква възраст! От мое име и от името на цялото си семейство искам да благодаря за много тежкото живото спасяващо лечение на моят баща Георги. Беше с Ковид 19. В много тежко състояние. Благодаря на завеждащ отделение по анестезиология и интензивно лечение, най- големият специалист доктор Владислав Генов! Невероятен доктор и човек помагащ на хората в такъв тежък и труден момент! Прекланям се пред вас, аз и цялото ми семейство! Благодарим ви, че спасихте баща ми! Благодарим на не по - малко допринесъл за спасяването на бща ми доктор Георги Войнов! Искрено ви благодарим и пред вас прекламяме! Бащами е въодушевен от вашите грижи и мило и отзивчиво отношение! Благодарим и на всички сестри и санитари за прекрасното и човешко отношение към баща ми! Благодаря ви хора и ви, пожелавам приятно изкарване на празниците! Бъдете здрави и все така добри! Благодарим и на възпитаните момичета на рецепция за търпението към нас! ☘️☘️☘️♥️♥️♥️

  Боряна Йорданова 16.12.2021, Google
 • Благодаря на лекарите и целия медицински екип,че спасиха майка ми!Бъдете благословени!Вярвам,че нашите лекари са едни от най-добрите специалисти!

  Ганета Иванова 15.12.2021, Google
 • Благодаря на всички служители в отделение "Неврология"! Бъдете здрави и винаги така всеотдайни в работата си!

  Валентина Христова 01.12.2021, Facebook
 • ЗДРАВЕЙТЕ МОЛЯ ЗА САВЕТ ПРЕДИ ЧЕТЕРИ ГОДИНИ МИ СМЕНИХА КЛАПАТА НА СЪРЦЕТО С МЕХАНИЧНА ИСКАМ ДА ЗНАМ ДАЛИ МОГА ДАСЕ ВАКСИНИРАМ БЕЗ ДА ИМАМ ПРОБЛЕМ ВАШИЯТ САВЕТ ЩЕ МИ БЪДЕ ОТ ПОЛЗА ЩОТО ВИЕ МИ ДАДОХТЕ ВТОРИ ЖИВОТ И СЕ ДОВЕРЯВАМ САМО НА ВАШИЯ САВЕТ БАДЕТЕ БЛАГОСЛОВЕНИ

  Futio Dimitar 28.11.2021, Facebook
 • Doktor haritanov super doktor daye cif izdrav toyi mi dade civot iyi zdrave iyi negoviya ekip

  Musi Mustafa 15.11.2021, Facebook
 • Искам да благодаря На целият...екип от сърце ❤️ И мозък🧠 Една Болница която ще помня цял живот!!! Болница със специалисти Хора,който си разбират от работата.. Хигиена номер 1 Обслужване номер 1 Информация която се допитва От 14:00 до 16:00 номер 1 Заповядайте в най добрата клиника УМБАЛ Сърце и Мозък Гр Плевен

  Асен Давидов 28.10.2021, СиМ Плевен, Google
 • И аз благодаря на др. Емил Филипов. Благодарение на него, моят съпруг живее. Малко е да напиша благодаря, но той го заслужава.. Сем. Голанчеви гр. Белене

  Мария Голанчева 03.10.2021, Facebook
 • Изкам да изкажа моята благодарност към доктор Филипов хирург от МБАЛ Сърце и мозък изключително любезен и истински Лекар Да е жив и здрав и дълги години да се грижи за своите пациенти Любезното отношение лекува Благодарности и към младите момичета на регистратурата които бяха на редовна смяна в събота 3 10 2021г Млади хора бъдете все така мили

  Цецка Занева 03.10.2021, Facebook
 • Искам да изкажа моята благодарност и признателност на целия колектив на кардиохирургията на УМБАЛ"Сърце и мозък"Съпругът ми Симеон Д.Куртев беше приет по спешност за поставяне на три байпаса и клапа.Сърдечни благодарности на д-р Узов и д-р Недялков,които върнаха усмивките на моите деца и внуци.Всички от кардиохирургията: санитари,мед.сестри,лекари, рехабилитатори,бяха много внимателни, отзивчиви.Сега след операцията се обаждам на регисттура и от там ме питат,как е съпругът ви.Желая на целия колектив на кардиохирургията здраве, семейно щастие и все така да бъдат успешни в професията си!

  Sirma Kurteva 25.08.2021, Google
 • Исках да го направя по-рано,но не смеех. Баща ми претърпя сърдечна операция е днес вече си е вкъщи. Искам да изкажа моята и на цялото семейство благодарност и преклонение пред професионализма, хуманното отношение и грижите на всички от кардиохирургичното отделение на УМБАЛ "Сърце и мозък" гр.Плевен. На д-р Веселин Георгиев,на Драго, на екипа, на колегите му от Свилоцел които дариха кръв,на всички които се обадиха и изразиха подкрепата си- Благодарим Ви! Все още има много стойностни и добри хора!!!

  Ивелина Габровска 17.02.2021, СиМ Плевен, Facebook
 • В болница Сърце и мозък постъпих 2019 год. за пръв път Направена ми бе кардиохиргучна операция дескация на аортата успешно. През времето когато лежах пулса ми падна под 50 и ми поставиха пейс. Изписаха ме на 25.05 2019 г. Сега съм добре благодарение на кардиохирурзите, докторите, сестрите санитарните от реанимация, рехабилитаторите. На 26,11 2019 ми бе направена Съдова операция Сложен ми ЕВАР На 05,12 2019 ме изписаха, БЛАГОДАРЯ на всички от Съдова хирургия БЛАГОДАРЯ Благодаря и на енестиалозите и на единствения парамедик, Тази година се разболях от Ковид и отново попаднах , В реанимация бях на машина за кислород 20 дни и 17 дни в Ковид Стационар, Изписаха ме на 31,12,2020 г, отново ме излекуваха Екипите от доктори сестри, санитари рехабилитаторите бяха до нас болните облечени с тези костюми ти ни вдъхваха кураж и се радваха с нас на нашите постижения, огромно БЛАГОДАРЯ, Болница с дисциплина човешко отношение професионализъм, отговорност към своите пациенти, БЛАГОДАРЯ и на всички при които ходим на прегледи.

  Марияна Трилова 03.01.2021, СиМ Плевен, Facebook