В ,Сърце и Мозък’ Бургас извършиха уникална за региона урологична интервенция

 In Новини

Пациентката първоначално се подлага на операция от рак на шийката на матката и провежда лъчелечение

Специалистите по урология в ,Сърце и Мозък’ Бургас извършиха единствена по рода си и първа за региона операция. Сложната хирургична интервенция за изграждане на нов уретер от тънко черво на пациентка, чийто ляв уретер е бил повреден при предходна онкологична операция, беше успешна. Петдесет и шест годишната жена първоначално се подлага на операция от рак на шийката на матката и провежда лъчелечение. Обезпокоителни промени я  карат да се обърне към лекарите във високотехнологичния болничен комплекс. Те провеждат образни изследвания и установяват връзка между левия уретер и влагалището.

„Този клиничен случай e изключително предизвикателен, поради факта, че около половината уретер беше увреден в следствие предходната хирургична интервенция и последващата лъчетерапия. За да се възстанови нормалното отделяне на урина, се  наложи да се изгради нов уретер от тънкочревен сегмент“ – споделя д-р Стателов, началник на отделението по урология и част от операционния екип.

Благодарение на отличната си професионална подготовка и мултидисциплинарността, които медиците от ,Сърце и Мозък’ Бургас могат да гарантират на пациентите,  този сложен случай е поредният успешно разрешен здравен казус в Бургас.

Recent Posts