Проф. д-р Аспарух Аспарухов, началник на клиниката по ортопедия в ,Сърце и Мозък‘: Доверието на пациентите към нас е огромно

 In Новини

Пациенти от цялата страна търсят помощ в Клиниката по ортопедия и травматология в ,Сърце и Мозък‘ Плевен, заради изключителния професионализъм на екипа, високотехнологичното оборудване и прилагането на най-модерните световни стандарти

Пациенти от цялата страна търсят помощ в Клиниката по ортопедия и травматология в ,Сърце и Мозък‘ Плевен, заради изключителния професионализъм на екипа, високотехнологичното оборудване и прилагането на най-модерните световни стандарти в областта на ендопротезирането и ревизионната ортопедична практика. Само за първите шест месеца на годината за лечение в клиниката са преминали 1410 пациенти. На първо място е ендопротезирането на тазобедрени, колeнни и раменни стави. Извършени са общо 564 операции, като само първичните минимално инвазивни артропластики на тазобедрена става са 335, а общият брой първично ендопротезиране е 521.

„Ендопротезирането е високоспециализирана дейност, която изисква на първо място опитен екип, който прилага иновативни оперативни техники и млади лекари, които непрекъснато се усъвършенстват в престижни курсове в страната и чужбина“, информира проф. Аспарухов.

Основните причини за необходимостта от ендопротезиране са артрози и асептични некрози, от които и вследствие на Covid 19, както и фрактури на тазобедрените и раменни стави.

Прилагайки иновативни техники с високоспециализиран инструментариум се гарантира дългосрочност на ставата и е много по-щадящ за пациентите, осигурява се абсолютна стабилност непосредствено след операцията, като пациентите се изправят на крака само няколко часа след операцията.

Расте броят и на ревизионните артропластики на тазобедрената и колянната става. Според проф. Аспарухов, клиниката в ,Сърце и Мозък‘ Плевен, вече е център за ревизионното ендопротезиране, благодарение на отличните условия, които предоставя болницата за това. Пациентите са предимно възрастни, с множество придружаващи заболявания, които изискват постоянни – оперативни и реанимационни грижи.

Изключително натоварена е и амбулаторната дейност. През консултативните кабинети само за първите шест месеца на годината са преминали близо 7730 пациенти. Регистрираните травми по спешност също се увеличават, поради факта че пациентите сами търсят помощ директно в ,Сърце и Мозък‘, заради авторитета на клиниката и доверието в нея.

Recent Posts