Д-р Мая Балабановахирург

Д-р Мая Балабанова завършва Медицински университет, гр. Плевен през 2001 г. Между 2002 – 2008 г. е редовен докторант по детска хирургия, а през 2010 г. придобива специалност по обща хирургия.

Работи като хирург в Монтабауер, Германия, в УМБАЛ, Плевен (дуодено-панкреатична хирургия), а през 2018 г. става асистент по хирургия в УМБАЛ „Св. Марина“, Плевен. През 2019 г. е зачислена за редовна докторантура по хирургия на тема: „Оценка на следоперативните резултати при иновативните методи за лечение на хемороиди и пролапс THD, PPH, POPS. От 2021 г. започва работа като хирург в МБАЛ „Сърце и Мозък“, Плевен.

Преминава редица квалификационни курсове, включително на тема „Биопсия на сентинеални лимфни възли“ (2005 г.), по лапароскопска хирургия (2016 г.). Притежава сертификат за ехо- и еластография на млечни жлези, сертификат за термография на млечна жлеза с използване на изкуствен интелект Braster Pro, сертификат за завършено обучение по лапароскопка хирургия, сертификат за работа с THD, Longo, безкръвни операции на хемороиди, пролапс, фисури и фистули. Преминава курс по роботизирана хирургия, сертификат по Хайфу терапия 2016 г., посещава семинар на тема 3D софтуер Myrian. Научни интереси: колопроктологията и диагностика и лечение на млечни жлези.

Владее немски, английски и руски език.