Д-р Георги Стефановсъдов хирург

Д-р Георги Стефанов завършва Медицинския университет във Варна през 1984 г. Придобива специалности по хирургия (1994 г.) и съдова хирургия (1997 г.). От 1990 г. до 2011 г. е главен асистент в клиниките по съдова хирургия в МБАЛ „Св. Анна“ и МБАЛ „Св. Марина“, Варна. Придобива сертификат по здравен мениджмънт през 2015 г.

Интересите и уменията му са в областта на аортните аневризми, каротидната хирургия, периферната артериална реконструкция в пълен обем, мезентериалните тромбози, хирургичното лечение на венозни заболявания, раните и диабетното стъпало.

Участва в десетки конференции по сърдечносъдова хирургия и ангиология в страната и в чужбина. Част е от изпитни комисии на студенти, специализанти и докторанти, съавтор в учебници и монографии, лектор за извъндипломна квалификация на лекари и медицински сестри.

Д-р Стефанов е участник в международни конференции в Румъния, Шотландия, Сърбия, Чехия и САЩ. Има повече от 40 публикации в български и в чуждестранни списания. Член е на БНДСХА, ESVS, Международния колеж по ангиология. Лекар на годината за 2018 г.